www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

31 Mart seçimleri yaklaşırken, İnegöl´de ismi açıklanan tek isim AK Parti adayı Alper Taban oldu. Millet ittifakı ile seçmenin karşısına çıkmayı planlayan CHP ve İYİ Parti ise henüz mutabakat sağlayamadı. Genel merkezlerin nihai kararını bekleyen partiler

AK Parti ve MHP´den oluşan Cumhur ittifakı, Türkiye´nin tüm il ve ilçelerinde adaylarını belirledi ve sahaya inerek seçim çalışmalarına başladı. Bursa´da Alinur Aktaş´ı büyükşehir adayı olarak ilan eden Cumhur İttifakı, İnegöl´de ise Alper Taban´ı aday gösterdi.

AK Parti adayı Alper Taban, çeşitli etkinlikler ve ziyaretler ile seçim çalışmalarını sürdürürken, muhalefet partileri ise henüz adaylarını belirlemiş değil. İnegöl´de ittifak yapmak isteyen CHP ve İYİ Parti´nin gündeminde ise İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ve Yenice´nin son belediye başkanı Hasan Aksu var. Ancak Genel merkezlerin Bursa ilçelerinde henüz anlaşamaması, ilçe teşkilatlarının elini kolunu bağlıyor. Ve zaman her geçen dakika muhalefetin aleyhine işliyor?

-----------------------------------------------------

İnegöl´de Cumhur ittifakına, Millet ittifakı ile karşılık vermek isteyen CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti genel merkezlerinin nihai kararını bekliyor. Millet ittifakının gündeminde İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ve Yenice´nin son belediye başkanı Hasan Aksu var.

İBRE HASAN AKSU´YA DÖNDÜ

İYİ Parti´nin belediye başkan aday olarak teklif götürdüğü Hakan Özdemir, adaylığa sıcak baksa da, adaylığının partilerin mutabakatına bağlı olduğunu ifade etmesi, ittifak düşünen partilerin işini zora soktu. Zira Saadet Partisi´nin ittifak için çatı parti olma şartı var ve bu aşılamıyor.

Hakan Özdemir´in partiler arası mutabakat şartı, Millet ittifakını oluşturacak partilerin elini kolunu bağlarken, gözler bu kez İYİ Parti´nin İnegöl´deki kurucularından, Yenice´nin son belediye Başkanı Hasan Aksu´ya çevrildi.

CHP´nin de sıcak baktığı bir isim olan Hasan Aksu, ittifakın sağlanması halinde aday olabileceğinin sinyallerini kısa süre önce yaptığı açıklama ile vermişti. İYİ Parti ve CHP Genel merkezlerinin İnegöl´de ittifak kararına varması halinde millet ittifakının belediye başkan adayı büyük olasılıkla Hasan Aksu olacak.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71