www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Derneği kreşe çevirmişler

Derneği kreşe çevirmişler

İnegöl´de 1 yaşındaki kız bebeğin ölü bulunduğu kreşin, dernek çatısı altında izin verilmediği halde kendisine eğitim alanı oluşturup kreş hizmeti verdiği ortaya çıktı.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kuruluş tüzüğüne aykırı hareket eden derneğin başkanı S.A. ve dernekte bakım hizmeti veren F.B. taksirle ölüme sebebiyet vermek suçlarından gözaltına alınarak adliyeye sevkedildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, İnegöl ilçesi Burhaniye Mahallesi´nde bulunan bir kreşte meydana geldi. Alınan bilgiye göre, kreşte kalan 1 yaşındaki Melisa Tuhana Memiş, bakıcısı tarafından yemek yedirildikten sonra yatağına yatırıldı. Bir süre sonra çocuğu kontrol etmeye gelen bakıcısı çocuğun hareketsiz yattığı gördü. Hemen kucağına Melisa Tuhana Memiş´i alan bakıcı çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. O sırada 112 Acil Servis ekiplerini gören bakıcı, yola atlayarak ambulansı durdurdu.

Bakıcının kucağındaki bebeği alan sağlık görevlileri, İnegöl Devlet Hastanesine hareket etti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, minik Melisa kurtarılamadı. Ölüm haberini alana annesi Melike ve babası İbrahim Memiş, sinir krizi geçirdi. Küçük çocuğun cansız bedeni İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olaydan sonra İnegöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 yıl önce faaliyete başlayan derneğin içindeki kreş bölümünde inceleme yapıldı. Yapılan aramalarda dernekteki delil mahiyetindeki bilgi ve belgelere el konuldu. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bilgilendirmede, "Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği" adı altında faaliyet gösteren yerde, kaçak olarak kreş hizmeti verildiği, derneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ederek eğitim izni verilmediği halde dernek çatısı altında eğitim ortamı oluşturarak 1 ve 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verildiği olay günüde Melisa ile birlikte 16 çocuğun bulunduğu belirtildi.

Dernek başkanı ve bakıcı gözaltına alındı

Kaçak kreş işleten derneğin başkanı ve S.A. ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda dernekte bakım hizmeti veren F.B. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 2 şüpheli, taksirle ölüme sebebiyet vermek suçlarından adliyeye sevk edildi. Öğle saatlerinde İnegöl Adliyesi´ne getirilen 2 şüphelinin hakim karşısındaki sorguları sürüyor.

Öte yandan, minik Melisa´nın cenazesi Kemalpaşa Mahallesindeki Çimen Cami´inde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hastane Mezarlığında toprağa verildi. Minik yavrularını toprağa veren Melike ve İbrahim Memiş çiftini yakınları teselli etti.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29