www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

AGM´de kardeşlik konser

AGM´de kardeşlik konser

Uluslararası kültür sanat festivali kapsamında Salı akşamı İnegöllülerle buluşan Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu ses sanatçısı Feryal Başel Tüzün, Orta Asya´dan Balkanlara uzanan sanat yolculuğunda İnegöllülere muhteşem bir gece yaşattı.

İnegöl Belediyesi´nin bu yıl 31´incisini düzenlediği Uluslararası Kültür Sanat Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festival kapsamında Salı akşamı Kültür Park içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezinde (AGM) Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. ?Kardeşlik Konseri? ismi verilen konserde, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ile Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu ses sanatçısı FeryalBaşel Tüzün sahne alarak İnegöllülere sanat dolu bir gece yaşattı.

THM KOROSU´NDAN MUHTEŞEM PERFORMANS

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği korosu konseriyle başlayan programda, şef Yücel Düzel yönetimindeki koro Kafkaslardan Balkanlara uzanan farklı yörelere ait eserleri seslendirdi. Koro ve solo eserlerin yer aldığı konserde, AGM´yi dolduran vatandaşlar ve festival için yurt dışından gelen ekipler keyifli dakikalar yaşadı. Koronun seslendirdiği eserlere vatandaşlar da eşlik ederken, AGM´de coşku adeta tavan yaptı.

FERYAL BAŞEL KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Koronun ardından gecenin solisti Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu ses sanatçısı FeryalBaşel Tüzün sahneye çıktı. FeryalBaşel, dinleyenleri orkestrası eşliğinde seslendirdiği eserlerle Orta Asya´dan Balkanlara uzanan bir yolculuğa çıkardı. ?Kardeşlik Konseri? ismine uygun bir gece yaşatan Başel, İnegöllülerden tam not aldı.

Zaman zaman dans ekibinin de eşlik ettiği sanatçının daveti üzerine, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkanvekili Turgay Yel ve Meclis Üyeleri Nedim Bayram ile Mürsel Avaşar´da sahneye çıkarak Kafkas yöresine ait müzikte sahnede performanslarını gösterdi. Bazı vatandaşlar da konserin büyüsüne kapılarak kendini sahneye atıp gönüllerince dans edip eğlendi.

Konser sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Alper Taban, burada kısa bir selamlama konuşması yaparak; ?FeryalBaşel hanımefendiyi İnegöl´de ağırlamaktan büyük keyif aldık. Gerçek sanatseverler var şuan burada. Programları son ana kadar takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın programları sonuna kadar takip etmelerini rica ediyorum. Çünkü gerçekten hem belediyemizin kültür işleri müdürlüğü hem kültür komisyonu üyelerimiz inanılmaz çalıştılar bu organizasyon için. İnşallah İnegöl halkımız da bundan doya doya istifade etsin istiyoruz. Sanatçımıza ve ekibine de bu muhteşem gece için teşekkürlerimi sunuyorum? ifadelerinde bulundu. Taban, konuşmasının ardından sanatçıya gecenin anısına fincan takımı takdim etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51