www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Birlikte Okuyoruz? Projesi Sona Erdi

?Birlikte Okuyoruz? Projesi Sona Erdi

İnegöl Belediyesi ve İshakpaşa İlk Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen çocuk eğitimi konulu seminere veliler yoğun katılım gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İshakpaşa İlk Okulu Müdürü Ömer Ankıt; ?İshakpaşa İlk Okulu olarak velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin birlikte yer alacağı bir proje gerçekleştirmek istedik. İshakpaşa ailesi olarak öğrencilerimiz biz öğretmenlerini ve ebeveynlerini okurken görsün ve örnek alsın istedik. Bu hedef doğrultusunda ?Birlikte Okuyoruz´ projemizi hayata geçirdik. Projemizi Belediye Başkanımızla paylaştık. Sağ olsun kendileri projemize destek verdi. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz aylar öncesinden Pedagog Mehmet Teber´in yazmış olduğu ?Çocuk Eğitiminde İdeal Anne Baba´ adlı kitabı okumaya başladı. Projeye katılan 700 velimiz kitaptan edindikleri bilgileri kendi süzgeçlerinden geçirerek kitap hakkında duygu, düşünce ve eleştirilerini proje ekibimizin hazırladığı anketle bizlere iletti. Bu akşam Pedagog Mehmet Teber kitabında yer alan konular ve velilerimiz tarafından yöneltilen sorular hakkında bizleri bilgilendirecek. Ben sözlerimi tamamlarken projemize inanarak bizlere destek veren İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban´a ve bu çalışmada emeği geçen ekibine, projeye dahil olarak çocukları için sürekli kendilerini yenilemeye ve öğrenmeye çaba sarf eden kıymetli velilerimize ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah faydalı bir eğitim olur temennisinde bulunuyorum? şeklinde konuştu.

 

Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Klinik Psikolog, Pedagog ve Oyun Terapisti Mehmet Teber gerçekleştirilen seminer programının bu güne kadar yaptığı eğitimlerden çok daha özel ve kapsamlı olduğunu belirterek bu eğitimin kariyer hayatında önemli bir yer tutacağına değindi. Teber gerçekleştirdiği seminer programında geçmişten günümüze çocuğun sosyal hayatını, gelişim sürecini ve dönemsel farklılıkları ele aldı. Ailelere günlük yaşamdan verdiği örneklerle çocuk eğitiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği, çocuk ve ebeveynin iletişimini ve sorunlar karşısında ebeveynlerin tutumunun neler olacağı gibi pek çok konu hakkında bilgiler verdi.

 

Seminerin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban; ?Bu akşam gerçekten çok faydalı bir program oldu. Mehmet Teber hocamız alanında uzman bir isim. Bizler İnegöl Belediyesi olarak halkımızı böyle yetkin isimlerle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu projenin diğer okullarımıza da örnek olmasını diliyorum. İnegöl Belediyesi olarak bu tarz eğitici programlara etkinlik takvimimizde yer veriyoruz. Bundan sonrada bu tip organizasyonlarla halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. İnegöl Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında ailelere, gençlere ve çocuklara yönelik her ay onlarca program gerçekleştiriyoruz. Programlarımızı takip etmeyi ihmal etmeyin diyor hepinize hayırlı akşamlar diliyorum? şeklinde konuştu.

 

Başkan Alper Taban´ın konuşmasının ardından eğitim programına katılan öğretmen ve velilere katılım sertifikası verildi. Programın bitiminde Pedagog Mehmet Teber velilerle bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

 

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25