www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çiftçiler kiraz döktü

Çiftçiler kiraz döktü

Hocaköy Mahallesi´nde kiraz üretimi yapan çiftçiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü´nde kiraz fiyatlarını protesto etmek için kiraz kasalarını devirdiler.

Hocaköy Mahallesi´nde kiraz üretimi yapan çiftçiler, fiyatların düşük olmasından dolayı tepkilerini kirazları sokağa dökerek gösterdiler.Ülke ve ilçe genelinde kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, tarlada emek harcayan çiftçiler için kifayetsiz kaldı. Hocaköy Mahallesi´nde kiraz üretimi yapan çiftçiler, bin bir emek verdikleri kirazların para etmemesi sonucu dert yandılar. Tarımdaki yüksek giderlerin arasında zor şartlarda üretim yaptıklarını ve ürettikleri ürünlerin maliyetleri karşılamadığını belirten çiftçiler Hocaköy´de bulunan soğuk hava deposu önünde protesto gerçekleştirdiler.

Her yılın bir önceki yılı arattığını belirterek çiftçiler, çok zahmetler çekip yetiştirdikleri ürünlerin para etmemesi nedeniyle her geçen gün daha kötü bir duruma girdiklerini ve borçlarımı ödeyemediklerini belirterek ürettikleri kirazları sokağa döktüler.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00