www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

En hızlı çalışan kurumuz

En hızlı çalışan kurumuz

Belediye Başkanı Alper Taban, ?İddia ediyorum şuanda bölgesinde en hızlı çalışan, telefonları en hızlı şekilde cevaplayan ve konuları sonuçlandırmaya çalışan kurum haline geldik? dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban´ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği ?Bereket Sofrası Halk Günleri? etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Çinili Camiinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkanvekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve bazı meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban´a iletme fırsatı buldu.

RABBİM BU BİRLİK BERABERLİĞİ BOZMASIN

Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban; ?Her hafta Cuma günü teşkilatımız, yöneticilerimiz, meclis üyelerimizle beraber başka bir camimizde cemaatimizle, mahalle sakinlerimizle bir araya gelerek hem namazlarımızı eda ediyoruz beraberinde vatandaşlarımızla bir araya gelip hemhal oluyor. Sorunlar, problemler, öneriler varsa bunları dinliyoruz. Bugün de sizlerle birlikteyiz. Soframızı bereketlendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çinili caminin bir geleneği var, geçmişten bu yana aslında bu buluşmaları kendi arasında sürdürüyor. Bu bizim de çok hoşumuza gidiyor. Gerçekten mahallemizde böyle birlik ve beraberlik çok güzel sürdürülüyor. Rabbim bu birlik ve beraberliği daim etsin inşallah? dedi.

BÖLGEMİZİN EN HIZLI KURUMU HALİNE GELDİK

Göreve gelmesinin üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban; ?Geçtiğimiz yıl Kasım ayında göreve geldim. Kasım ayı itibariyle 1 yılımızı doldurduk. Samimiyetle, gayretle yine teşkilat üyelerimizle birlikte, meclis üyelerimizle, çalışma arkadaşlarımızla hizmet üretmeye gayret gösteriyoruz. Vatandaşımızı da bu yönetim sürecine katarak gelin şehrimizi hep birlikte yönetelim dedik. Burası hepimizin belediyesi. Sizler de gelin bizlere destek olun dedik. Bu destek de nasıl olacak? Belediyemize kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacak iletişim kanallarımız var. Belediyeye gelip derdini anlatmaya çalışan vatandaşlarımız var. Ben de diyorum ki buna hiç gerek yok. Belediye size çok yakın. Herkeste bir cep telefonu var. 153 hattını ararsanız bu kurum size en hızlı şekilde çözüm üretmeye çalışır. Bakın iddia ediyorum şuanda bölgesinde en hızlı çalışan, telefonları en hızlı şekilde cevaplayan ve konuları sonuçlandırmaya çalışan kurum haline geldik. Personelimize bu konuda eğitimler aldırdık. Kurum olarak belgeler aldık. Neden? Bu dönüşümü yakalayabilmek için. Biz artık eskisinden çok daha performanslı çalışmak istiyoruz, İnegöl´ün eksiklerini, sorunlarını çok daha hızlı gidermek istiyoruz, aynı zamanda şeffaf ve herkesin ulaşabileceği bir belediye olsun istiyoruz. Ben belediyede kimi arasam da işimi gördürsem düşüncesini asla kabul etmiyorum. Arkadaşlarıma söylediğim bir şey var, kulaktan duyma iş almayacaksınız. Vatandaşımız şunu öğrenecek; belediyenin kurumsal telefonları, hatları var. Türkiye´nin her yerinde nereye giderseniz gidin 153 numarasını aradığınızda oranın belediyesi çıkar karşınıza ve sorunlarınızı oraya iletirsiniz. Biz de şuanda bunu her yerde anlatarak vatandaşımıza hizmete en kolay şekilde ulaşmanın yolunu gösteriyoruz? diye konuştu.

 

ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETELİM

Şehirdeki sorunlarla ilgili vatandaşların desteğini beklediklerini de kaydeden Taban, şöyle devam etti: ?Olabildiğince vatandaşlarımızla iç içe, birlikte olmaya çalışıyorum. Ancak koca bir şehir var burada. Benim her an her yere erişmem mümkün değil. Saha ekiplerimiz var, onları da yönlendiriyoruz. Onlar da yaklaşık 7 bin kişiye ulaşabildi şuanda. Sizden ricam şu; bir Belediye Başkanı her an her şeyi göremez, bilemez, her konuda uzman olamaz. Herkesin bir hayat tecrübesi var, yaşadıkları var, mesleki tecrübesi var. Ben bunlardan istifade etmek istiyorum. Bu şehri sizler benden daha iyi tanıyor ve biliyorsunuz. Özellikle yaşadığınız bölgelere bizlerden daha hakimsiniz. Onun için lütfen bizlere gördüğünüz eksik ve aksakları bildirin. Biz onları programımıza alır çözmek için mücadele ederiz.?

İNEGÖL ŞANTİYEYE DÖNECEK

?Şuanda bulunduğumuz bölgede en büyük problemlerden biri alt yapı. Yağışlı havalarda suların birikmesi, işyerleri ve evlere suların girmesi. Ancak sadece bu bölge değil İnegöl´ün büyük bölümünde bu sorun var. Bunlarla ilgili Büyükşehir Belediyemizle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 2019 yılında inşallah alt yapı çalışmaları başlayacak. Bunlar büyük yatırımlar. İlk etapta 150 milyonluk yatırımın çalışması başlayacak. Bununla da bitmeyecek, İnegöl gerçekten önümüzdeki süreçte şantiye alanına dönecek. Bu çalışmalar bittikçe de üzerleri kapatılıp üst yapısı tamamlanarak pırıl pırıl bir şehir hayal ediyoruz.?

Konuşmanın ardından vatandaşların kendi bölgeleri ve İnegöl´e ilişkin sorun, talep ve önerilerini iletmesiyle devam eden Bereket Sofrası Buluşmasında, mahalledeki sorunlar da dile getirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51