www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BUSKİ´den İleri Teknoloji Uygulamaları

BUSKİ´den İleri Teknoloji Uygulamaları

Teknolojiyi önemli bir hizmet aracı olarak başarıyla kullanan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, bu özelliğini, TÜYAP Fuar Alanı´nda düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği´nde açtığı stantla, fuar ziyaretçilerinin izlenimine sundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin katkıları, Türk Hava Yolları´nın (THY) isim sponsorluğu ve BEBKA´nın destekleriyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi´nin (Bursa BTM) ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği, TÜYAP Fuar Alanı´nda başladı. Teknolojik yenilik ve uygulamaların sergilendiği fuarda BUSKİ standı, yoğun ilgi gören stantlar arasında yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi´nin vizyonuyla Bursa´nın geleceğine damgasını vurmaya aday büyük altyapı projelerine imza atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, yetişmiş iş gücünün yanında teknolojik yenilik ve gelişmeleri de dikkate alan çalışma sistematiğiyle, diğer su ve kanalizasyon idarelerine örnek gösteriliyor.

Teknolojiyi önemli bir hizmet aracı olarak başarıyla kullanan BUSKİ, bu özelliğini TÜYAP Fuar Alanı´nda 4-7 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen olan Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği´nde açtığı stantla, fuar ziyaretçilerinin izlenimine sundu.

BUSKİ abonelerinin arıza ve şikayetlerinin anında iletilebilmesi için oluşturulan ?Alo 185? hattı, BUSKİ yerleşkesinden su depolarına, pompa istasyonlarından içme suyu barajlarına kadar BUSKİ´nin bütün birimlerinin uzaktan görüntüleme yoluyla izlenebildiği Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi (SCADA), sudaki kayıp kaçakların tespitinde kullanılan yer altı su kaçağı arama robotları, içme suyu ve atık su arıtma tesisleri laboratuvarlarında kullanılan ileri teknoloji uygulamaları ile haritacılık faaliyetleri içerisinde yer alan ve gelişen teknolojiler ile birlikte uydu bazlı konumlama tekniği olarak tanımlanan BUSAGA projesi, BUSKİ´nin teknolojik uygulamalarına verilebilecek örneklerden birkaçını oluşturuyor.

 BUSKİ´nin adı geçen bu yenilikleri, Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği´nde sergileniyor. BUSKİ´nin standında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ´nin teknolojik yenilikleri başarıyla uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa´yı ileriye taşıyacak büyük altyapı projelerini BUSKİ aracılığıyla hayata geçirdiklerini belirten Altepe, BUSKİ´yi başarıya ulaştıran faktörlerin arasında yetişmiş iş gücü kadar teknolojik uygulamaların da bulunduğunu vurguladı.

Başkan Altepe´nin stand ziyaretinde, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen ile Büyükşehir ve BUSKİ çalışanları da hazır bulundu.

Haber ve Fotoğraf:  Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00