www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MHP`DE HEDEF BÜYÜK

   MHP`DE HEDEF BÜYÜK

Milletçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Teşkilâtı`nın 11. Olağan Kongresi'nde İlçe Başkanlığına seçilen Müfit Besler hedeflerini açıkladı.

"İNEGÖL`Ü ALACAĞIZ"

Kongrede konuşan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, genç ve dinamik bir kadroya sahip olduklarını belirterek “Kendimize hedef koyduk, 2019’da yapılacak olan seçimlerde İnegöl’ü almak istiyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Teşkilâtı`nın 11. olağan genel kurulu Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan kongrede başkanlığa Müfit Besler getirildi.

İNEGÖL’ÜN EN MÜSTESNA KONGRESİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, açılış konuşmasını yapan MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş; “6 Aralık’ta Keles ilçemizde başlayan ve bugün itibariyle 9.sunu gerçekleştirdiğimiz İnegöl’de devam eden kongre sürecimiz 31 Ocak’ta Harmancık’ta sona erecek. 22 Şubat’ta da Bursa İl Kongremiz sona erecek. Bu kongre bana 2006 senesinde yaptığımız kongreyi anımsattı. Tüm dava arkadaşlarımız olmak üzere yapmış olduğumuz çalışmayı anımsattı. İnegöl’ün en kalabalık kongresini yapacağımızı söylemiştik. Müfit Besler başkanlığındaki arkadaşlarımız aynı hedefi koydular, İnegöl’ün en müstesna kongresini yaptılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yerel seçimlerde İnegöl’ü şaha kaldıran herkese teşekkür ediyorum, Fikret Fidan’a teşekkür ediyorum, seçilen seçilmeyen tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnegöl’de yüzde 33 oy oranına ulaştılar. 94 yılında yüzde 23 oy almıştık rahmetli Şahin hocamız yüzde 24 oy almıştı. Biz bugün oylarımızı yüzde 33’e yükselttik” dedi.

 

“SORUMLU ARIYORSANIZ ÖNCE KENDİNİZE BAKIN”

Kar yağışının ardından İnegöl’de yaşanan sıkıntılara değinen Toktaş, “Çitli’den Alibeyköy’den arkadaşlarımız arıyorlar elektriğimiz yok diyorlar. İnegöl ovasında İnegöl’e yakın olan 90 köyün 70’inde aynı durum söz konusu. Bursa’da Büyükşehir’in çıkardığı bir bülten var. Sayın Altepe kar küreme filonsnun yanında ‘Biz kışa hazırız’ diyor. İnegöl’e 40-50 santim kar yağdığında bunca köyü, elektriği, suyu bu hale geliyorsa burada bizim öteden beri karşı çıktığımız Büyükşehir Yasasının fiziki yanlışlıkları da ortaya çıkıyor. Ustalık dönemine geçen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da, Sayın Altepe’ye de görevlerini adam gibi yapmalarını, bir özel idarenin 3-5 greyderle yapabildiklerini burada yapmalarını ümit ediyorum, ders çıkaracaklarını ümit ediyorum. Esnafımıza milletimize geçmiş olsun Pazar yeri çöktü. Esnafımızdan hamdolsun kötü bir durum yok 1-2 arkadaşımız yaralandı, ama Perşembe günü olsaydı Allah muhafaza... İnegöl Belediyesi yetkililerden hesap soracağız diyor. O pazar yerini kim teslim aldı? Neye dayanarak teslim aldınız. 30-40 santim kar yağdığında çökebilecek yapıyı neye dayanarak teslim aldınız. Sorumlu arıyorsanız önce kendinizden başlayın” şeklinde konuştu.

