www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

75.Yıl´dan 4 Örnek Proje

75.Yıl´dan 4 Örnek Proje

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Değerler Eğitimi projesi kapsamında 75.Yıl İlkokulu´nun yaptığı çalışmalar, ilçe genelinde örnek etkinlik olarak seçildi.

Her ay farklı bir değerin işlendiği projelerde İnegöl´deki okullar tarafından yapılan etkinlikler aysonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alınıyor. Sevgi ve Saygı değerinde ?Saygı 75 Futbol Turnuvası´, Tutumluluk değerinde ?Bugün Maviyiz´, doğruluk-dürüstlük değerinde ?Doğruluk Ağacı´, Vatan Sevgisi değerinde şehit ailesi ziyareti ve TSK Dayanışma Vakfına Bağış Kampanyası ilçe genelinde örnek etkinlik seçildi.

 

2017 Kasım ayı Sevgi-Saygı değerine yönelik olarak yapılan 4.sınıflar arası saygı 75 Futbol Turnuvasında öğrenciler,tarafların birbirine saygı duymasının futbolun bir kuralı olduğunu, kazanma ve kaybetmenin normal bir durum olduğunu, futbolun şiddetten uzak olduğunda keyif veren bir spor olduğunu gördüler.

 

2017 Aralık Tutumluluk değerinde ?Bugün Maviyiz´etkinliğinde öğrenciler,tüketim çılgınlığına bir son verelim sloganıyla mavi giyindiler ve ellerindeki mavi balonlarla dikkat çektiler.

 

2018 Ocak-Şubat doğruluk-dürüstlük değerine yönelik sınıflarda doğruluk ağaçları oluşturuldu. Doğru konuşmak,sözünde durmak,görevini yapmak,tutarlı olmak,hakkını savunmak, arkadan konuşmamak, temiz kalpli olmakdavranışlarını en fazla gösteren öğrencilerin adları ağaçların üstündeki çiçeklere, meyvelere ve dallara asıldı.

 

2018 Mart ayı Vatan Sevgisi değerine yönelik olarak şehitlerimizin aileleri ziyaret edildi. Bu kapsamda TSK Dayanışma Vakfına Yardım Kampanyası düzenlendi.

 

DEĞERLERİN İÇSELLEŞTİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Eğitim öğretim çalışmalarında değerlerin öğrencilereaktarabilmenin önemli olduğunu dile getiren okul Müdürü Hasan Altınoğlu, ?Amacımız bu değerleri davranış haline getiren bireyler yetiştirmektir. Hedefimiz öğrencilerimizin özgür iradesini kullanarak bu değerleri içselleştirmesidir. Değerlerini önemsemeyen, bu değerleri taşımayan çocuklar yetişkin olduklarında iş, aile ve sosyal yaşamlarında sıkıntılar yaşamaktadır. Yeni neslin alışkanlıklarını ve davranışlarını değerler yoluyla etkileyerek öğrencilerimizde uygun ahlaki kararlar alma yeterliliğini kazandırma amacıyla hareket ediyoruz. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak bu değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek 75.Yıl İlkokulu olarak görevimizdir.Özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim? dedi.

 

?AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR?

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er, ?Değerler eğitimi beş yıldır tüm okullarımızda uyguladığımız bir projedir. Eğitim sistemimiz yeni müfredat programında da değerler eğitimi yer almaktadır. Bu değerlerden bazılarısaygı, sorumluluk, adalet, yardımseverlik, doğruluk dürüstlük, güven, özgüven, hoşgörü, alçakgönüllülük, empati, kanaatkarlık, çalışkanlık ve sabır şeklindedir. Bu değerlerden her ay bir değeri seçerek ön plana çıkartmak için çalışma takvimi kapsamında okullarımız çalışıyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan komisyonla örnek çalışma yapan okullarımızı teşvik ediyoruz ödüllendiriyoruz. Bu konuda örnek çalışmalar yapan 75. Yıl İlkokulu Müdürünü, öğretmen öğrenci ve velilerini kutluyorum. ?Ağaç yaş iken eğilir´ atasözümüzden hareketle özellikle okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarımızda özel bir gayret gösteriyoruz. 75. Yıl İlkokulumuzla beraber tüm okullarımızı yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87