www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Camisiz Minare Mahallenin Sembolü Oldu

Camisiz Minare Mahallenin Sembolü Oldu

Hasanpaşa Mahallesi´nde 150 yıl önce yapılan caminin yıkılıp, farklı noktaya yenisinin yapılması ile mahalle halkının yıkmaya kıyamadığı minare, mahallenin sembolü haline geldi.

Mahalleye gelen ziyaretçiler, minarenin yanında camiyi göremeyince şaşıp kalıyorlar. Mahalle Muhtarı Suat Karakaya, yetkililerden mahallenin simgesi haline gelen minareye saat konulmasını istedi.

 

150 YILLIK MİNARE

150 yıl önce, Hasanpaşa mahallesinin Gürcistan´ın Batum bölgesinden göç eden Türk vatandaşlarınca kurulduğunu aktaran Hasanpaşa Mahallesi Muhtarı Suat Karakaya, ?150 yıl önce Gürcistan´ın Batum bölgesinden göç eden atalarımız Hasanpaşa mahallesini kurmuşlar. Mahalle nüfusunun sayısı artmaya başlayınca bir cami yapmışlar. 2000 yılına gelindiğinde biz mahalle sakinleri olarak yıkılmaya yüz tutan camimizi yıktık. Minare oldukça sağlamdı. Yeni bir cami yaptık farklı bir noktaya. Sağlam olan minareyi de kıyamayıp bıraktık? dedi.

 

MAHALLENİN SEMBOLÜ OLDU

Yeni modern camiyi farklı bir noktaya yaptıklarını aktaran muhtar Karakaya, ?Yıkmaya kıyamadığımız minaremiz, mahallemizin sembolü haline geldi. Gelen giden minarenin fotoğrafını çekiyor. 18 yıldır yıkmaya kıyamadığımız minaremize, belediyemizden bakım ve büyük bir saat konulmasını istiyoruz. Güzel bir şey olmasını istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00