www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Amatör Kulüplere Destek

Amatör Kulüplere Destek

İnegöl Belediyesi, amatör liglerde mücadele eden 13 İnegöl takımına bulundukları liglere göre toplamda 84 bin TL´lik destekte bulundu.

Spora ve sporcuya sağladığı katkılarla İnegöl´e bu alanda önemli başarıların gelmesine zemin hazırlayan İnegöl Belediyesi, yeni sezon öncesi şehrimizde bulunan amatör spor kulüplerine destekte bulundu. Süper Amatör Ligde mücadele eden; Gençlergücü Spor Kulübü, Doğugücü Spor Kulübü, Kafkas Spor Kulübü ve Kurtuluş Spor Kulübü, 1. Amatör Kümede mücadele eden; Akhisar Spor Kulübü, Doğan Spor Kulübü, Osmaniye Spor Kulübü, Yenice Spor Kulübü, Alanyurt Spor Kulübü ve Karadeniz Güvenspor ile 2. Amatör Kümede mücadele eden Cerrah Spor Kulübü, Ilgar Spor Kulübü ve Mobilya Spor Kulübüne çekleri düzenlenen törenle verildi.

 

84 BİN TL DESTEK

Pazartesi günü 16.30´da Belediye Encümen Salonunda desteklerin kulüp temsilcilerine takdim için tören düzenlendi. Burada Süper Amatör Lig temsilcisi 4 kulübe 9´ar bin TL, 1. Amatör Küme temsilcisi 6 kulübe 6´şar bin TL ve 2. Amatör küme temsilcisi 3 kulübe 4´er bin TL olmak üzere toplamda 84 bin TL´lik katkı sağlandı.

 

SPORUN HER BRANŞINI ÖNEMSİYORUZ

Amatör kulüplere yapılan desteklere ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Amatör spor kulüplerimize destek amacıyla bugün bir aradayız. Spor aslında iyi bir tanıtım aracı. Hemen hemen tüm bireyleri ortak paydada buluşturan bir alan. Dolayısıyla sporun her branşını önemsiyoruz. Ama tabi kabul edilir bir gerçek var ki spor denince akla ilk gelen önce futbol branşı oluyor. Şehrimizde de bu konuda hizmet eden, uzun zamandır köklü bir şekilde bu alanda hizmet eden kulüplerimiz var. Öncelikle bu kulüplerimizin kuruluşundan bu güne görev almış olan Başkan, yönetici, sporcu ve hizmet edenlerine teşekkür ediyorum. Hakkın rahmetine kavuşanları rahmetle anıyorum, hayatta olanlara da sağlık sıhhat diliyorum. Çünkü gerçekten gençlerimizin doğru alanlarda bulunmaları adına çaba harcamak, bu anlamda hem zamanını hem de maddi imkanlarını buraya yöneltmek takdire şayandır? dedi.

 

13 KULÜBE DESTEK

İnegöl´de bu konuda herkesin taşın altına elini soktuğunu dile getiren Başkan Taban; ?Bakanlıkların, hükümetimizin, belediyelerin mutlaka spora destekleri var. Ancak ne kadar destek olursa olsun çok büyük bir alan olduğu için İnegöl özelinde konuşuyorum; yaklaşık 300 bine yakın nüfus projeksiyonuna sahibiz, hemen hemen bunun yarısının da genç nüfus olduğunu ifade edebiliriz. Dolayısıyla böyle olunca herkes taşın altına elini sokuyor, herkes fayda sağlamak adına adımlar atıyor. Burada biz özellikle futbol branşındaki kulüplerimizle bir araya geldik. Süper Amatör, 1. Amatör ve 2. Amatör kümede mücadele eden takımlarımız var. Burada esas olan, direk olarak her takım ister ki şampiyon olsun ama biz bu gözle bakmaktan ziyade mutlaka şampiyonlar çıksın, ancak biz orada faydalı işler yapalım. Faydalı işler yaparken bizlerin de buna desteği ve katkısı olsun. Biz burada biraz da olsa katkı vermeye çalışıyoruz. Belki verilen rakamlar çok büyük olmayabilir ama teşvik edici olur. Küçükte olsa kulüplerimizin nefes alması adına faydalı olabilir diye düşündük. Geçmişte de bu destekleri vermiştik. Bugün de 13 kulübümüze desteklerimizi aktaracağız? diye konuştu.

 

İNEGÖL´Ü SPOR ŞEHRİ HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK ADINA MÜCADELE EDECEĞİZ

Yapılan desteklere ilişkin de bilgiler veren Taban; ?Süper Amatör Ligdeki kulüplerimize 9000 TL, 1. Amatörde yer alan kulüplerimize 6000 TL ve 2. Amatör kümedeki takımlarımıza da 4000 TL olmak üzere 13 kulübümüze bunları takdim edeceğiz. Ben İnegöl´ün spor şehri olması noktasındaki desteğinizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler fiziki imkanları arttırmak için de yine her an çabalamaya devam ediyoruz. Yeni tesisler oluşturulması noktasında çabamızı ortaya koyuyoruz. Bu süreçte Büyükşehir Belediyemizin ciddi katkıları var, hükümetimizin burada mutlaka İnegöl´ümüz adına kazandıracağı yeni yeni tesisler olacaktır. Sizlerin de desteğiyle el birliğiyle İnegöl´ü spor şehri haline dönüştürmek adına mücadele edeceğiz. Ben bu vesileyle tüm takımlarımıza da yeni sezonda başarılar diliyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Açıklama sonrası kulüp temsilcilerine çekleri takdim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80