www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BAĞ-KUR BORÇLARI SİLİNECEK

BAĞ-KUR BORÇLARI SİLİNECEK

Bursa Esnaf Odaları Birlik Başkanı Arif Tak, esnafa İnegöl’den müjde verdi. Başkan Tak, Bağ-Kur’a borçlu olan esnafla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bir çalışması olduğunu belirterek; “Bağ-Kur’a borcu

 

Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, dün İnegöl Bakkallar Odasının genel kuruluna katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Tak, esnafa Bağ-Kur borçlarıyla ilgili müjde verdi.

Bağ-Kur’a borçlu olan esnafla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bir çalışması olduğunu belirten Arif Tak; “Bu çalışmada sona gelindi. Bağ-Kur’a borcu olan esnafımızın borçları silinecek. Ancak borçları silindiği zaman borcun ait olduğu yıllar emeklilikten sayılmayacak. Ama borcunuzun silindiği yılların ödemesini yaparsanız, emeklilikten sayılacak. Bakın ne güzel düzenleme geliyor. Sağlık hizmetini almaya başlayacaksınız ancak bir şartla yeni aylıklar ödemek kaydıyla. Yani her ay prim ödemek kaydıyla sağlık hizmeti alacaksınız. Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı bizi 15 gün önce Ankara’ya davet etti. Bu konuyu masaya yatırdık. 28 maddelik yasa teklifi hazırlandı. Bu teklifte artık marketlerin önü alınıyor. İnşallah bu kanun kısa zamanda çıkacak. Kanun kapsamında 18 kişilik bir heyet oluşacak. Eğer bir market açılacaksa yerin uygun olup olmadığını heyet inceleyecek. Uygun görülürse market açılması için izin verilecek. Otopark şartı da getirildi” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25