www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PAZARDA BALIK BOLLUĞU

PAZARDA BALIK BOLLUĞU

Perşembe pazarında balık bolluğu yaşanıyor. Karadeniz’den günlük gelen taze hamsilere vatandaşta yoğun ilgi gösteriyor. İnegöl’de 1 ton balık satıldığı belirtilirken, hamsi 5 ila 7 TL arasında tezgahları süslüyor.

Aylardır fiyatları yüksek olan balık, son 10 gündür hem taze, hem de uygun. Dün Perşembe pazarında balık tezgahları Karadeniz’den gelen günlük hamsilerle süslenirken, vatandaşın da balığa ilgisi yoğun oldu.

KARADENİZ’DEN GÜNLÜK BALIK GELİYOR

Pazarda balıkçılık yapan Mehmet Sediç, hamsinin yaklaşık 10 günden beri Karadeniz’den geldiğini söyledi. Bu yıl ilk defa böyle güzel hamsi geldiğini belirten Seriç, “Daha önce buzhane hamsisi satılıyordu. Bu defa taze hamsi geldi. Balıkçıların yüzü güldü. Bolluk var, fiyatlar da uygun olunca vatandaşın alım gücü de arttı. Şuanda kilosu 7 TL. Yüzde yüz Karadeniz hamsisi. 3 günden beri 5 TL’ydi. Bugün biraz az geldiği için 7 TL’ye yükseldi. Fiyatlar uygun. Herkesin alabileceği gibi. Bolluk artınca fiyatlar da düştü. Daha önce Ege’den geliyordu balık. 10 gündür Karadeniz’den geliyor” dedi.

GÜNDE 1 TON BALIK TÜKETİLİYOR

Abdullah Şeymen isimli balıkçı ise, hamsinin 10 gündür bollaştığını söyledi. 2 aydır vatandaşların doğru düzgün hamsi yiyemediğini kaydeden Şeymen, “Şu 1 haftadır bolluk var. İnşallah bu bolluk devam eder. Fiyatlar da uygun. Bollaştıkça 5 TL’nin altına bile düşer. Yiyen zaten anlar, gerçek Karadeniz hamsisi. İnegöl’ün de balığa ilgisi yüksek. Günlük ortama 100 kasa İnegöl’de satılıyordur. Bir kasada 15 kilogram var. İnegöl ortalama bir ton balık tüketiyor diyebiliriz. Balık güzel olunca satışlar daha da artıyor” dedi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00