www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA´DA SİGARA KAÇAKÇILIĞINA GEÇİT YOK

   BURSA´DA SİGARA KAÇAKÇILIĞINA GEÇİT YOK

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonlarda Bursa´da 2014 yılında toplamda 1 milyon 170 bin 796 paket kaçak sigara yakalandı.

 

 

 

 

 

 

Özellikle son dönemlerde yurt genelinde sigara kaçakçılığı ile ilgili mücadelede önemli yol katedildi. Cezai yaptırımlarda öngörülen düzenlenme ile kaçakçılığın cezası en az üç yıla çıkarılırken kolluk kuvvetleri ve vatandaşlardan yakalamalarda bulunanlara ikramiye verilmesi yönünde uygulamalar da hayata geçirildi.

 

?ALO 136?

Kaçakçılıkla mücadelede etkinliğini artırmak için Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce kurulan ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı´nın bilinirliğinin arttırılması yönünde çalışmalar yapıldı. Duyarlı vatandaşlarca ALO 136´ya iletilen ihbarların tamamı Gümrük muhafaza görevlileri tarafından titizlikle değerlendirilerek, gerekli müdahaleler zamanında ve eksiksiz olarak yürütülüyor.

 

?Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!?

Diğer taraftan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), milyarlarca liralık kayba sebep olan kaçak ürün ticareti ile mücadele için yurt genelinde 140 bin perakendeci esnafıyla omuz omuza yürüttüğü bir kampanya başlattı.Kampanya, ?Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!´ sloganı ile kamuoyu nezdinde farkındalık yaratılmasını ve vatandaşların, bilinmezlerle dolu kaçak ürünlerden uzak tutulmasını amaçlıyor. Bütün bu mücadeleler olumlu meyvelerini vermeye başladı ve 2014 yılı sonunda ülkemizde yüzde 20´ler seviyesini aşmış olan kaçak sigara oranı 2015 ortasında yüzde 11´ler civarına geriledi.

 

KAÇAK İLE MÜCADELEDE ESNAF VE TÜKEDİCİ DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

İlimizde dekolluk kuvvetlerinin kaçak sigarayla mücadelesi etkin bir şekilde devam ediyor. Konuyla ilgili son derece aktif çalışmalar yürütmekte olan Emniyet yetkilileri, kaçakçılığa hiçbir şekilde geçit vermeyeceklerini belirterek, yapılan mücadelenin aralıksız süreceğini ifade ettiler ve kaçak ile mücadelede esnaf ile tüketicinin verecekleri desteğin önemine dikkat çektiler.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36