www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Arıcılar seminerde buluştu

Arıcılar seminerde buluştu

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği, İnegöl´de üretim yapan arıcılara yönelik eğitim semineri düzenledi.

Önceki gün Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda düzenlenen programda konuşan Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin, ?Arcılarımızın genel olarak tercih etmiş olduğu hangi bilim adamını talep ediyorlar onlarla görüşeceğiz. Şimdiye kadar gelen talepler doğrultusunda Samsun´daki Ahmet Güler beyi üreticilerimiz talep etti. Bu arı hastalıkları konusunda Mustafa Uz bey ile görüşmeleri sizler adına yaptık, inşallah onu da getireceğiz. Tabi Belediye Başkanımızda inşallah toplantılarımızda olacaklar. Orada tüm konular ile ilgili olarak hem hizmet sektörlerimizin yapmak istedikleri konular ile ilgili bilgilendirmeler yapacaklar. Bugün ki gündemimizde, son zamanlarda orman bakanlığımızda özellikle güzel çalışmalar yapılıyor. Bal Ormanları ile ilgili konulara değineceğiz, almış olduğumuz desteklemeler ile ilgili değineceğiz, konaklama ve birlik faaliyetlerimiz, merak kanunu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacağız, hastalıklarla ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacağız. Projeler ve destekler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulacak? dedi.

İNEGÖL´Ü BAL ORMANI YAPMAK İSTERİZ

Bal ormanları ile ilgili konuşan Sezgin, ?Yapılması hususu ile ilgili 2012 yılında çalıştay ile Orman Bakanlığımızın temsilcilerinin olduğu ortamda bir bal ormanı ile ilgili sunum hazırladık. Bursa´da 10 adet bal ormanı var. Yeni gelen bölge müdürümüzü ziyaret ettik bunu ifade ettik. Bal ormanı yapacaksanız arıcının gittiği yere, balın olduğu yere yapın.  Yeni gelen orman bölge müdürümüz evet doğru söylüyorlar, arıcının gitmediği yere bal ormanı istemiyorum dedi. 2018 yılı için 3 tane bal ormanı planlanıyor. 1 tanesi Kemalpaşa´ya gölün kıyısına özellikle istedik. Gölün kıyısı doğal yapı itibariyle zengin. Bal ormanı yapıyorsak arıcının konaklayacağı yer olmalı, alt yapısı olmalı.  Tüm konular ile ilgili mutabık kaldık. Bunlar adım adım gerçekleşecek. Bal ormanı konusunda bir tanede İnegöl´e yapmak isteriz. İnegöl´de de sizlerin talebi doğrultusunda net bir veri gelirse orada bir bal ormanı olmasını arzu ederiz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor? diye konuştu.

TORKU BAL ALIMI YAPACAK

Pazarlama ile ilgili bilgiler veren Sezgin, ?Biz bunu nasıl pazarlayacağız diye soruyorsunuz. Bu konu hemen çözülecek bir konu değil.  Bu konuda çözüm ararken bu yıl inşallah Torku bal alımları gerçekleştirecek, büyük bir firma olarak devreye girmeyi arzu ediyor, bir takım sözleşmemeler imzalandı. Bu konuyu ben çözerim diyecek kişi yok. Çünkü artık dünya küçüldü. Siz İnegöl´ün herhangi bir köyünde bal üretiyorsanız, Çin´in herhangi bir köyünde bal üreten kişi ile iletişim kurabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01