www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kadınlarımız Örgütlenmeyi Öğrendi

 Kadınlarımız Örgütlenmeyi Öğrendi

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, hafta sonu İnegöl’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kadın dernekleri ve derneklerin kadın kollarını ile bir araya gelen Çelik, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamasında Türkiye’de kadınları

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ile kadın kolları üyeleri ile birlikte İnegöl’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Önce Nilüfer Kadın Girişimciler Derneği’ni ziyaret eden Milletvekili Çelik, ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH-İNİYAD)’ni ziyaret etti. Canan Candemir Çelik, Hamidiye Mahallesi’nde ikamet eden fil hastası Emine Çakmak’ı da evinde ziyaret etti.

 

İlk ziyaretini Nilkader’e gerçekleştiren Çelik, Başkan Devrim Kosova Hasırcı’dan dernekleri hakkında bilgi aldı. NİLKADER Başkanı Devrim Kosova Hasırcı, tüm dernek üyelerinin hanımlardan oluştuğunu belirterek; “Yaptığımız bütün organizasyonlar hanımlara ve kız çocuklarına yönelik oluyor. İlk başladığımız yıl 18-19 öğrenciye burs vermeye başladık. Kermesler düzenliyoruz, eğitimler veriyoruz. Şuanda da KOSGEB ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Çalışma çerçevesinde 30 tane hanım arkadaşımızın katılımıyla girişimcilik kursu başlattık. Arzu ediyoruz ki yeni işletmeciler ve yeni işyeri sahipleri olsun. Hanım arkadaşlar hayatın içinde zaten üretiyorlar ama daha bilinçli bir şekilde üretsinler istedik. Bu ülkeye bir katma değer katmaları amacındayız. Halk Eğitim Merkezi ile de bugüne kadar birçok kursu hayata geçirdik. Geçen yıl İkbal Gürpınar’ın da katıldığı bir program düzenledik. Bu programdan elde ettiğimiz gelirle anne ve babasız 41 çocuğumuzun eğitimini üstlendik. Bu öğrenciler TIP’tan Uluslararası Hukuk’a kadar yurt içi ve yurt dışında eğitimlerini alıyorlar. Bu çocuklar mezun olacaklar ve bizim gibi sizin gibi bu ülkeye hizmet edecekler” dedi.

“KADINLARIMIZ ÖRGÜTLENMEYİ ÖĞRENDİ”

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, kadınların örgütlenmeyi, teşkilatlanmayı artık iyice öğrendiklerini ifade etti. “Burada bunun güzel bir örneği var” diyen Çelik, “Yapmış olduğunuz çalışmalar sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında güzel örnekler. Özellikle işkadınlarını bir araya getirip, buradan böylesine dinamik bir ortamın oluşması çok önemli. Kız çocuklarının okutulması konusunda Başbakanımız ve eşinin de çok büyük hassasiyetleri var. Özellikle anne-babasız çocukların ellerinden tutmanız çok daha büyük anlam taşıyor. Tabi kurumlarla irtibat halinde olup, onların imkânlarından ve desteklerinden de faydalanmak çok önemli. Çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

ALAN EL DEĞİL, VEREN EL KONUMUNDAYIZ

Nilkader ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle İHH-İNİYAD Derneği’nin kadın kollarını ziyaret eden Canan Candemir Çelik, İl teşkilatıyla, ilçe teşkilatlarıyla, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla yapılan bu tür çalışmaların kendilerini motive ettiğinden söz ederek “Bu çerçevede sizin de misafiriniz olduk. Tabi biliyoruz sizler bütün dünyada yardıma ihtiyacı olan her insanla bire bir ilgileniyorsunuz. Özellikle Türkiye’nin bu son süreçte dünyada ve bölgesinde lider olma noktasında artık gerçekten çok önemli bir mesafe kaydettiğini hepimiz biliyoruz, görüyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz. Bir zamanlar Türkiye’nin muhtaç olduğu durumları biliyoruz. Artık alan el değil veren el konumundayız. Sizlerin de bu çalışmalarda çok önemli katkılarınız var. Özellikle gelişmişlik düzeyi noktasında çok zor durumda olan ülkelerimizde yapılan çalışmalar, insanlığa yapılan bir yatırım ve bizim medeniyet anlayışımız için temsil ettiğimiz anlayış da zaten bunu gerektiriyor” açıklamalarında bulundu.

