www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kırcalı MTAL´in başarısı ödüllendirildi

      Kırcalı MTAL´in başarısı ödüllendirildi

Kitap Okuma Etkinliği Yarışması´nda başarılı olan Kırcalı MTAL´i öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican tarafından ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye´deki Meslek Liselerinde okuma kültürünü artırılması amacıyla düzenlen Kitap Okuma Etkinliği Yarışması´nın İlçe elemeleri İnegöl´de yapıldı.

 9-10-11. sınıflar düzeyinde yapılan yarışma etkinliğinde İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTA Lisesi öğrencileri Selim Yıldız, Ezgi Akay ve Nisanur Güneş Bayrak´ı başarılarından dolayı İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilicanmakamında kabul ederek öğrencilere değişik hediyelerle ödüllendirdi. Dereceye giren öğrencilerle birlikte Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahim Mercan ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni A.Metin Kürümoğlu katıldılar.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce belirlenen "Beyaz Gemi, Türkün Ateşle İmtihanı, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Bir Bilim Adamının Romanı ve Devrimci Girişimciler-3" adlı beş kitabın yaz tatilinde okuyan öğrenciler arasında seçmeler yapıldı. Yeni eğitim -öğretim yılında seçmeler 3 Ekim 2018 Çarşamba günü yapılmıştı.

Elde edilen başarıların Türk Dili ve Edebiyatı dersinin performans çalışmasında değerlendirileceğini söyleyen Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahim Mercan öğrencilerin başarısını diğer öğrencilere de örnek olması temennisinde bulundu. Yarışmanın Bursa elemeleri ise 16 Ekim 2017 - 27 Ekim 2017 tarihleri arasında  İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün belirleyeceği bir günde Bursa´da yapılacak.

Konuyla İlgili bilgi veren Okul Müdürü Abdurrahim Mercan konuşmasında: ?Okul olarak yapılan yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Bu yıl da Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü kitap okuma yarışmasına öğrencilerimizi Edebiyat öğretmenlerimiz Metin Kürümoğlu ve Bahri Pamuk hazırladılar. İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu (Sağlık Meslek) Lisesi´nin İnegöl, Bursa ve ülke çapında yapılan yarışmalarda dereceye girmesi meslek liseleri adına çok güzel. Öğrencilerimizin uygulama dersleri ve teorik derslerinin arasında bu tür kültürel faaliyetlere katılmaları gerçekten takdire şayandır.Bursa elemelerinde de il derecesi alacağımıza inanıyorum. Bizleri makamınızda kabul ettiğiniz için siz Milli Eğitim Müdürüm Fatih Bilican´a teşekkür ediyorum.? dedi

Kabulde konuşan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise; "İnegöl ilçemiz ilçe, il, Türkiye kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceler almaktadır.Bu dereceleri alan okullarımızdan biri de İnegöl Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir. Ben değerli öğrencilerimizi almış oldukları bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Yine okul müdürümüz Abdurrahim Mercan başta olmak üzere öğrencilerimizi hazırlayan danışman öğretmenlerimizi de kutluyorum.Bursa elemelerinde başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Kabul sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican başarılı öğrencilere kitap hediye etti.Okul müdürü ve danışman öğretmene teşekkür etti.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00