www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kırmızı Çizgim ?Rüşvet´ Olacak

Kırmızı Çizgim ?Rüşvet´ Olacak

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Aydın, görev verilip seçildiği takdirde kırmızı çizgisinin rüşvet olduğunu belirterek, ?´Rüşvet alan da veren de melundur´ tabelasını sembolik de olsa belediyenin kapısına asmak istiyorum.?dedi.

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Aydın, Gazeteci Şerif Gürbaş´ın konuğu oldu. Haber Yorum Stüdyolarında gerçekleşen söyleşide, seçim çalışmalarından söz eden Aydın, kırmızı çizgisi olarak rüşvetin olduğunu söyledi.

 

Röportajın ayrıntıları?.

 

İnegöl halkının yakından tanıdığı bir isimsiniz, Ancak biz sizin ağzınızdan Hasan Aydın Kimdir anlatmanızı istiyoruz.

?BİR ÇOK BELEDİYEDE GÖREV ALDIM?

?Hasan Aydın, ?1965 İnegöl doğumlu olan Hasan Aydın, belediyecilik çalışmalarına 7 yıl hizmet verdiği İnegöl Belediyesi´nde zabıta memuru olarak başladı. Belediyede Beyaz Masa Sorumluluğu da yapan Hasan Aydın daha sonra İstanbul Zeytinburnu Belediyesi´ne geçiş yaptı ve orada idari görevler yürüttü. Zeytinburnu Belediyesi´ndeki hizmetlerinden sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak Marmara Belediyeler Birliği´nde yöneticilik yaptı. Bir dönem Saadet Partisi, Has Parti Genel Merkez İdari ve Mali işler Müdürü Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı olarak da hizmet veren Hasan Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinden emekli oldu. İnegöl Belediye Başkan Aday Adaylığından önceki son görev yeri Bursa Büyükşehir Görükle Gençlik Merkezi Sorumluğu idi. BEM-BİR-SEN İnegöl İlçe Başkanlığı, BEM-BİR-SEN Zeytinburnu İlçe Başkanlığı, BEM-BİR-SEN İstanbul 4 no´lu Şube Genel Sekreterliği, ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, İnegöl İmam Hatip Mezunlar Derneği (İHMED) Başkanlığı, Bölgesel yayın yapan Genç Ses FM radyosunun Yönetim Kurulu Başkanlığını da bir dönem ifa eden Hasan Aydın, "Belediyecilikte Halkla İlişkiler ve Beyaz Masa", "Belediyecilikte Sendikacılık" gibi değişik konular üzerine eğitim seminerleri de vermiştir. Avrupa Birliği Sendikacılığı üzerine uzmanlık sertifikası olan Hasan Aydın; orta ve lise eğitimini İnegöl İmam Hatip Lisesi´nde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Evli, 5´i kız, 2´si erkek olmak üzere 7 çocuk babasıdır.?

 

Hasan Aydın AK Parti´nin 17 aday adayı içerisinde milli görüş kökenli olan iki isimden biri. Bu farklılık size bir avantaj sağlar mı? Genel merkezin karar vericilerin bu manada  hassasiyeti var mı?

?TECRÜBELERİMİZ İLÇE HALKI İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM?

?MTTB´den bu işe başladım. Hikmet Şahin hocam, 78-80 arası Milli Talebe Birliğine götürdü beni. Daha sonra 84-94 arasında Hikmet Şahin hocama Refah Partisi´nde sekreterlik yaptım. Sonrasında Hikmet Şahin hocamla belediyede bulundum. Abdülhamit Gül beyin danışmanlığını yaptım. Bu tecrübelerimden dolayı aday adayı oldum. Artı getirir mi bilemiyorum, ama tecrübelerimi İnegöl halkıyla paylaşmak istiyorum.?

 

2014 yerel seçimlerinde de adaydınız. Yine bir aday adayısınız. O günü ve bugünü kıyaslarsak, şansınız daha mı yüksek. Ya da tüm adayların şansı eşit mi?

