www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP´li Demir´den Kasaba Savunması

CHP´li Demir´den Kasaba Savunması

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ´ın ´Kasaba´ açıklamasına karşı ilçemizden tepkiler yükselirken, CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir´den yazılı bir açıklama geldi.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. "İnegöl kasaba değildir. Birçok ilçeden büyüktür. Nüfusu birçok ilçeye göre kalabalıktır. Hatta sanayi ve işyeri açısından da birçok ilçeye göre daha gelişmiştir. Peki neden halen il olamamıştır? Bursa Ak Parti tarafından yönetilmek istenirken, İnegöllülerin tercih edilmesi İnegöl´ün o kişiler tarafından geliştirilmiş olması mı, yoksa İnegöl´ün AK Parti´ye kazandırdığı oy oranına mı bakılmıştır? Bursa Büyükşehir Belediye CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ mecliste anlatmaya çalışırken, İnegöl´e verilemeyen hizmetin Bursa´da verilmeye çalışılmasının mümkün olmadığını söylerken, işine gelmeyenlerin duyulmamasını isteyenlerce tüm konuşmanın içinden ´kasaba´ kelimesi cımbızlanmış, yerel ve ulusal medyada yer almış ve istedikleri etki algı yönetimi olarak önümüze konmuştur. AK Parti siyaseti budur. Biz bunu görebiliyoruz fakat görmek istemeyenlerin konuşmanın tamamını dinlemelerini de tavsiye ederiz. Ayrıca, meclis toplantısında kasaba kelimesine takılanlar, İnegöl´ün il olması için nasıl bir çalışma yapmışlardır görmek isteriz. Bursa Büyükşehir Belediye CHP Grup Sözcümüz Erdal Aktuğ kasaba deyince itiraz edenler, İnegöl´de bir etkinlik için gelen Ahmet Çakar, ´Kasabanın tüm ileri gelenlerini tebrik ediyorum´ dediğinde  ´İnegöl kasaba değildir´ diye tepki gösterdiler mı? Çünkü lafın gelişi böyle söylendiğini herkes bilir. Ancak söyleyen İnegöl´ün il olmasını isteyen bir Cumhuriyet Halk Partili olunca, tepkinin nedeni belli" dedi.

Demir, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Bizler İnegöl´ün il olması ile ilgili yaptığımız çalışmalarda siyasi partilerle ve çeşitli STK´larla da görüştük. Bu konuda bize destek vereceğini belirten siyasi partiler ve STK´lar olduğu gibi, destek vermeyen siyasi parti ise halen iktidarda olan AKParti´dir. Ve o gün ortalarda görünmeyen Kent Konseyi ve bazı STK´lar bugün suni gündem yaratmak için açıklamalarda bulunuyorlar.Kınıyoruz. Nüfusu,  ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri dikkate alındığında İnegöl´ün  ilolmasının temel gereksinimlerini ve kamusal hizmetlerin yerinde kurulmuş merkezi idarenin il teşkilatlarınca karşılanması zorunluluğunu açıkça ortaya koymaktadır.İlçe olarak artan nüfus nedeniyle doğru  yönetilemiyoruz.Son zamanlarda artan asayiş problemlerinin az sayıda güvenlik gücüyle bertaraf edilmesi sorunuyla karşı karşıya bırakılmamız,il olmamız açısında da önemlidir"

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00