www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnsanların Kıyamete Nasıl Hazırlandığı Önemli”

İnsanların Kıyamete Nasıl Hazırlandığı Önemli”

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, Maya’ların kıyamet kehanetlerine karşı 20 Aralık gecesi İnegöl’de heykel karşısına ve Sani Konukoğlu camii karşısındaki eski Ticaret ve Sanayi Odası binasına ‘Bir gün kıyamet kopacak, siz ne hazırlı

Yaklaşık 1 aydır devamlı olarak televizyonlardaki programlarda, 21 Aralık’ta kıyametin kopacağına inanan insanların konuşmaları dinleniyor ve bunlara karşılık din adamları bu söylemlerin safsatadan ibaret olduğunu söyleseler de birtakım insanlar Maya’ların kıyamet senaryolarına gerçekten inanmışlardı. TV programlarına katılan ilahiyatçılar, müftüler, bilim insanları, neredeyse her gün açıklama yapsa da, dünyanın dört bir yanında insanları büyük bir korku sarmış durumdaydı.

İNSANLARI UYARDILAR

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, Maya’ların verdiği sözde kıyamet tarihine karşı 20 Aralık gecesi İnegöl’de heykel karşısında ve Sani Konukoğlu camii karşısındaki eski Ticaret ve Sanayi Odası binasına bazı uyarıcı pankartlar asarak insanların gerçeği görmesini istediler. ‘Bir gün kıyamet kopacak, siz ne hazırlık yaptınız’ şeklindeki afişlerle Maya takviminin safsatalığını ortaya çıkarmak isteyen AGD yetkilileri, konuşa ilişkin bir de açıklama yaptılar.

KIYAMET SENARYOSU NASIL ORTAYA ÇIKTI?

AGD İnegöl Şubesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Din adamları kıyametin kopma zamanını yalnızca Allah’ın bileceğini, bunu Kuran’da bildirdiğini söylese de ne yazık ki bazı Müslümanlarında tereddüt içinde olduğu görülüyor. Peki, ama bu korkunun sebebi ne? Bütün dünyanın inandığı 21 Aralık kıyamet günü iddiası nereden çıktı? O gün ne olması bekleniyor? Bu büyük korkuyu başlatan Maya takvimi oldu. 21 Aralık, 144 bin gün içeren Haab takviminin son günü... Yüz binlerce yıllık Maya takviminin o gün bitiyor olması da kıyamet söylentilerini ayyuka çıkarıyordu. Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak biz de astığımız dikkat çekici afişlerle kıyametin ne zaman kopacağının değil, insanların ne hazırlık yaptığının önemli olduğunu vurguladık.”



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25