TÜM ADAYLARIN ŞANSI EŞİT

?5 yıl önce 10 tane aday adayıydık, şuan mevcut başkanla birlikte 17 tane olduk. Her aday kendi birikimleriyle aday oldular, hepsinin şansı eşit. Benim şansım ne kadarsa onların şansı da o kadar.?

 

Hasan Aydın olarak İnegöl´ün en önemli sorunları olarak neleri görüyorsunuz? İş başına geldiğinizde önceliğiniz hangisi olacak.

YAPILANLARI GÜÇLENDİRECEĞİZ VE GÜNCELLEYECEĞİZ

?Mevcut belediye 15 yıldır AK Parti´de. İnsanların acil ihtiyaçlarına cevap veren bir belediyemiz var ama bu güzelliklerin yanında insanlar daha değişik alanlarda hizmet bekliyor. Yapılanları daha da güçlendirerek, güncelleyerek daha güzellerini yapmaya çalışacağız. Bunun içinde trafik de hava kirliliği de var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor ama biz daha da güncelleyip çalışacağız.?

 

Rahmetli Hikmet Şahin ile yakın mesai arkadaşı idiniz. Şahin sonrası İnegöl´ü 14 yıl yine bir AK Partili başkan yönetti.  Kıyaslama yapıldığında İnegöl´ümüz hak ettiği hizmetleri alabildi mi, üzerine koyabildik mi?

HİKMET HOCAMLA KIYAS OLMAZ

Rahmetli Hikmet Şahin hocam hepimizin hocasıydı. İnegöl´de Hikmet Şahin boşluğundan sonra o boşluğu doldurmak kolay olmadı ama Alinur Aktaş başkanım 15 yılın sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesine gitti. Hikmet Şahin hocamla kıyaslamak mümkün değil, ama 15 yıl sonra belediyede bir çığır açılmış, biz bu çığırı biraz daha büyütmek istiyoruz.

 

Adayların bir kısmı Ankara ayağında siyasi destek arayışı içerisinde. Sizin de Ankara´da bu manada çalışmanız var mı? Aday adayı olmanızla ilgili kimlerle istişarelerde bulundunuz ve yola koyuldunuz.

ANKARA´DA DAYISI OLAN YANILIR

Şuanda AK Parti teşkilatının genel temayülü herkes kendine güvenerek aday adayı olur, teşkilatın temayülü, ilin, genel merkezin, STK´ların tamamının görüşüyle bir oluşum olur. Her kim ki Ankara´da benim dayım, akrabam var derse tam tersi etki yapar. Şahıs bazında genel merkezde destek aramaktansa halkından destek araması daha iyidir.

 

2014 yılında yaşadığınız bir tecrübe var, aday olacağınıza inanıyordunuz. Ama nasip olmadı. Bu kez yine aday gösterilmez iseniz, belediye meclis üyeliği yada başka siyasi görevler teklif edilirse, görev alır mısınız?

GÖREV ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Aday olmak için yola çıktım. 16-17 tane aday adayımız var. İnanıyorum ki, ben olurum ve arkadaşlarım benimle çalışır. Ama ben olamazsam olan arkadaşla ben olmuşum gibi bu bayrağı dikmek için uğraşırım. Sonrasında da görev almayı düşünmem. Ama teşkilatın vereceği tüm görevlere de hazırım.

 

Hasan Aydın, nasıl bir belediye başkanı olacak. Bir belediye başkanı olarak kırmızı çizgisi ne olacak mesela

KIRMIZI ÇİZGİM RÜŞVET OLACAK

Benim niyetim beyaz masa tadında bir başkanlıktır. Bu görevler emanettir, ateşten gömlektir, tabaktaki baldır. Tabaktaki bala sinekler çok konar. Bu emanetlerin geçici olduğunu bilerek, nereden gelip nereye gideceğimizi bilerek beyaz masa tadında başkanlık yapacağım. Kırmızı çizgim ise ?Rüşvet alan da veren de melundur´ tabelasını sembolik de olsa belediyenin kapısına asmak istiyorum.

