www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİR EVLİLİĞİN HİKAYESİ

BİR EVLİLİĞİN HİKAYESİ

İshak ve Hamdiye Aylanç çifti ile Faik ve Fatma Tursun çiftinin çocukları Doktor Hale Aylanç ileElektronik Mühendisi Fahri Tursun, Orhaneli´nde yapılan düğün merasimi ile dünya evine girdi.

 

Hale ve Fahri Tursun filmlere konu olacak evlilik hikâyesi,  bir telefon mesajıyla başlıyor. 2014 yılının Kurban Bayramının 3uncu günü, Hale için Boston (Amerika) da sıradan bir çalışma günü, hastasının terapisi ile ilgilenirken telefonuna bir mesaj geldi. ?Merhaba Hale, ben ablanın okuldan arkadaşının kuzeni Fahri. Nasılsın?? İşte bu cümle 1 yıl boyunca yaşanacak olaylar zincirinin ilk halkası oldu.

Hale, hiçbir şeye anlam veremedi, Fahri kimdi ve bayram gününde neden ona mesaj atmıştı? Hale´nin ablası ve Fahri´nin kuzeni ayni üniversiteden mezun oldu, üniversite sıralarında başlayan 20 yılı aşkın bu arkadaşlık onların hayırlı bir işe vesile olmasını sağladı. Aslında kader Hale ve Fahri´yi hep bir araya getirmeye çalışsa da, onlar bunu bir turlu anlayamadılar. Eğitimlerinin en uzun sureli dönemi Ankara Anadolu Lisesinde 7 yıl boyunca tam zamanlı olarak ayni okulda geçti. Okul gezileri de dahil olmak üzere, okulun bir çok sosyal faaliyetlerine katıldılar, babaları meslektaş olarak uzun yıllar T.S.K.´da çalıştı, bu sebeple ayni sosyal cevrede ve tesislerde büyüdüler. Hale ve Fahri´nin ayni ortamı paylaşmaları, okul ve babalarının çevresi ile sınırlı kalmadı.Örneğin 90´lı yıllarda Ankara´nın yegâne kapalı yüzme havuzuna aynı dönemde acılan yüzme kurslarına gittiler, tüm bu olanlara rağmen ne yüz yüze geldiler, ne de aralarında bir diyalog yasandı.

İdealist olan Fahri mühendislikfakültesine gitmek içinAlmanya´nın Berlin şehriniseçti, fakülteyi basari ile bitirip,mastır derecesini aldıktan sonra geri kalan yaşamını Almanya´da geçirmekararıaldı.Hale ise tip fakültesini bitirdi ve İsveç´te yaptığı bilimsel çalışmalardan sonra uzmanlıkeğitimiiçin Amerika´ya yerleşti. Böylece Hale´nin ve Fahri´nin farklı zamanlarda farklı yerlerde aldıkları kararlar ile tesadüfler zinciri sonlandırılmış oldu.

Türkiye´de bir araya gelemeyen bu iki insan, abla ve kuzen vesilesi sonucunda teknolojinin verdiğiimkânlarlakıtalararasıgörüştü.Belli bir sure sonra da yüz yüzegörüşmekararıaldı. İki taraf Boston´da buluştu. Yeni yıla yeni umutlarla girmek için Almanya´dan Türkiye´ye dönen Fahri ve Amerika´danTürkiye´ye dönen Hale ailelerinin iznini alarak, iki özel aileyi tanıştırıpkaynaştırıp evlilik yolunda ilk adımlarınıattılar. 14 Şubat 2015 tarihinde nişanları ilan edildi ve nikâhlarıkıyıldı. Tanışmalarından biryıl sonra 2015 yılının Kurban Bayramının 3´üncü günüakrabalarının ve aile dostlarınınkatıldığıgüzel bir organizasyonla Orhaneli´mizingüzel gelenek ve görenekleri ile kına gecesi ve gelin alma yapıldıktan sonra, 3 Ekim de Ankara´da yine akrabalar ve dostlar arasındamuhteşem bir düğünleçiftimiz mutlu sona kavuştu. Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine?



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00