www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BUSKİ Yeni Hizmet Binası Açıldı

BUSKİ Yeni Hizmet Binası Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetlerin daha iyi şekilde iletilmesi amacıyla İnegöl´e yaptırılan BUSKİ İnegöl Hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.

5 katlı toplam 3 bin 367 metrekare kapalı alana sahip olan ve 4.5milyon liraya mal olan yeni BUSKİ İnegöl binası açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Bülent Temelli, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Belediye birim müdürleri ile davetliler katıldı.

120 PERSONEL HİZMET VERİYOR

Tahsilat, tahakkuk, abone, sayaç, su arıza, yapım ve planlama şefliği, endeks okuma birimleri, kanal, kanalizasyon ve bağlama birimleri, skada sistemi, seminer salonları, hizmet masaları yer aldığı BUSKİ hizmet binası 120 personelle hizmet veriyor.

BÜYÜKŞEHİRLE BERABER ÇOK DAHA GÜÇLENDİK

Törende konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl Belediyesi güçlü bir belediye, çalışan bir belediye... Ama tabi ki 2014 sonrası büyükşehirle beraber çok daha güçlenmiş bir İnegöl şehrinden bahsediyoruz. Büyükşehir belediyemizin destekleriyle bu güzel binayı İnegöl´e kazandırmış oluyoruz. Tabi yılbaşı itibariyle hizmet vermeye başladı ama bu gün resmi olarak açılışını yapıyoruz. 2014 itibariyle başlayan bu çalışma, bu değişiklik inşallah İnegöl´ümüzde birçok değişikliğe vesile olacaktır. 2019 seçimlerine kadar pek çok açılışı gerçekleştirmiş olacağız. Desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni BUSKİ binamızın hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

İNEGÖL´ÜN ALTYAPI SORUNU BİTECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Gönül sohbet etmek ister kahve bahane dedik ve İnegöl´e gelip bu güzel binayı açıyoruz. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Binalar yapıyoruz ama bunların bir maliyeti var. Bu bina 4,5 milyon liraya mal oldu. Çok da güzel bir bina oldu. Ama biz suda indirim yaptık biliyorsunuz. Yine yapacağız inşallah. Takdir edersiniz bir bütçe yönetiyoruz. Bazı revizyonlar yaptık. Hem hizmetleri artırarak devam ettireceğiz hem de beraberinde hizmetlerimizi en uygun şekilde insanlarımıza ulaştırmak zorundayız. İnşallah yakında 150 milyon Avroluk Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle Mustafa Kemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ile alakalı altyapı yatırımlarını hayata geçireceğiz. Bilimsel yöntemlerle etap etap İnegöl´deki yıllardır konuşulan bu sorunu da bitirmiş olacağız. Yağmur suyu hatları, kanalizasyon hatlarının ayrıldığı bir sistemi burada hayata geçirmemiz gerekiyor? şeklinde konuştu.

İNEGÖL´E TEŞEKKÜR

17 ilçeyle alakalı planlar yaptıklarını aktaran Aktaş, ?Bursa´nın gerçekten Allah vergisi özellikleri var. Ama Bursa´nın çok daha fazla hizmete ihtiyacı var. Ekibimizle beraber yeni bir heyecanla hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın haftasonu ziyaretinden çok büyük güç aldık. İnegöl teşkilatına da özel olarak teşekkür ediyorum. İl yöneticilerimizden aldığımız raporda İnegöl her konuda gerçekten önde koştuğu gibi bu konuda da bir önde koşusu söz konusu. İnegöl ilçemiz bu sefer ayrı bir heyecanlıydı, Cumhurbaşkanımız mutlu bir şekilde ayrıldı. Tabiki bu tip güçlü duruşların hem şehrimize, dolayısıyla ilçe belediyemize de çok ciddi faydası olacak. Zaman içerisinde hep birlikte yaşayacağız? diye konuştu.

İNEGÖLSPOR´U EN KISA SÜREDE TAŞIYACAĞIZ

İnegölspor tesisleriyle alakalı ikinci etap ihalesinin yapılacağını aktaran Aktaş, ?Mevcut İnegölspor tesislerini bir an evvel yeni yerine taşımak istiyoruz. İnegöl Belediyesi´nin mevcut İnegölspor çevresindeki alanda başka bir projesi var. Bir spor parkı veya farklı bir projeyi belediye başkanımız ve ekibi değerlendirecekler? ifadelerini kullandı.

İNEGÖL´E YAPILACAK HİZMETLER

İnegöl´e yapılan ve yapılacak hizmetlerle alakalı da bilgiler veren Aktaş, ?Yüzme havuzu çalışması devam ediyor. Ekonomik anlamda da sıkıntılarımızı bertaraf ederek, velhasıl sistemi daha işler hale getirmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar BUSKİ, marifetiyle biraz kırsal ağırlıklı yapılmış çalışmalar var. 319 kilometre içme suyu hattı, 102 kilometre kanalizasyon hattı, 24 kilometre yağmur suyu hattı çalışmaları yapıldı. Ayrıca bunların akabinde de 42 kilometrelik asfalt çalışması gerçekleştirildi. Arıtma çalışmalarının yanı sıra 18 adet su deposu yapıldı. Gölet ve sulama sistemlerle alakalı bazı çalışmalar yapıldı. Bu hizmetler için 130 milyon civarında da bir para harcandı. Yeni bekleyen yerler var. Hiç merak etmeyin onlarla alakalı çalışmalar da yapılacak? dedi.

BİKOM KURULDU

BİKOM (Belediyeyle İletişim Koordinasyon Merkezi) marifetiyle, kimi ilçelerde ak masa, beyaz masalar aracılığıyla talebin alınarak, çözüme kavuşturulması noktasında çalışmaların yapıldığını bildiren Aktaş, ?Sokakları altından döşeyin, büyük yatırımlar yapın çok önemli değil, önemli olan vatandaşın bu isteğine anında cevap vermek. Herşeyi hemen yapacağız diye bir kaide yok en azından bunun zamanını söylemek, ne zaman yapılacağını veya neden yapılamayacağını ifade etmek işin en önemli kısmı. Bu sistemle geliştirerek devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan hizmet binası gezilerek incelendi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36