www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HER KESEYE GÖRE ÜRÜN VAR

HER KESEYE GÖRE ÜRÜN VAR

İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, pazardaki fiyatların normal seyrettiğini belirterek vatandaşların bu durumdan memnun olduklarını ifade etti.

 

Patlıcan ve biberin 4 liradan, salatalığın ise 3 liradan tezgâhları süslediği pazarda, soğan ve limon cep yakıyor.

SEBZEYE TALEP YOK

Fiyatlarla birlikte tezgâhlardaki ürünleri değerlendiren İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, sebzelerde bu sezonda talep olmadığı için fiyatlarda da yükselme olmadığını söyledi. Domates ve sebzelerde ilkbaharla birlikte yükselme olduğuna dikkat çeken Durgut, ?Vatandaş şuanda ne kadar alsa da çok fazla talep yok? dedi.

HER KESEYE GÖRE ÜRÜN VAR

Pazardaki diğer ürünleri ve fiyatlarını değerlendiren Durgut, ?Mandalina şuanda 3 lirayı buldu. Çekirdeksiz mandalina da sona gelindi. Portakalda da yerine göre fiyat değişir. 75 kuruştan 2 liraya kadar portakal bulursunuz pazarda. Kaliteli meyveler genelde pahalı oluyor. Her keseye göre ürün bulmak mümkün. Şuanda soğan fiyatları hareketli durumda? 2 liraya kadar yükseldi şimdiden. Stoklarda az olduğu için muhakkak yükseliyor. Sebze günlük arza talebe göre değişiyor. Patlıcan 4 lira, biber 4 lira, salatalık 3 lira? Limonda aşırı bir yükselme var. Limonun şuanda harmanı... Şimdi böyle olursa yazın daha pahalı olur. Kilosu 6-7 lirayı buldu. Bunu file yapıyoruz filesi 3 liraya satılıyor. Vatandaş kiloyla almadığı için anlamıyor ama yüksek. Soğuk havalarda da insanlar pek pazara çıkmıyor. Bu psikolojik herhalde. Ona göre alışverişlerini yapıyorlar, kısıyorlar? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25