 “PARALEL YAPI GÜNEYDOĞUDA”

MHP Bursa teşkilatları olarak kongreleri birlik beraberlik içerisinde yaptıklarını belirten Toktaş, “Bu birlik ve beraberliğe ihtiyaçlarımız var. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bir durum var, bu duruma bakarak başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Hizmeti en üst düzeyde yapmak ve milletimizi bu makûs durumdan kurtarmak durumundayız. Bugün bebek katilinin Türkiye’ye adeta yön verdiği bir durum var. Paralel yapı şuanda güneydoğudadır. PKK, bu hükümetin yön vermesi ile yapmış oldukları pazarlıklar neticesinde orada kendi güvenlik güçlerini, kendi muhakemelerini kurma noktasına gelmişlerdir. Uyanık olmak, birlik olmak zorundayız. Hangi siyasi partiden olursak olalım her şeyden önce bu durumun farkında olalım.  Bugün Türkiye bu soygun, ihanet şebekesinden kurtulmak zorundadır. Her gün daha kötüye gidiyoruz. Türkiye her gün bir önceki günden daha vahim durumda. Dolayısıyla MHP altında birlik beraberlik içerisinde çalışmak zorundayız” diye konuştu.

“İNEGÖL’E DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMESİ GEREKİYOR”

MHP’nin 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde 46 bin 662 oy ve yüzde 33 oy oranı ile İnegöl’de 2. siyasi parti olduğunu hatırlatan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ise; “Bu katkıyı sağlayan herkese teşekkür ederim. Siyaset zor günlerde yapılan bir iştir. Bugün İnegöl ve Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Senelerden beri İnegöl’ü bir türlü Bursa’ya tanıtamadık veya Türk siyaset tarihine tanıtamadık. Büyükşehir yasası bizlere ufak gelir, biz İnegöl’de yaşayanlar heyecanlı insanlarız, bizi bağlamayın, mahalle yapmayın dedik ama bunu insanlara anlatamadık. İnegöl, Büyükşehir’e Bursa ilçelerinde en çok oy veren ilçe ama, bize Büyükşehir reisi ödül olarak merkezde 2 gün, yeni mahalle yapılan köylerde minimum 4 gün ulaşım sorunu verdi. Şuanda hala elektriği olmayan, yolları son günde açılan mahallelerimiz var. İnegöl’de siyaseti doğru yapmamız gerekiyor. Ne yapmamız gerekiyor? İnegöl’e daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Çarşamba akşamı MER-PA çöktü. Perşembe günü çökse katliam olurdu. Burada hesaplama hataları vardır, ama önemli olan doğru işler yapmaktır” dedi.

 “HEDEFİMİZ İNEGÖL’Ü ALMAK”

“Hayatım iki renk üstünedir; beyaz ve siyahtır, gri yoktur” diyerek sözlerine devam eden Müfit Besler, “Net olmam gerekir. Siyaset zordur, insanlara güvenmeniz ve onların da size güvenmesi gerekir. İşinizi doğru yapmanız gerekir. Eğer bunu doğru yapmazsak bu ülkede sıkıntılar bitmez. Yeni yönetimimizi sahneye çağırdık. Genç ve dinamik arkadaşlar. Kendimize hedef koyduk, 2019’da yapılacak olan seçimlerde İnegöl’ü almak. Biz hedeflerimizi büyük tutuyoruz. 2015’te yapılacak genel seçimlerde aldığımız oyu yeterli görmüyoruz, Milletvekili sayımızı az buluyoruz, iktidar olmak istiyoruz. Bunun için gerekli bütün çalışmaları partimizin bütün organlarıyla, bizi sevenlerimizle başaracağımıza inanıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

