www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

310 Adet Vekâleten Kurban Kesildi

310 Adet Vekâleten Kurban Kesildi

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, bu sene İnegöl´de 310 tane vekâletle kurban kesimi yapıldığını ve bunun yanı sıra Arakan için yaklaşık 160 bin TL toplandığını belirtti.

İnegöl Müftülüğü Eylül ayı mutat toplantısı Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda yapıldı. Toplantıya İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, Müftülük Müdürü Necdet Akakuş, ilçe vaizlerinden Dr. Ömer Faruk Atan, murakıp Halil İbrahim Budak ve din görevlileri katıldılar.

YENİ KURSLAR AÇILACAK

Gündem ve mevzuat konularının Necdet Akakuş tarafından din görevlilerine anlatılmasının ardından konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Yaz kurslarından ve Kurban Bayramı´ndan sonra yaptığımız toplantımıza hoş geldiniz. Ben öncelikle yaz kurslarında göstermiş olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle yaz kursları sonunda Amfi Tiyatro´da yapılan kapanış final programının hazırlanmasında emeği geçen tüm öğreticilerimizi ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.  Bundan sonra 15 günde bir yada ayda bir 5-10 Kur´an Kursumuzun birlikte böyle programlar yapmasını istiyorum. Böylece hem Kur´an kurslarımızı tanıtmış hem de ailelerle yakinen tanışmış olacağız. Kur´an kurslarımız yaygınlaşıyor.  2 tane gündüzlü, 6 tane de yatılı hafızlık Kur´an kursumuz var. 60 civarında da normal Kur´an kursumuz var. Potansiyel olan tüm mahallelerimizde daha da bu kurslarımızı açacağız. Merkez Kur´an kursumuzun yanında bir Kur´an kursumuz yapılıyor. 1 yıl içinde tamamlanacak. 4-6 yaş gurubu Kur´an kursu sınıflarımız yaygınlaşıyor. Bu konuda sizlerden üstün gayret ve hizmetler bekliyorum. Biz insanlara Kur´an´ı öğretmek ve onlara duyurmakla görevliyiz. Bu nedenle Kur´an hizmetini en ücra köyümüze kadar götürmek zorundayız.Alanyurt´ta 8 dönümlük bir arsamız var. Orada en kısa zamanda Kur´an kursu inşaatına başlayacağız.?

İNEGÖL´DE 310 VEKÂLETLE KURBAN

?Bu sene İnegöl´de 310 tane vekâletle kurban kesimi yapıldı. İstanbul´dan sonra Bursa vekâletle kurban kampanyasında ikinci sırada yer aldı. Ayrıca Arakan için yaklaşık 160 bin TL yardım toplandı. Bu konudaki hassasiyetleriniz için de çok çok teşekkür ediyorum.?

DİN GÖREVLİLERİ VE AİLELERİNE ÖZEL PİKNİK

?Ben sadece camiye hapsedilmiş bir irşat hizmeti istemiyorum. Bu nedenle ekip halinde gönüllü olarak KYK Yurtlarında, Huzurevlerinde, Üniversite nezdinde yapılacak irşat programlarında görev almanızı istiyorum.1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Din Görevlileri Derneği ile birlikte tüm görevlilerimizin ailelerinindekatılacağı bir piknikli toplantı yapacağız. Bu toplantıya ailelerinizle birlikte katılmanızı istirham ediyorum. Camiler haftasına hazırlanırken camilerimizin iç ve dış temizliklerini gözden geçirmenizi sonbahar dolayısıyla bahçe temizliği ve bakımlarının sağlanmasını rica ediyorum? dedi.

Diyanet-Sen İlçe Başkanı Ayhan Kızmaz da toplantı sonunda söz alarak sendika çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71