www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA BAYIRBUCAK İÇİN TEK YÜREK

   BURSA BAYIRBUCAK İÇİN TEK YÜREK

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve hayırsever işadamlarının destekleriyle Bayırbucak´a devam eden yardım seferberliğine Bursa Samsunlular Federasyonu da 5 Tır´lık gıda malzemesi daha göndererek katkı verdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, savaş bitip, bölgeye huzur gelene kadar yardımların aralıksız devam edeceğini söyledi.

 

Suriyeli mazlumlara destek olmak amacıyla savaşın ilk günlerinden itibaren Bursa´da başlatılan yardım seferberliği, Büyükşehir Belediyesi´nin de destekleriyle çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediyesi, işadamları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan 200´ü aşkın TIR, bölge halkının yaralarını sararken, daha önce bölgeye 3 Tır gıda malzemesi gönderen Bursa Samsunlular Federasyonu, Bayırbucak´a ulaştırılmak üzere 5 Tır malzemeyi daha yola çıkardı. Yardım tırları Büyükşehir Belediyesi´nin DoğanbeyOtoparkı´nda düzenlenen törenle bölgeye uğurlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgeye huzur gelinceye kadar yardımların devam edeceğini söyledi.

 

Suriye´de savaşın devam ettiğini ve özellikle Bayırbucak´ta sıkıntıların katlanarak arttığını dile getiren Başkan Altepe, ?Dostluk zor ve sıkıntılı günlerde belli olur. Hem Türkiye hem de Bursa olarak ilk günden beri dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen hayırsever işadamlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgeden gelen talepler doğrultusunda yardımları yapmaya devam ediyoruz. Bugün de Samsunlular Federasyonumuz tarafından çocuk maması ve gıda malzemelerinden oluşan 5 Tırı bölgeye gönderiyoruz. Bu yardımlarımız bölgede hayat normale dönene kadar devam edecek? dedi.

 

Samsunlular Federasyonu Başkanı Ali Karaca da daha önce de bölgeye 3 Tır gıda malzemesi gönderdiklerini belirterek, kendilerine verdiği destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti.

 

Kendisi de Bayırbucak Türkmeni olan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Tutanç da yardımların devam etmesi dileğinde bulundu.

 

Tır´ları uğurlama törenine katılan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ise kadirşinaslığın en güzel örneklerinin sergilendiğini kaydederek, ?Tarihimizde olduğu gibi bugün de Anadolu coğrafyası olarak tüm mazlumlara kucak açmaya devam ediyoruz. Tek dileğimiz savaşın bir an önce sona ermesi. Bu süreçte hem ülke olarak hem de Bursa olarak, bölge halkının yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Bugünkü yardımlar nedeniyle hem Büyükşehir Belediyemizi hem de Samsunlular Federasyonumuzu kutluyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00