www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bungalov Evler Törenle Açıldı

Bungalov Evler Törenle Açıldı

İnegöl Belediyesi´nin Yeniceköy Mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) merkezinde hayata geçirdiği 36 yatak kapasiteli 3 adet bungalov ev, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM merkezindeki alanda hayata geçirilen 36 yatak kapasiteli 3 adet bungalov evin açılış törenine; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdür Vekili Durmuş Genç ile davetliler katıldı.

 

GÜZEL İŞLER ORTAYA KOYDUK

Törenin açışı konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Göreve geleli 8 ay oldu. Bu zaman içerisinde geceler gündüz, gündüzler gece oldu. Devlette muhakkak surette devamlılık esası var, işler bir şekilde yarım kalmıyor, devam ediyor. Bu yenilenmeyle beraber işin içerisine azmimizi, gayretimizi koyarak devam eden projelerin tamamlanması, beraberinde bulunduğumuz süre zarfında neler yapabiliriz azmiyle bu güne kadar geldik. Güzel işler ortaya koyduk. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Bu kısa zaman içerisinde yapabileceğimiz güzel şey nedir diye düşündüğümüzde iyi bir sistem olmalı diye düşündük. Sistemimizi güncelledik. Bir taraftan vatandaşımızla ortak akılla gelin şehri beraber yönetelim diyerek, çalışmalarımızı da sürdürdük. Vatandaşlarımızın hizmeti alması için çözüm merkezimize gelin, hızlı bir şekilde çözelim istediğimizi ifade ettik. İş yükümüz her geçen gün artıyor. Bir ay içerisinde yaklaşık 4 bin iş kaydı açtık. Vatandaşlarımızın sürece katılıyor olması beni mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini değerlendirmek bizim için çok daha doğruydu. Turizm ve diğer başkanlıklarla ilgili de o kadar güzel fikirler geliyor ki; bunları bir mutfakta harmanlayıp, faydaya dönebilecek olanları da plan programlara almaya çalışıyoruz? dedi.

 

DOSTUM İNEGÖL´ÜN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

İnegöl´ün Turizm değeri olan DOSTUM´un bir parçası olan Bungalov evlerinin açılışını yaptıklarını da aktaran Taban, ?Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a teşekkür ediyorum. Onun temellerini attığı bir projedir. İnşallah bizlerde DOSTUM´u markalaştırarak şehrimizin bir çekim gücü olması adına adımlarımızı atacağız. Bungalov evleri oldukça güzel bir proje. 2016 tarihinde DOSTUM´la ilgili startı vermiştik. 2018 yılında da yeni projeler ekleyerek çalışmalara devam ediyoruz. 25 Mart´ta temelini attığımız Bungalov evlerimiz iki kattan oluşuyor. Bekçi kulübesi ve çevre aydınlatması, panel çit çalışmalarıyla beraber güzel nezih bir mekan haline geldi. Öğrenciler, gruplar, doğayı sevenler buraya gelip en güzel şekilde hizmeti alacaklar. Genelde kamplar çadırlarda yapılabiliyor, güvenli bölgeler olmayabiliyor. Burada bizim güvenliğimiz var. Tüm doğaseverleri buraya davet ediyorum. Çeşitli branşlarımız yer almakta. İnşallah İnegöl´ümüzü parlayan yıldız olmaya devam ettireceğiz. DOSTUM´da İnegöl´ün parlayan yıldızı olacak. İhracatla uğraşan mobilyacılarımızın, misafirlerini burada ağırlayabiliriz. Evlerimiz tamamen ahşaptan yapıldığı için mobilya sektörünü de yansıtıyor. Bungalov evlerimizin hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

 

EL BİRLİĞİYLE DOSTUM´U DAHA DA BÜYÜTELİM

Başkan Taban´ın ardından AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Gürel; ?Arkadaşlarımız yaklaşık 2 yıldır burada sportif faaliyetler yürütüyorlar. Sevgiyle başlıyor her şey. Ve bu arkadaşlar doğayı sevmişler, İnegöl´ü sevmişler, sporu sevmişler, turizmi sevmişler, bismillah deyip bu işe başlamışlar. İnşallah bizler de elimizden ne geliyorsa destekleyip DOSTUM´u daha da büyütelim. İnegöl Oylat´ından, mobilyasından ve köftesinden sonra inşallah bu merkeziyle de meşhur olsun. Bu düşüncelerle başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun? ifadelerinde bulundu.

 

ÇOK ŞİRİN BİR AÇILIŞTAYIZ

Açılış töreninde son konuşmayı ise Kaymakam Ali Akça yaptı. DOSTUM´dan övgüyle söz eden Kaymakam Akça; ?Çok güzel bir açılışta bir aradayız. Çok şirin bir açılış yapıyoruz. Bu proje gerçekten çok güzel bir proje. Her şeyden önce ismiyle çok güzel. DOSTUM? Dost kavramını duyduğunuzda içinizde bir sıcaklık olur, bir sevimlilik belirir. Bu projeye kim bu ismi bulup vermişse gerçekten çok zekice bir davranış sergilemiş, çok zekice bir buluş yapmış. Dost kavramı biliyorsunuz Aşık Veysel´in de muhteşem bir eserinin adı. Hani der ya; dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık yârim kara topraktır? Bu DOSTUM projesinde Aşık Veysel´in de ifade ettiği gibi toprak var. İnsanı toprakla buluşturuyor. Yeşillik var, çimen var, ağaçlar var? Yine bu DOSTUM projesinde hemen yanı başımızda göl var, gökyüzü var. 13 farklı branşta spor faaliyetleri yapılıyor burada. Şimdi biz spor deyince günümüzde aklımıza sadece futbol geliyor. Futbol devasa bir alan, dünyanın her yanında ilgi alaka görüyor ama spor dediğimiz sadece futboldan ibaret değil. Eğer biz birey olarak bir spor dalıyla ilgilenmek istiyorsak o sporun içerisinde sadece ilgi değil, katılım anlamında da o sporla ilgilenmek, kendimizde spor yapmak pozisyonunda olmalıyız. DOSTUM bu imkanı da insanlara sağlıyor. Ve DOSTUM projesi 7´den 77´ye bütün insanlarımızı hedefliyor ama bir toplumun en önemli kesimi olan gençlerimizi özellikle hedefleyerek onların içerisindeki enerjiyi en doğru şekilde değerlendirme fırsatı sağlıyor. O yüzden bu projeyi önemsiyorum. Dolayısıyla ben ilçemize bu tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Diliyorum ki spor yapan insanlar olalım, DOSTUM´un bu imkanlarından hepimiz faydalanalım? şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle bungalov evlerin açılışı gerçekleştirilirken, ardından evler gezilerek incelendi. Tören, kokteyl ve ikramlarla son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71