www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇİFTÇİLER EĞİTİMDEN GEÇTİ

ÇİFTÇİLER EĞİTİMDEN GEÇTİ

İnegöl Belediyesi´nin çiftçi eğitim seminerlerine, Edebey Mahallesinde ?Bitki Hastalıkları ve Zararları ile mücadele´ konulu eğitimle devam etti.

Nitelikli tarım hedefiyle kırsal mahallelerde bu alanda çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış sezonunu çiftçileri eğiterek geçirmeye devam ediyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Aralık ayında startı verilen Çiftçi Eğitim Seminerleri, Perşembe akşamı Edebey Mahallesi ile devam etti.

Kış aylarını değerlendirmek, çiftçiye devlet gücünün yanlarında olduğunu göstermek, üretilen ürünün verim ve kalitesinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında dün akşam 20.00´da Edebey Mahallesinde ?Bitki Hastalıkları ve Zararları ile mücadele´ semineri düzenlendi. Eğitime mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu.

AMACIMIZ TERECİYE TERE SATMAK DEĞİL

Ziraat mühendislerinin verdiği eğitim öncesi eğitime katılan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit bir konuşma yaptı. Yiğit, ?Daha önceki senelerde de yapmıştık, bu yıl da yine kış mevsimini daha verimli geçirebilmek adına kırsal mahallelerimizde çiftçimize, hayvancılarımıza yönelik eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu akşam da Edebey Mahallemizdeyiz. Tabi burada amacımız tereciye tere satmak değil. Bu işleri çok iyi bildiğinizi biliyoruz. Ancak bir eksik veya aksağımız, gelişen yeni teknolojiler beraber atladığımız bir nokta varsa bunları da sizlere anlatmak istiyoruz. Aynı zamanda geçmişten bu yana uygulanan ancak yanlış olan uygulamalar varsa bunları sizlere anlatmak adına bu eğitimleri düzenliyoruz. İnşallah seminerlerimiz faydalı oluyordur? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25