www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

VAATLER BALON MUYDU?

VAATLER BALON MUYDU?

İnegöl Belediye Başkanı AlinurAktaş´ın30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen, henüz hiçbir büyük projeyi hayata geçirememesi,ilçe halkında ?acaba kandırıldık mı? endişesine yol açtı.

 

AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan´ın gölgesinde girdiği tüm seçimlerden başarıyla çıkan Alinur Aktaş, ustalık dönemim diyerek oy istediği 2014 yerel seçimleri sonrasıİnegöl´e hizmet edemez hale geldi.

30 Mart´ta seçimleri kazanmak için ilçe halkına irili ufaklı onlarca proje vaat eden Başkan Aktaş´ın, büyük projeler şöyle dursun, ufak projeleri yapmakta bile zorlandığı görülüyor.

Yetersiz alt yapısı nedeniyle her yağışta ev ve işyerlerinin sular altında kaldığı, köstebek yuvasına dönen sokaklarda araçların ilerlemekte zorlandığı, asfaltsız yollar nedeniyle ilçe halkının yazın toz, kışın çamurla boğuştuğu, sanayi ve ara sokaklarda toplanmayan çöpler nedeniyle yaz aylarında sinek ve kokudan geçilmediği İnegöl´de,şikâyetlere kulak tıkayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, söz verdiği büyük projeleri geride kalan 3,5 yıla nasıl sığdıracağı bilinmiyor.

Geride kalan 10 yıllık süreçte yapılan hizmetlerin bir bir döküldüğü, yenilerinin yapılmasında ise büyük zorluklar yaşandığı İnegöl´de, ilçe halkına kentsel dönüşüm sözü vererek umutlandıran ama başaramayan, Pazartesi ve Cumartesi pazarlarının kurulacağıkapalı pazaryerinden vazgeçen Başkan Aktaş, sözünü verdiğiköy ve belde statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde konforlu ulaşım, dolmuş bisiklet uygulamasının hayata geçirilmesiyle şehir merkezinde araç kullanımının azaltılması, mobilya sanayisinde çalışan nakliyat araçlarını bir araya toplayacak park alanı gibi sıradan projelere bile henüz başlayabilmiş değil.

Yine 30 Mart´ta ilçe halkına vaat edilen hafif raylı sistem, içme suyu barajı, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksi, İnegölspor tesislerinin (Mesudiye Mahallesi Hayvan Pazarının bulunduğu alana taşınması), Doğa sporları ve Turizm Merkezi, Fevziye Kanyonu´nun Turizme kazandırılması,Genç Ali Türbesi´ni bulunduğu yere sosyal tesis ve Kültürpark´a ulaşım sağlanması için teleferik, Bedre Deresi´nin şehre kalan kısımlarının ıslah çalışmaları, Kurşunlu Sulama Gölet´inin çevre düzenlemesi,  kültür, sanat ve kongre merkezi, bilim sanat merkezi, çevre ve ekoloji merkezi, gençler ve çocuklar için masal köyü parkı gibi büyük projelerin ise ne zaman ve hangi bütçe ile yapılacağı bilinmiyor.

Belediye başkanlığının ardından 15yıllık siyasi hayatını milletvekilliği ile taçlandırmak isteyen Alinur Aktaş´ın ustalık döneminde verdiği sözleri yerine getirmemesi durumunda siyasi hayatının sona ereceği iddia ediliyor.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25