GAZZE ‘DE YARDIM AMAÇLI KONUT PROJESİ

İHH-İNİYAD Kadın Kolları Başkanı Zuhal Yılmaz da, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kısa bir konuşma yaparak çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmaz, “Bizler bayanlar olarak sürekli faaliyet gösteriyoruz. Yeni bir yapılanma ile yeniden başladık. Sırf bayanlara ait olan bir Yetimi Destekleme Merkezi’miz olacak. Çalışmalarımıza artık orada devam edeceğiz. Hem yurt dışı hem de İnegöl olmak üzere İnegöl’de 12, yurtdışında 200 bini aşkın yetimi destekliyoruz. Ana sponsorlarımız sayesinde 13 ailedeki yetimlerimizi ziyaretlerde bulunuyoruz. Ramazanlarda ziyaretlerine gidiyoruz, beraber aynı sofrayı paylaşıyoruz. Ev işlerimizle, mantılarımızla hizmet verip onun karşılığında yetimlerimizi destekliyoruz. Özellikle Gazze’de yeni aldığımız konut projesi üzerindeki çalışmalarımızı hızlandırmayı düşünüyoruz. O konuda daha çok yoğunlaşmaya çalışıyoruz. Genel merkezden böyle bir proje geldi biz de bunu kabul ettik. 45 bin civarında bir maliyeti var. Bayan arkadaşlar hep birlikte el birliği halinde yaptığımız ürünlerle ve sponsorlarla böyle bir projeyi adım attık. En büyük projemiz bu olacak” dedi.

FİL HASTASI KADINI EVİNDE ZİYARET ETTİ

Çelik’in ziyaretlerinin son durağı ise, 4 yıl önce yakalandığı fil hastalığı nedeniyle 200 kiloya ulaşan ve ayaklarının şişmesi, yaralarının artması nedeni ile hastanede tedavi olduktan sonra taburcu olan 49 yaşındaki Emine Çakmak oldu. Çakmak’ı Hamidiye Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, “Her zaman milletimizle gönül bağımızı koparmadan yolumuza devam ediyoruz. Bugün Emine hanımın ziyaretine geldik. Bir takım rahatsızlıklar geçirmiş olduğunu arkadaşlarımız söylediler. Tedavisi için gerekenler yapılmış. Evde bakım hizmeti almış. Hem hastalığı için üzüldük hem de böyle bir desteğin olması en azından zor günler de sizleri rahatlatması açısından çok önemli. Allah şifa versin. Tedavi olarak ne yapılması gerekiyorsa hastanelerimiz ve arkadaşlarımız bu konuda yardımcı oluyorlar. Bizler de elimizden geleni yapmaya gayret ederiz. İnegöl çok çalışkan bir ilçemiz. Dinamikleri de çok güçlü. Teşkilatımız da çok hareketli. Sivil toplum kuruluşlarımızda aynı paralel de çok hızlı çalışıyorlar. Onun için çalışmalardan güzel sonuçlar, projeler doğuyor. İnegöl de bu nedenle bizleri hep mutlu eden sonuçlar getiriyor” ifadelerinde bulundu.

NÜFUSUMUZUN ARTMASI LAZIM

Burada yaptığı konuşmasında TÜİK verilerinin açıklandığına da dikkat çeken Çelik, şöyle konuştu: “Bu verilere göre bizim nüfus artış hızımızda 0,14 oranında bir düşüş olduğu gözlemlendi. Bu çok önemli bir konu aslında. Bizim yıllarca ihmal ettiğimiz ve hep gözden kaçırdığımız bir husus. Sayın Başbakanımız hep; ‘en az üç çocuk’ derken muhalif insanlar bunu hep çok farklı çerçeveden ele alıp eleştirmişlerdi. Bir ülkenin en önemli zenginliği insan zenginliğidir. Ekonomik anlamda zengin olmanız için öncelikle insan yapınızın, insan kaynağınızın zengin olması gerekir. Buda nüfus artış hızıyla direk bağlantılı. Bizim nüfus artış hızını bir şekilde yakalamamız, düşüşe değil artışa geçmemiz lazım. Bununla ilgili bakanlıklarımız çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların içerikleri artık netleşmeye başladı. Erken emeklilikten, doğum iznine kadar doğum teşviki için bir takım somut adımlar atılmaya başlanacak. Bu çalışmalar tamamen olgunlaştıktan sonra meclise gelip yasalaşma süreci olacak inşallah. Bunun Türkiye için gerçekten önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Geleceğimiz için bu çalışmaları hep birlikte yapmamız lazım.”



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29