 

Uzun yıllar farklı belediyelerde farklı birimlerde görev yaptınız. Ancak işin başında olmak farklı bir duygu ve sorumluluk gerektiriyor. Bu mana da koltuğa oturur oturmaz, yabancılık çekmeden ve İnegöl´e zaman kaybettirmeden görevinizi icra edeceğinize inanıyor musunuz?

KAPISI HALKA AÇIK BİR BAŞKAN OLACAĞIM

Çizmeleri giyip işin başında olmak ayrı bir şey. Belediye Başkanlığı dışındaki görevlerde de bulunduk. İcraat konusunda icracı başkan olduğumuzda nasıl bir başkanlık yapacağımızı zaten söyledik. Devamlı halkla irtibatta olan, kapısı herkese açık bir başkan olacağıma inanıyorum.

 

İnegöl için ne gibi hayalleriniz var? Hangi büyük projeyi İlçemize kalıcı bir eser olarak bırakmayı planlıyorsunuz?

TRAMVAY HATTINI HAYATA GEÇİRECEĞİM

Rahmetli Hikmet Şahin hocamın 94´te Refah Partisi döneminde içinde bir uhde vardı. Alanyurt-İsaören yolu üzerinde tramvay yolunu 5 yıl içerisinde hayata geçirmek en büyük hayalimdir. Alinur Aktaş döneminde de bu dillendirilmişti. Alanyurt-İsaören yolu üzerinde 4 kilometrelik fizibilite çalışmasında günlük 50 bin yolcuyla bu iş amorti edilebilir.

 

İnegöl belediye başkanlarının isteseler de istemeseler de, seçildiklerinde kucağında bulduğu şeylerden biri İnegölspor, sizin futbolla ilginiz nasıl. İnegölspor ve diğer belediyespor branşlarına yönelik tasarrufunuz nasıl olacak?

SPORU HER BÖLGEYE YAYACAĞIZ

Spor deyince günümüzde futbol anlaşılıyor. İyi bir futbol seyircisiyim. Spor sahaları var ama spor üzerinden ve spor koçluğu üzerinden gençlerimizin ileriye yönelik hazırlanabilmeleri için çalışmalar yürüteceğiz. 4 belde ve 93 köyde insanların mesire alanı, spor yapabileceği alanlar çok sınırlı. Bunu artıracağız. Beldeler de köyler de böyle.

 

Hasan Aydın, yaşam tarzı ve hizmetleri ile belli bir camianın ferdi gibi izlenim veriyor. Ancak belediye başkanı olduğunuzda çok renkli bir çalışma alanının içerisine gireceksiniz. Bu açıdan baktığımızda Hasan Aydın, nasıl belediyecilik anlayışı güdecek.

HER KESİME HİTAP EDECEĞİM

Yetişme tarzım belli bir yerden gelmiş olabilir, ama belediye başkanı olduğumuzda her kesime hitap eden bir başkan olacağım. Zaten şuanda 3´er kişilik 5 ekiple vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip ona göre 2019-2024 beyannamesini hazırlamaya çalışıyoruz.

 

Son olarak ilçe halkına ve teşkilat mensuplarına ne mesaj vermek istersiniz?

İLÇE BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDERİM

Aday adaylığı sürecinden itibaren tüm adaylara eşit davranan İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Teşkilatla bağlantı kurup tanıtma fırsatı verdi, temayülde çok tarafsız davrandı, aday adaylarını kaynaştırdı. 31 Mart´a giden bu yolda bizleri bir araya getirip kaynaştıran başkanıma teşekkür ediyorum. Halkımıza beyaz masa tadıyla bir belediye başkanlık vaadiyle teşekkür ediyorum.



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00