www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BUNUN ADI İFTİRA

BUNUN ADI İFTİRA

Türk Eğitim-Sen İnegöl Şubesi’nin müdür atamalarına ilişkin yaptığı eleştirilere cevap veren Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, atamalara ilişkin “Yüzde 95’i Eğitim Bir-Sen üyesi” iddialarına karşılık 20 başvurudan sadece 8

Geçtiğimiz günlerde Müdür atamalarına ilişkin bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen, 20 atamanın yüzde 95’inin Eğitim Bir-Sen üyesi olduğunu ileri sürmüştü.

Bu iddia üzerine Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş açıklamayı yapan sendikanın iddialarına rakamlarla cevap verdi.

TOPLU SÖZLEŞMEDE AMAÇ SONUÇ ALMAKTIR

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Sendikaları Heyeti arasında 1 Ağustos itibariyle başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde geçen yıl yaşanan aksaklıkların yaşanmaması ve ilk toplu sözleşmede elde edilen tecrübenin de etkisiyle tekliflerin zaman kaybı yaşanmaksızın müzakere edildiğini ifade eden Sinan Aktaş, “Toplu sözleşme sürecinin zamana yayılmasından ziyade sonuç alınması önemsenmiştir. Geçen yıl ilk teklifini görüşme takviminin bitmesine 1 gün kala getiren Kamu İşveren Heyeti zamanın disiplinli kullanılması neticesinde ilk teklifini görüşmelerin altıncı gününde yani 6 Ağustos 2013 tarihinde getirmiştir. 2014 yılı için yüzde 3+3 ya da taban aylığa brüt 100 TL zam, 2015 yılı için yüzde 3+3 oransal artış önerilmiştir. Öğretmenlerin özel hizmet tazminatlarına (eğitim-öğretim tazminatına) 2014 için 40+40 TL ek zam, 4/C’li personele ise 2014 için eş ve çocuk yardımı ile birlikte brüt 150 lira seyyanen zam teklifi gelmiştir. Memur-Sen Konfederasyonu teklifi müzakere edilebilir ama asla kabul edilemez olarak görmüş ve kararlılığını kamuoyuna ve hükümet yetkililerine deklare etmiştir. Eğitim öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin özel tekliflerin haricinde 2014-2015 dönemine ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde kamu personelinin geneline yönelik olarak;  2014 yılı için taban aylığa 175 TL artış, 2015 yılı için ise ücretlerde ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 artış yapılması, enflasyon oranlarının bu artış oranını geçmesi halinde ise enflasyon farkının da ücretlere yansıtılması, 4/C statüsünde çalışan personel yönünden aile yardımı ödeneğinden faydalandırılmaları, ücretlerde yapılan 175 TL artışın yanında 175 TL iyileştirme yardımı yapılması, bu sayede eşi çalışmayan ve 2 çocuğu olan ilkokul mezunu bir 4/C’li personelin 1027 TL olan maaşın toplu sözleşme kazanımımız sayesinde 1580 TL’ye çıkmış olacaktır. Mevcut maaşında yüzde 50’nin üzerinde bir iyileştirme sağlanmıştır. Sendika üyesi memurların aldığı toplu sözleşme ikramiyesi 45 TL den 60 TL’ye çıkartılmıştır” diye konuştu.

BAŞARIMIZI TAKDİR EDENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

“Sadece sendikal muhalefet yapma adına rakamlarla oynayarak, yalan yanlış bilgilerle kamu çalışanlarını manipüle etmeye çalışanlar; çalışanların ciddiye alıp yetki vermemesinin yanında masada yetkisiz ve etkisizliğin faturasını örtme telaşıyla hareket etmeye başlamışlardır” diyerek konuşmasını sürdüren Sinan Aktaş, “Yıllarca yüzdelik zam yerine emeklilikte işe yarayacak şekilde taban aylığa iyileştirme yapılsın diye propaganda yürütenler, 8 yıl masada yetkili olarak oturup 6 defa mutabakatsızlıkla sonuçlanan görüşmeleri sonrası bir kez bile iş bırakamayanlar, ilk toplu sözleşmede ek ödemeyi bayraklaştırıp ek ödeme yoksa imza da iş de yok diyen Eğitim-Bir-Sen’in ek ödeme mağduriyetini gidermesi karşısında boşluğa düşmüşlerdir. 4/C’lilerin yaşadığı sıkıntıları çözmeye çalışan Memur-Sen ailesinin aksine hiçbir katkı sunmayıp sorundan nemalanmayı seçenler 4/C’lilerin de sorununun önemli ölçüde çözüldüğü toplu sözleşme masasındaki başarımızı inkâr değil takdir edebilmelidirler. Eğitim-Bir-Sen olarak taban aylık zammında ısrarcı olmamız yüksek maaş alanları kısa vadede rahatsız etmiş olsa da uzun vadede onlara da katkı sağlayacaktır. Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözeten taban aylığa zam, çalışanlarımızın yanında emekli olan eğitim çalışanlarına da bir miktar nefes aldırmış emekli maaşlarında yüzde 12,46’ya varan artışa vesile olmuştur” dedi.

KLAVYE SENDİKACILARI

Son olarak müdür atmalarına yönelik eleştirilere cevap veren Sinan Aktaş, “Bir başka konu ise müdür atamaları. Müdürlüğe atananların yüzde 95’i Eğitim Bir-Sen üyesi diyen malum sendika, masa başında yalanlar uydurmaktadır. İnegöl’de müdürlük başvurusu yapan toplam 20 kişi vardır ve bunlardan sadece 8 tanesi Eğitim Bir-Sen üyesidir. Şimdi nasıl oluyor da 8, 20’nin yüzde 95’i oluyor. Kaldı ki bu arkadaşlar daha tercih dahi yapmamışlardır. Atamalar yapılmadan nasıl oluyor da atananların yüzde 90’ı Eğitim Bir-Senli oluyor. Taktiri milli eğitim camiasına bırakıyoruz, bunun adı düpedüz iftira atmaktır. Gittikleri yerde etraflarına negatif enerji yayan, nifak tohumu eken, kara propagandayla sonuç elde edeceğini zanneden klavye sendikacıları, boşa kürek çekmektedir.”dedi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01