 GÖNÜL RAZI DEĞİL AMA AKIL İSTİYOR

İnegöl MHP teşkilatının her zaman kendine yakışanı yaptığını belirterek söz alan MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, “Bugün burada geldiğimizdeki gördüğümüz tablo bir ilçe kongresi değil adeta bir il kongresi gibi coşkulu, kalabalık ve düzenli gerçekleşiyor. Bunda emeği geçenlere teşekkür ederiz. İnegöl, artık sanayi bölgeleriyle, mobilyasıyla, köftesiyle, insanıyla, nüfusuyla il olmayı hak eden bir ilçedir. Bunu yıllardır konuşuyoruz. Bunun için yerel seçimlerden önce bu Büyükşehir yasası geçmeden önce biz İnegöl’deki bütünşehir yasasıyla birlikte bugün yaşanan olumsuzlukların İnegöl’e yansımaması için bir tek yol olduğunu ifade ettik, onun da İnegöl’ün il olması olduğunu söyledik. İnegöl’ün Bursa’dan ayrılıp il olmasına gönlüm razı olmuyor ama aklım bunun olmasını istiyor. Çünkü İnegöl, her şeyiyle bütün psikolojik hazırlıkları da dâhil olmak üzere il olmayı hak etmiş bir ilçemizdir. Türkiye’de 70 bin nüfuslu bir il varsa 250 bin nüfuslu tüm dinamikleri olan, verdiği vergiler harcanandan fazla olan bir ilçe, ihracatı olan bir ilçe niye il olmasın diye Sayın Genel Sekreterimizle birlikte bir kanun tasarısı hazırladık. Beldelerin de ilçe olması ile birlikte çok güzel yönetilen, kendini bulan bir İnegöl olması için bir kanun tasarısı hazırladık ama maalesef her zaman olduğu gibi iktidar temsilcisi İnegöl’e il olmayı yakıştıramadı. 1 saatte çıkarılacak bir kanunla İnegöl hak ettiği hizmetleri almaya devam edecekti. Şimdi soruyorum; İnegöl İlçe Belediyesi bütün belde ve köyler de dâhil olmak üzere Büyükşehir ile birlikte belediyecilik hizmetlerini, İl Özel İdarenin vermiş olduğu tüm hizmetleri yapmak zorunda. İlk kışımızı yaşıyoruz. Hani nerede Yenice’deki Hasan Aksu’nun yaptığı hizmetler? Yeniceli memnun mu? Değil. Hani nerede Cerrah’ta İsmail Karaman’ın yaptığı hizmetler? Dolayısıyla İnegöl için bu anlamda iktidar özel bir şey değil. Hak ettiğini vermedi ve vermekten kaçındı. Yerel seçimlerden önce de Bütünşehir yasasıyla Bursa’nın genel yapısıyla alakalı Bursa’ya uymayacağını, hizmetlerinin aksayacağını, Bursa’nın köylerinin, beldelerinin mağdur olacağını, çıkan yasanın Bursa’nın üzerine uymadığını her platformda dile getirdik ama maalesef bir takım hesap, kitaplar yüzünden bu gerçekleştirildi. İnegöl hak ettiği il olma hakkını şimdilik elde edemedi. İnşallah önümüzdeki dönemde yapılacak genel seçimlerde İnegöl yerel seçimlerde MHP teşkilatları olarak gösterdiği başarıyı bu defa 1. parti olmak suretiyle taçlandıracaktır. Biz İnegöl’de hep iddialı olduk, çok az farklarla Belediye Başkanlığını kaçırdık ama bu defa inşallah MHP, İnegöl’ün il olma kanununu destekleyecektir. Önümüzdeki genel seçimlerin hayırlara vesile olmasını ve MHP’nin tek başına iktidar olması temenni ediyorum” dedi.

 YENİ YÖNETİM

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile girilen seçimde MHP İlçe Başkanlığına Müfit Besler getirilirken yönetim kurulu ise; Ahmet Döğen, Ali Akal, Aytekin Torun, Demir İncebay, Faruk Toptaş, Fethi Çiçek, Halil Nicihan, Hayati Bedir, İbrahim Balkan, İrfan Bayram, Mesut Muzal, Mustafa Sipahi, Nazan Hekim, Orhan Yankın, Ömer Faruk Yıldırım, Sedat Gündüz, Uğur Bayram, Yüksel Acar isimlerinden oluştu.

 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00