www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

At keserken yakalandı

At keserken yakalandı

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Alanyurt Yeni Mahallede boş bir arsada kaçak hayvan kesimi yapan vatandaşı suçüstü yakaladı. Etler yapılan kontrollerin ardından imha edildi.

Alanyurt Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesindeki boş bir arsada kaçak hayvan kesimi yapıldığı yönündeki ihbarı değerlendiren Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, bir şahsı at keserken suçüstü yakaladı.  Halk sağlığını tehlikeye düşürebilecek etler, yapılan kontroller sonucunda imha etti.

 

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Kaçak et kesimi olayı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Halk Sağlığı bizim için olmazsa olmaz konulardan. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz 7/24 görevinin başında. Şehrimizin dört bir tarafında vatandaşlarımızın esenliği, huzuru ve halk sağlığının en iyi şekilde yerine getirilmesi için uğraş veriyorlar. Bu kapsamda son olarak Alanyurt Yeni Mahallede boş bir arsada kaçak et kesimi yapan bir vatandaşımıza suçüstü baskın yaparak, kesimi yapılan etlere el konulmuş ve yapılan kontroller sonucunda etler imha edilmiştir. 3 küçükbaş hayvanın kesim yerine getirildiği birisinin kesilip etlerinin parçalandığı ve diğer 2 hayvanında kesimi yapılmak üzere iken ekiplerimiz tarafından ani baskınla kesim yapan şahsa müdahale edilmiştir? dedi.

 

ETLER İMHA EDİLDİ

Yapılan müdahale sonucu şahsa yasal işlem yapılarak kesimi yapılan etlere el konulduğunu belirten Taban, ?Kesimden kurtarılan 2 küçükbaş hayvan ise meskûn mahalden uzaklaştırma kaydıyla kendisine teslim edilmiştir. Ekiplerimiz tarafından el konulan etler belediyemizin Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra imha edilmiştir? açıklamasında bulundu.

 

BU TÜR GİRİŞİMLERE KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK

Taban açıklamasının devamında, ?Gelişigüzel bir şekilde sağlıksız ortamlarda gerekli hijyen koşullarına uymadan izinsiz ve ruhsatsız bir şekilde kesim yaparak piyasaya et arzında bulunmak suretiyle halk sağlığını tehdit eden her türlü girişimi takip ve denetimini yapan Zabıta Müdürlüğümüz bundan sonra da herhangi bir şekilde halkın sağlığını huzur ve esenliğini tehdit edecek herhangi bir eylem ve girişime izin vermeyecektir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın iş ve işlemleri veya herhangi bir ticari girişimi yasalara ve kurallara uygun bir şekilde yapmalarını istiyoruz. Zira yapılan her türlü kuralsız iş ve işlemler eninde sonunda yasal karşılığını bulacaktır? diye konuştu.

 

Taban son olarak, ?Bu şehre sahip çıkmak adına, ilçe halkımızın toplu yaşam alanlarında uyulması gereken kaidelere riayet edeceklerine yürekten inanıyor, hep birlikte daha temiz, daha güzel bir şehirde yaşamak temennisiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36