BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR

   BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 2´ncisi düzenlenen I´M Design projesinin gala yemeği Hotel Angelacoma´da gerçekleşti.

 

Angelacoma Hotel´de yapılan yemeğe; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, yerli ve yabancı tasarımcılar ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

 

YILIN TEMASI: MASA

Programın açılışında konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Bu seneki temamız masa üzerindeydi. Öğrenciler ilk defa bir masa etrafında toplandılar. Çok güzel tasarımlar ortay çıkmış. Özellikle öğrencilerimize ve hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Geçen senekinin, yüzde 100 üzerinde gerçekleşti. Gönül destekçilerimize teşekkür ederim? dedi.

 

TASARIMLA BULUŞMA ZAMANI GELDİ

Mobilyanın artık gerçek anlamda tasarımla buluşması gerektiğini belirten Uğurdağ, ?Artık üretimde bir noktaya geldik, satışta bir noktaya geldik, yurtdışında da bir noktaya geldik. Artık sanayicimizi ve mobilyayı tasarımla buluşturmamız lazım. İnegöl´ü mobilya tasarım merkezi yapmak istiyoruz. Adımlarımız atıyoruz. Sanayiciyi üniversiteyle buluşturuyoruz. Sizin bize bizim size ihtiyacımız var. Sizlerle birlikte hem mobilya, sektörüne hem ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağız. Bir hedefe varmaya çalışıyoruz, bu hedefe kısa vadede değil uzun vadede ulaşabiliriz. Yolumuz zor ve uzun. Bunu birlikte kolaylaştıracağız ve İnegöl´ü hep birlikte bir tasarım merkezi yapacağız? şeklinde konuştu.

 

HER MARKANIN HİKÂYESİ YERELDE BAŞLAR

Yemek öncesinde yapılan protokol konuşmaları kısmında söz alan Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç de, her markanın hikâyesinin yerelde başladığı söyledi. Türkiye mobilya sektörünün, dünya mobilya sektöründe ilk 5´te olmak gibi bir hedefi olduğunu hatırlatan Güleç, bunun için İnegöl´ün de önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Büyümenin ve gelişmenin tasarımdan geçtiğini dile getiren Güleç, ?Biz size fabrikalarımızın anahtarlarını da veririz yeter ki bize fikir verin? dedi.

 

TASARIMIN ÖNEMİNİ FARK EDİN

Projenin sponsorlarından olan BTSO adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, ?Önemli olan, tasarımının öneminin sanayi tarafından fark edilmesi, yeni yetişen gençlerin sanayi ile işbirliği artırmak ve inovatifi ürünlere geçişte gençleri sanayinin içine katmaktır. İMOS´un başarmak istediği bu? diye konuştu.

 

Burkay, İnegöl´ün mobilya sektöründe ilkleri gerçekleştiren bir şehir olduğunu hatırlattı. Burkay, mobilya AVM ile mobilya fuarının bu ilklerden sadece iki tanesi olduğunu dile getirdi.

 

HER ZAMAN BU PROJENİN ARKASINDAYIZ

Belediye olarak her güzel projenin destekçisi olduklarını söyleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, ?İMOS´a çok teşekkür ederim. İnegöl Belediyesi, her güzel projenin yanında ve arkasında olduğu gibi bunun da yanında ve arkasında. İnegöl bir mobilya şehri. İnegöl´ün mobilya AVM´si var, Mobilya Müzesi var. İnegöl´ün bu öncülüğü ve trendi artarak devam edecek? ifadelerini kullandı.

 

Program, Autoban firmasından Ürün Geliştirme Direktörü Kerim Özkan tarafından yapılan söyleşi ve yemek ile sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24