www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

41 Araçlık Otopark

41 Araçlık Otopark

İnegöl Belediyesi´nin Alanyurt Yeni Mahallede yapımını tamamladığı 41 araçlık mahalle otoparkı hizmete girdi.

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinde yeni yerleşimlerin yoğun olduğu Yeni Mahallede bir hizmeti daha ilçe halkıyla buluşturdu. Nokta Sokak üzerinde koruluk alan etrafında bir süre önce başlayan otopark yapım çalışmaları sona erdi. Toplamda 1500 m2 alan üzerinde projelendirilen otopark ve ağaçlandırma çalışmasıyla bölge 41 araçlık otoparka kavuştu.

 

HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte Nokta sokakta yapımı tamamlanan otoparkı ziyaret ederek incelemelerde bulunup otoparkın hizmete girdiğini duyurdu. Burada bir açıklama da yapan Başkan Taban; ?Güzel bir yaz gününde Yeni Mahallede bir araya geldik. Göreve geldiğimiz günden bu yana hiç durmaksızın planlı ve programlı bir şekilde ihtiyaçları gidermek üzere adımlarımızı atıyoruz. Üretmek için buradayız, hizmet etmek için buradayız, eksik ve ihtiyaçları karşılamak için buradayız. Onun için de bir yandan vatandaşlarımıza kulak veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın fikir ve önerileri, muhtarlarımızın, teşkilatlarımızın bizlere verdiği öneriler ve fikirler üzerinden önceliklerimiz nedir bunların üzerinden hareketle adımlar atıp çözümler üretiyoruz? dedi.

 

41 ARAÇLIK OTOPARK

Otoparkın yapım aşamasında da gelip incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Taban; ?Daha önce de burada bir incelemede bulunmuştuk. O dönemde çalışmamız yapım aşamasındaydı, şuanda tamamlanmış halini görüp hizmete girdiğini duyurmak için bir aradayız. Anlı şanlı törenlere falan da ihtiyaç yok. Yapıyoruz, açıyoruz ve hizmete sunuyoruz. Şuanda Yeni Mahalle Nokta Sokaktayız. Bu alanda bir koruluk alan oluşturulmuş. Vakti zamanında bu güzellikler yapılmış, ağaçlar dikilmiş ve bugün çocuklarımız, vatandaşlarımız altında piknik yapıyor, eğleniyorlar. Bunlar önemli hizmetler. Bizler de bugün çevresindeki diğer eksikleri gidermek adına etrafındaki yürüyüş alanlarını oluşturduk, güvenli bir panel çit uygulaması yaptık, otopark alanlarını oluşturduk. Burada yaklaşık 1500 m2´lik bir alan üzerinde çalışmamızı yaptık ve 41 araçlık 615 m2´yi kapsayan bir otopark alanı oluşturduk. Otopark konusu önemli. şehrimizin her alanında önemli olan bir konu. Merkezde özellikle bu ihtiyaç hat safhada. Orada da inşallah bazı projelerimiz var hayata geçirmeye çalıştığımız. Burada yine yeşil alan düzenlemeleri, dış bölümde de ağaç ilaveleri yaparak bölgeyi yeşillendirmeye devam ettik. 18 adet yetişkin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ağaçlar henüz yeni olduğu için çit uygulaması yapıldı. Bu alanın belli bir süre korunmaya ihtiyacı var. Ancak ağaçlar büyüdükten sonra bizim de burada yapacağımız düzenlemelerle banklar, masalar, oturma alanlarıyla çok daha güzel bir hale gelecek? diye konuştu.

 

KORUMAK VE KOLLAMAK ÖNEMLİ

Alper Taban, çalışmanın İnegöl Belediyesi´ne maliyetinin yaklaşık 135 bin TL olduğunu da kaydederek şöyle devam etti: ?Vatandaşımız da nereye ne harcandı bilsin diye bunları belirtmek istiyoruz. Ancak yapmak bir tarafa, korumak ve kollamak bunların çok daha ötesinde. Bazen yapmak çok daha basit oluyor ama korumak ve kollamak ondan çok daha zor oluyor. Buradaki tüm hemşerilerimizi burayı gözetmeye, kamu malını korumaya davet ediyorum. Zarar veren kişiler varsa; kurumumuzu ilgilendiren konularla ilgili 153 hattımızı arayarak yardım istenebilir. Buraları hep birlikte koruduğumuzu zarar veren insanlara göstermeliyiz. Yaptığımız hizmet şehrimize hayırlı olsun.?

 

MUHTARDAN BAŞKAN TABAN´A TEŞEKKÜR

İnceleme sırasında hazır bulunan Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler ise ?Belediye Başkanımızı burada görmekten çok mutlu olduk. Kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de muhtarlar olarak gördüğümüz eksik ve aksakları Çözüm Merkezimize ileterek en kısa zamanda çözüm buluyoruz. Ayrıca İnegöl merkezindeki hizmetlerin aynılarının kırsal mahallelerimizde de sürdüğünü görmekten de çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25