www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?ÇANAKKALE YENİDEN DİRİLİŞİN DESTANIDIR?

   ?ÇANAKKALE YENİDEN DİRİLİŞİN DESTANIDIR?

İnegöl Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Ertaş, Çanakkale Zaferi´nin Türk milletinin yeniden diriliş destanı ve dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesi olduğunu söyledi.

 

İnegöl Yerel Kültür Derneği Başkanıİbrahim Ertaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında bazı açıklamalarda bulundu.

 

SARSILMAZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN NİŞANELERİ

?18 Mart milletimizin bağımsızlığının sağlanması ve bekası için şehadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarını saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı gün olmakla birlikte aynı zamanda kazanılmış Çanakkale Zaferi´nin de kutlandığı gündür? diyerek konuşmasına başlayanİnegöl Yerel Kültür Derneği Başkanıİbrahim Ertaş, ?Çanakkale Zaferi,Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesidir.Türküyle, Kürt´üyle, Laz´ıyla, Çerkez´iyle etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve Çanakkale´de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Çanakkale Zaferi, umudunu kaybetmiş bir milletin inançla ve cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde nasıl düştüğü yerden kalkabildiğinin sembolüdür.Çanakkale Savaşı´nda verilen mücadele, vatanseverliğin gurur ve şuuruna sahip insanların, onuruna ve kutsal bildikleri vatanına göz diken, milletin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını da, nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından ders almalarının gerektiren tarihi bir dönemeçtir.Geçmişte oynadıkları oyunun karşılığını alamayıp mağlubiyetin sert tokadını yiyen omurgasız zihniyet şunu iyi bilmeli ve asla unutmamalıdır; şanlı milletimiz tarihten aldığı güçle kendisini yok etmeye, ayaklar altına almaya çalışan güçlere karşı her ne pahasına olursa olsun kanından ve canından vazgeçerek Türkiye´nin milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü korumak için göğsünü siper etmekten çekinmeyecektir. Bugün rüzgâr ekenler Çanakkale Savaşı´nda ve diğer destansı mücadelelerimizde olduğu gibi yine fırtına biçecek ve boğazın soğuk sularında yok olacaklardır? dedi.

 

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Ertaş, ?Bizler de Çanakkale Savaşı´nın temelini oluşturan atalarımızın torunları İnegöl Yerel Kültür Derneği olarak; bu ihtişamlı ve inanılmaz zaferi asla unutturmayacak; şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan, sınırları kanla çizilen son anayurdumuz Türkiye´yi ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayış ile korumanın hepimizin namus borcu olduğunu bilerek emanetlerine sahip çıkacak ve onları koruyacağız.Onların bayrağı yere düşürmemek için ?Allah Allah´ nidalarıyla ölüme adeta koşarak gittiklerini unutmayacak ve şanlı bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmak, indirmek isteyenlerin karşısında da çelik gibi durmak için yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz. Gerektiğinde Seyit Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Yozgatlı Mustafa ve daha pek çok kahraman şehidimiz misali bizlerde gözümüzü kırpmadan vatan savunması için canlarımızı feda edeceğiz.Bu vesile ile aziz milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. yıldönümünü heyecanla ve gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunması noktasında kanını toprağa akıtıp canlarını vererek şehadet şerbetini içmiş tüm İstiklal kahramanlarımızı şükranla anıyor, rahmet ve minnet hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19