www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AK PARTİ NARKOZDAN ÇIKAMADI

AK PARTİ NARKOZDAN ÇIKAMADI

Saadet Partisi’nin İlçe Divan Toplantısında konuşan SP İnegöl Siyasi İşler Başkanı Ali Karaca, “Merhum Erbakan hocam, dünya gerçeklerini, yapılan bu yanlışlıkları göremeyen AK Parti’lilerin narkozlandığını söylüyordu. Bugün bir kez daha

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, aylık divan toplantısını Cuma akşamı parti lokalinde gerçekleştirdi.

BELEDİYE BÜTÇESİ ÇARÇUR EDİLİYOR

Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi İnegöl Siyasi İşler Başkanı ve İlçe Başkan Vekili Ali Karaca, Saadet Partisi olarak İnegöl’de heyecanlı günler yaşadıklarını söyledi. Bu heyecanın öncelikli sebebinin 23 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresi olduğuna dikkat çeken Karaca, “Kongrede bizleri heyecanlandıran bir başkan değişikliği değildir. Bu heyecanın sebebi, ilçemizde ve ülkemizde bizleri bekleyen hizmetlere karşı daha güçlü bir şekilde odaklanmaktır. Nasıl heyecanlanmayalım ki; her geçen gün ilçemizde ve ülkemizde yaşananlar Milli Görüş’e acil olarak ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Son zamanlarda canımızın en çok yandığı konular ekonomi ve manevi tahribattır. Geçtiğimiz ayda İnegöl belediye meclisinde belediyemizin 2013 yılı bütçesi görüşüldü ve onaylandı. Bütçeye baktığınız zaman her zaman olduğu gibi adına tribünlere oynamak olarak ifade edilen yap-boz belediyeciliğine ciddi payların ayrıldığını görüyoruz. Bütçeden faize para ayrıldığını görüyoruz. Yapboz belediyeciliği ve faiz ödemelerini karşılamak için temel ihtiyaç maddelerinden olan ve bir türlü içemediğimiz suya yüzde 8’e varan zamlar, rant havuzunda toplanan paralar yetmediği için toplu taşıma araçlarına zam yapıldığını görüyoruz. Evinin önündeki asfalt yolun plansızca yapılan çalışmalar neticesinde yenilenmesiyle vatandaşımızın gereksiz yere asfalt paraları ödediğini görüyoruz. Yine plansız yapılan uygulamalarla, yollarda yapılan çalışmaların ve bozuklukların bir türlü bitmemesi nedeniyle araçlarımızın tamircilere abone olduğunu görüyoruz. Kısacası hem belediye bütçesinin hoyratça çar-çur edildiğini görüyoruz, hem de boşa harcanan bu paraların ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşımızın sırtına yüklendiğini görüyoruz” dedi.

BU FAİZ HANGİ BORCUN FAİZİ

Bu uygulamaları görüp karşı çıktıklarında veya eleştirdiklerinde ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti’li meclis üyelerince ‘Sadece muhalefet olsun diye muhalefet etmekle’ itham edildiklerine vurgu yapan Karaca, “Diğer taraftan ülke gündeminde yine ekonomiyi konuşuyoruz. TBMM’de 2013 yılı bütçesi görüşülüyor. Sözde bütçe görüşülüyor, ama bütçeden başka her şey konuşuluyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda bütçedeki aslan payı yine faiz ödemesine ayrılmış. Dikkat edin borç ödemesine değil, borçların faizinin ödenmesine. 2013 yılı devlet bütçesinden faiz ödemelerine ayrılan para 51 milyar TL. 51 milyar faizi olan bir borç en az 500 milyar civarındadır. Her fırsatta biz borçlanmıyoruz, borcumuz yok, IMF’ye 3-5 milyar dolar borcumuz kaldı, onu da istediğimiz zaman ödeyecek durumdayız diyenler, hatta IMF’ye borç vererek büyüdüğünü zannedenlere sormak istiyoruz. Bütçedeki bu 51 milyar faiz hangi borcun faizi?”

AK PARTİ NARKOZDAN UYANAMAMIŞ

“Merhum Erbakan hocam, dünya gerçeklerini, yapılan bu yanlışlıkları göremeyen AK Parti’lilerin narkozlandığını söylüyordu” diyen Ali Karaca, şöyle devam etti: “Bugün bir kez daha görüyoruz ki narkozdan çıkamamışsınız ve çıkmaya da niyetiniz yok. Ama siz isteseniz de istemeseniz de bizler gerçekleri anlata anlata sizleri bu narkozdan uyandıracağız inşallah. Resmi kurumların belirlediği rakamlara göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 958 TL iken, ekonomimizin büyüklüğünden bahsederken asgari ücrete eliniz titreyerek yapmaya çalıştığınız 22 TL’lik zam neyin nesi. 762 TL’lik bir maaşla bia ailenin nasıl geçinebileceğini düşünüyorsunuz? 2002 yılında siz iktidara gelirken bir asgari ücretle 22 gram altın alınabilirken bugün bir asgari ücretle 7,5 gram altın alınabiliyor. Büyümek bunun neresinde? İnegöl bir sanayi şehri. Türkiye ortalamasına göre ekonomik göstergeleri üst düzeyde olan bir şehir. Ekonomimiz iyi gidiyor, büyüyoruz, işlerimiz iyi diyen idarecilerimize ve devamlı bu yönde açıklamalarda bulunan sanayicilerimize sormak istiyorum. Sanayicimizin 2002 yılında vergi dairesine olan borç toplamıyla bugünkü borç toplamınızdan haberiniz var mı? Yine esnafımızın, sanayicimizin 2002 yılında bankalara olan kredi borcu toplamıyla bugünkü borç toplamından bilginiz var mı? Esnaf ve sanayicimizin her gün nakit para sıkıntısı yaşadığından bilginiz var mı? Veya sizler bu sıkıntıları yaşamıyor musunuz? Esnaf ve sanayicimizin AK Parti iktidarı döneminde borçlarında meydana gelen artış kadar da işlerin artış meydana gelmiş midir?”

UYARMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Milli Görüş camiası olarak, doğru bildiklerini söylemekten, kardeşane bir tavırla uyarmaktan asla vazgeçmeyeceklerini de vurgulayan Karaca; “Yaşanabilir bir Türkiye’nin, Yeniden Büyük Türkiye’nin ve İnanç değerlerimize uygun Yeni Bir Dünya’nın kurulması için çalışmalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz. Bizim koalisyon olduğumuz dönemde ülkemizi sömüren dolar milyarderlerinin sayısı 3’ten 33’lere çıkmamıştı ama halkımız ekonomik anlamda rahata kavuşmuştu. Asgari ücrete, emekliye, işçiye, memura verilen zamlar karşısında sendika temsilcileri bile dilini yutmuştu. Bizim geçmişte yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizlerin oluşturduğu bunca olumsuzluklar dahi bizim çalışma aşkımızı, heyecanımızı asla eksiltememiştir. İnşallah 23 Aralık’ta Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Kamalak beyin katılımıyla yapacağımız ilçe kongremizle birlikte heyecanımız daha da artacaktır. Kongremizde oluşacak heyecan yenilenmesiyle sandık müşahidimizden ilçe başkanımıza kadar bütün arkadaşlarımız çalışmalarını daha da hızlandıracak ve yapılacak olan yerel seçimlerden başlayarak yerel de ve ulusalda Milli Görüş kadrolarının yeniden görev almasına sebep olacaktır inşallah” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19