www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BU SESE KULAK VERİN

 BU SESE KULAK VERİN

Terör olaylarının ardı arkasının kesilmediği bu günlerde, doğu ile batı arasındaki sınır Çeltikçi´de kalktı. Mevsimlik tarım işçisi olarak Çeltikçi´ye gelen doğu kökenli vatandaşlarla mahalle halkı birlikte kardeşlik pozu verirken, doğulu vatandaşlar

 

Türkiye ardı arkası kesilmeyen terör olayları ile sarsılırken, yapılan Türk-Kürt ayrımına en güzel cevap Çeltikçi´den geldi. Çeltikçi mahallesi sakinleri ile mahalleye mevsimlik tarım işçisi olarak gelen yüzlerce kişi birlikte kardeşlik pozu verdi. Türk bayrağı altında açıklama yapan mahalle sakinleri ve doğulu vatandaşlar, terörün cahillik olduğunu savunup ?Bu bayrak, bu devlet hepimize yeter? mesajı verdi.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

Çeltikçi mahallesi sakinleri, geçtiğimiz hafta sonu düzenledikleri hayır mevlidinde mahalleye mevsimlik tarım işçisi olarak gelen doğu kökenli ailelerin çocuklarını da sünnet  ettirmişti. Bu jeste karşı mahalle sakinlerine kendilerini borçlu hisseden tarım işçileri, önceki akşam kaldıkları çadır bölgesinde hep birlikte bir organizasyon düzenleyip mahalle sakinlerini hazırladıkları yer sofrasında yemekte ağırladılar. Yemek sonrası mahalle imamı tarafından okunan mevlitte şehitler için dualar edilirken, terör olaylarının son bulması için eller göğe kaldırıldı.

TERÖRÜN SEBEBİ CAHİLLİK

Yemek ve duanın ardından mahalle sakinleri ve doğu kökenli vatandaşlar birlikte kardeşlik pozu verdi. Çadır bölgesinde dikilen bir direkte Türk bayrağının sılı olduğu görülürken, tarım işçilerinin çocukları ve gençler Türk bayrağı altında poz verdi. Bayrağı öpen gençler, terör olaylarının cahillikten kaynaklandığını belirtip ?Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar? dedi.

ÇADIRDA YAŞIYORUZ, AMA HUZURLUYUZ

Mevsimlik tarım işçilerinin çavuşu olan Abit Yüksel, yaptıkları organizasyonla ilgili açıklamasında Çeltikçi´den ve İnegöl´den memnun olduklarını belirterek, ?Köye karşı teşekkürümüzü sunmak için bu yemeği tertip ettik. Köy halkımız da katılarak bizleri şereflendirdiler. Allah razı olsun. Çeltikçi köyündeki çiftçilerin yüzde 80´ine işçileri ben veriyorum. Memleketimizde iş olmadığından buraya çalışmaya geliyoruz. Buranın işi de daha kolay geliyor. İnegöl´ün insanıyla da kaynaştık. Artık burası bizim için daha iyi. Elektriğimizi suyumuzu verdiler. Bu Çeltikçi´de 4´üncü senemiz. Çadırda yaşıyoruz, ama huzurluyuz. Biz İnegöl´den, Çeltikçi´den çok memnunuz? dedi.

ÇELTİKÇİ HALKI ARTIK KİRVEMİZ SAYILIR

Çeltikçi halkıyla güçlü bir bağ kurduklarını belirten Abit Yüksel, ?Sünnet organizasyonu bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. Çeltikçi halkı artık kirvemiz sayılır. Daha güçlü bir bağ kurulmasını sağladı. Burada hepimizin birlik beraberlik içinde olduğumuzu herkes görsün öğrensin. Biz köylüyle kardeş gibi olduk. Samimiyetimiz bundan sonra daha da artacak. Burada yaşadıklarımızı döndüğümüzde memleketimizde de anlatıyoruz. Eğer huzurlu olmasak zaten 4 yıldır buraya gelmezdik. Huzuru her şeyi burada bulduk? diye konuştu.

BU DEVLET, BU BAYRAK HEPİMİZE YETER

Abit Yüksel, memleketlerinde huzur bulamamalarının sebeplerini de açıklarken, son dönemlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili de mesaj verdi. Yüksel, ?Orada huzurun olmamasının sebebi iş olmamasından ziyade, törelerin halen devam ediyor olması. Bu durum bizi de rahatsız ediyor. Baştakilerin rahatı hep yerinde. Her zaman ezilen bizim gibi garibanlar. Ağalık sistemi çöküyor, ama aşiretlik devam ediyor. Bu devlet, bu bayrak hepimize yetiyor. Bunu cahiller düşünsün? dedi.

BİZ DE BU VATANIN EVLATLARIYIZ

Mevsimlik tarım işçisi olarak ailesiyle İnegöl´e gelen lise son sınıf öğrencisi Sadık Ahmet Fidan ise Biz İnegöl ve Çeltikçi halkından çok memnunuz. Kardeş gibiyiz biz onlarla. Alıştık buralara. Biz topraklarımızdan niye uzaklaştık, buralara niye kaçtık. Bir sürü ayrımcılık var. Bu ayrımcılığı bitirmek istiyoruz. Doğu ile batı insanı arasında ayrım yapılıyor. Biz de bu vatanın evlatlarıyız. Tek bir bayrağın altında yaşıyoruz. Hepimiz kardeşiz? dedi.

ORADA HUZURLU OLSALAR BURAYA GELMEZLER

Çeltikçi Mahalle Muhtarı Rıdvan Uslu da yapılan organizasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan birliktelikle ilgili köyüyle gurur duyduğunu anlatan Muhtar Uslu: ?Biz bu arkadaşlarımızın çocukları için sünnet cemiyeti yapınca, onlar da teşekkür amacıyla böyle bir jest yapmışlar. Biz de çok teşekkür ediyoruz. Biz bu bayrak altında aynı camiyi kullanıyorsak, karşılıklı ilişkilerimizi de kardeşlik içerisinde sürdürmeliyiz. Biz köy halkı olarak çok memnunuz arkadaşlardan. Doğu batım ayrımı diye bir şey yok. Önemli olan aynı bayrak altında yaşayabilmektir. Ben bu ortamdan dolayı köyümle gurur duyuyorum. Arkadaşlarla burada birlik beraberliğin en önemli mesajını verdiğimizi düşünüyorum. Amaç bu. Doğuda bazı olayların olduğunu biliyoruz. Ama bu insanların orada huzuru olsa, memleketlerini bırakıp çalışmak için bizim buralara gelmezler. Bu şekilde düşünmek lazım. Takdiri devlete millete kalmış? şeklinde konuştu.

BU VATAN, BU BAYRAK HEPİMİZİN

Çeltikçi mahallesi sakinlerinden Mustafa Şahin de ?Bu vatan, bu bayrak hepimizin? diyerek bölücülük yapanlara mesaj gönderirken, şöyle konuştu: ?Bu arkadaşlarımız yüzlerce kilometre uzaktan geldiler. Memleketlerini bırakıp burada çadırlarda kalıyorlar. Burada doğu batı diye bir şey yok, herkes kardeş. Biz bunlara sahip çıktık, onlar da bizim arazimizde alnının teriyle çalışıp bize yardımcı oluyorlar. Kardeşlikse işte budur. Bu vatan, bu bayrak hepimizin. Bu durumun herkese örnek olmasını isteriz.?



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19