www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇİL; HALK BUNALMIŞ DURUMDA

ÇİL; HALK BUNALMIŞ DURUMDA

Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil, halkın borç yükünden iyice bunaldığını, bu yüzden iktidarın yapacağı borç yapılandırmasının son derece geniş tutulması gerektiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil, halkın devlete olan borçlardan iyice bunaldığını ve iktidarın yapacağı yapılandırmanın son derece isabetli olacağını kaydetti.

Çil açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Bizim için gündemimizin en önemli konusu borçların yeniden yapılandırılmasıdır. Halk, SGK`dan tutunda vergiler, harçlar, trafik cezaları, emlak, özel idareler, il sanayi ve ticaret müdürlükleri ve yurt kur öğrenci kredileri ve sair gibi borçlardan dolayı bunalmış durumda. Madem böyle bir yapılanmaya ihtiyaç duyulmuştur ve halkımızın bir nebze de olsa rahatlatılması hedeflenmiştir. O halde bu yapılandırma kapsamının son derece geniş tutulması zaruri olmuştur. Tabiri caizse iğneden ipliğe her şey gözden geçirilmeli. Halkın nabzı tutulmalı, geriye dönük ciddi anlamda bir temizlik yapılmalıdır. Şu an halkımız büyük bir beklenti içine sokulmuştur. Umarım hayal kırıklığı yaşanmaz.”dedi.

Emlak Vergileri Katladı

 Yerel anlamda yüksek katılım payları ile ilgili halktan sürekli şikâyetler aldıklarını kaydeden Çil, “Katılım payı taleplerinin çok yüksek boyutta olduğu ifade edilmektedir. Bu anormal taleplerin sebebi nedir? Belediye bütün masrafları halkın sırtına mı yüklemek istemektedir. Halkın şikâyetleri mutlaka dikkate alınmalıdır. Belediye aldığı vergilerle zaten halkın belini kırmaktadır. Son bir yılda emlak vergileri, en hafif deyimiyle 2’ye 3 e katladı. Su ve ulaşım fiyatları ikiye katladı. Maalesef bunlar kötü idarenin ve savurganlığın göstergeleridir.64 milyon TL’lik İnegöl bütçesi iyi yönetilirse, İnegöl’ü kimse tutamaz. Hem anormal rakamlarla katılım payı alacaksınız, hem vergileri ve harçları 2 ye 3 e katlayarak alacaksınız, buna rağmen hava kirliliği, otopark sorunu ve diğer altyapı sorunları bütün vahametiyle devam edecek. Bunu kimseye izah edemezsiniz. Hani Belediye`ye ödediklerimiz yol, su ve elektrik olarak bize geri dönecekti. Yollar sizin olsun, yeter ki bize dönenler 2 ye, 3 e katlanmış su parası, vergiler ve harçlar olmasın.”dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19