www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AK Parti´den Aşure İkramı

AK Parti´den Aşure İkramı

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı, mübarek Muharrem ayı münasebetiyle parti önünde yaklaşık bin kişilik aşure ikramında bulundu.

Dün parti binası önünde düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Parti İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları, ilçe yönetimi ve parti üyeleri ile vatandaşlar katılım gösterdiler.

ÖRF VE ADETLERİMİZİ YENİ NESİLLERE AKTARMALIYIZ

İkramların ardından bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, ?Bu sene de Muharrem ayına ve bir aşure gününe daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Muharrem ayına girmemiz ile birlikte en önemli gün sayılan aşure günü bu mukaddes ayın onuncu günüdür. Muharrem ayı Kur´an-ı Kerim´de kıymet verilen dört aydan biridir. Allah (CC), birçok duayı aşure gününde kabul etmiştir. Biliyoruz ki aşure günü İslam dünyasında büyük öneme sahiptir. Zira bugünde yaşananlar ve bugün için nakledilen rivayetler aşure gününün önemini arttırmaktadır. Aşure günü geleneklerimiz içinde önemli bir yere sahiptir. Günümüzde örf ve adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmanın daha da önem arz ettiğini düşünüyoruz. Örf, adet ve gelenekler bir toplumun özünü oluştururlar. Biz bu bilinci çocuklarımıza verebildiğimiz sürece hedefi olan, kişiliği sağlam nesiller yetiştirebiliriz. Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesidir. Halkımıza böyle değerli bir günde aşure ikram ederek paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik. Bolluk ve bereketin simgesi olan bu mübarek Muharrem ayının milletimiz ve tüm İslam âlemince sağlık, huzur, barış içerisinde geçmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00