www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BATIKENT´TE TEMEL ATILDI

BATIKENT´TE TEMEL ATILDI

İnegöl´de kentsel dönüşüm atağı kapsamında Akyükselen inşaat tarafından hayata geçirilmesi planlanan Batıkent Residenceve AVM projesinin temeli atıldı.

 

Ahmet Türkel Çevreyolu başlangıcı mevkiinde 50 bin metrekarelik alanda 6´şar katlık 13 blokta 312 dairenin bulunacağı büyük Rezidans yeşil alanları ile dikkat çekiyor. 50 bin metrekare alanın sadece 10 bin metrekaresinin kapalı alan olacağı Batıkent´in 40 bin metrekaresi ise yeşil alandan oluşacak.Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 11.00´de düzenlenen temel atma törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

40 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Törenin açılış konuşmasını yapan Akyükselen İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demir, ?İnegöl´ün ilk kentsel dönüşüm projesi olan Batıkent Residence&AVMHarput Holding ve Şiar İnşaat iştiraki olan Akyükselen İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.  İnegöl´ün en değerli arazilerinden biri üzerine kurulan Batıkent Residence, yepyeni bir yaşam alanı sunma vaadiyle yola çıkıyor. 50 bin metrekare alan üzerine kurulu devasa proje, 40 bin metrekare ortak alanıyla muadillerinden ayrılıyor. Neredeyse doğal park büyüklüğündeki bu ortak alanda ise yok yok. Yemyeşil peyzajıyla, kamelya ve süs havuzlarıyla süslenmiş bir bahçe, 1 kilometreye varan yürüyüş yolları, kadın ve erkekler için ayrı yüzme havuzları ve fitness salonları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu ve çok daha fazlası Batıkent´in ayrıcalıkları arasında. Rezidansda güvenlikli giriş ve açık/kapalı otopark gibi hayatı daha konforlu ve güvenli hale getirecek özellikler de mevcut. Projenin asıl müjdesi ise Batıkent AVM. İnegöllülere ve Batıkent Residence sakinlerine yeni bir alışveriş deneyimi sunacak Batıkent AVM, süpermarketten, açık/kapalı restoran ve kafelere kadar, keyifli ve alışveriş dolu bir gün için gereken her şeyi bünyesinde barındırıyor. Ofis alanlarının da bulunacağı komplekse şimdiden İnegöl´ün en popüler mekânlarından biri olacağı gözüyle bakılıyor? dedi.

 

2017 NİSAN AYINDA TESLİM EDİLECEK

Demir, İnegöl´ün en büyük projesinin teslim tarihi ise 30 Nisan 2017 olduğunu da sözlerine ekledi.

 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine katkılarının olduğunu ifade ederek, Batıkent´in hayırlı olmasını diledi.

 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?Allah bu projeden sonra daha güzel projeler yapmayı sizlere nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun? dedi.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Son olarak konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ?Bugün Bursa´mızın en önemli ilçelerinden biri olan güzel İnegöl´ümüzde, kentsel dönüşüm adına güzel bir projenin temelini atacağız. Türkiye´de yaşayan nüfusun yüzde 85´i birinci ve ikinci derece deprem riski olan alanlarda yaşıyor. Marmara Bölgesi Bursa´mız, İnegöl´ümüz ve maalesef 1. derece deprem riski bir bölge. Onun için kentsel dönüşüm çok önemli. Biz Cumhuriyet döneminde maalesef hızlı sanayileşmeye girdiğimiz 65´ten sonraki süreçte şehirlerimiz, belediyelerimiz, imar uygulamalarımız maalesef vatandaşın önünde gidemedi. Vatandaş geldi, kendi imkânları ile kırk kanaat anca fabrikasını yaptı. Fabrika yapınca etrafında konutlar oluştu. Sonra belediyelerimiz geldi, hazır yapılar üzerinde imar geçirmeye çalıştı ve çarpık kentlerimiz oluştu maalesef. Şimdi Van depreminden sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gün, ?Benim siyasi hayatıma mal olsa da Türkiye´de kentsel dönüşümü mutlaka sağlamalıyız. Kentlerimizi dönüştürmeliyiz´ diyerek, riskli alanların dönüştürülmesi ile ilgili yasa tasarısı çıktı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bu konuta belediyelerimize çok ciddi yetkiler aktarıldı. İşte Van depremi aslında bir başlangıç oldu. Kentlerimizde çok hızlı bir kentsel dönüşüm faaliyeti var. Bursa´mızda da bir taraftan ilçe belediyelerimiz, bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz, şehrin muhtelif alanlarda şu anda devam eden önemli kentsel dönüşüm projelerimiz var. İşte onlardan bir tanesinin bugün temel atmasındayız. Burayı sadece bir inşaat projesi olarak görürsek yanılırız. Burası çok önemli bir kentsel dönüşüm projesidir. İçerisinde bulunduğunuz alanda, burada fabrikaların olduğu, fabrikalar ile konutların iç içe girmiş olduğu bir alandı. Belediyemiz ne yaptı? Elindeki imar gücünü kullanarak, öncelikle burayı dönüştürdü. Sanayi alanından, kentsel gelişim alanına, konut alanına dönüştürdü. Bu önemli bir güçtür belediyemizin elinde. Sonra Harput Holding satın alarak burada güzel bir proje uyguluyorlar. İçerisinde konutların olduğu, bolca sosyal donatının olduğu güzel bir proje yaptılar. Bugün bize de temelini atması nasip oldu. Ben başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere buna destek olan herkesi, milletvekillerimizi, Harput Holding´i kutluyorum. İnegöl´ün batı girişinde çok güzel bir yer olacak burası. Güvenli konutlar olacak. Kentsel dönüşümde esas olan bu zaten. Deprem kaçınılmaz. Durdurma şansımız yok ama deprem riski olan yerlerde evlerin bizim tabutumuz olmasını önleyebiliriz. İnşallah bittiğinde batı girişinde güzel bir proje olacak. Sanayi kavşağı da çok önemli. Belki projenin değerini de arttırdı. Şehrin batı girişindeki kavşaktaki problemler bertaraf edildi. O projede ciddi emeği olan Hüseyin Şahin beye de çok teşekkür ediyorum. Şu anda her şeyi tamamlanmış güzel olmuş? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından temsili olarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25