www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cinayet Zanlısı Hâkim Karşısında

Cinayet Zanlısı Hâkim Karşısında

8 Eylül 2016 tarihinde İnegöl AVM kavşağında yaşanan silahlı saldırıda Ersin Turan´ın ölümüne sebebiyet veren zanlılar ilk kez hâkim karşısına çıkarıldılar.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi´nde hâkim karşısına çıkan tutuklu sanık Fikri Y. ?Yaralanan arkadaşımı hastaneye ziyarete gitmiştim. Ardından aracımla eve giderken, sürücüsünü bilmediğim bir araç yanıma yaklaşıp el kol hareketi yaptı. Arıcımın önüne kırdı. Ben de durmak zorunda kaldım. Daha sonra Ersin Turan, bulunduğum aracın kapısını açarak bana hakaret etti. Beni araçtan çıkarmak istedi. Ben kendimi kurtarmak için üzerimdeki silahla havaya ateş etmek istedim. Boğuşma esnasında tabancam bir el patladı. Patladıktan sonra silahı yere attım. Kavgaya tutuştuk. Yaralandığımı fark ettim. Ersin daha sonra yanındaki arkadaşıyla aracına binerek uzaklaştı. Ben de aracımla evime gittim. Daha sonra Ersin´in hayatını kaybettiğini öğrendim. Rahmetli Ersin´le hiçbir husumetim yoktur. Ben kesinlikle Ersin´i vurmadım, kavga esnasında silah kazayla ateş aldı? dedi.

Tutuksuz sanık M.K. ise savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, beraatını istedi.

Mahkeme sanığının tutukluluk halinin devamını karar verilirken, duruşma 22 Mart´a ertelendi.

OLAYIN AYRINTILAR

Gece saat 02.30 sıralarında Alanyurt´tan İnegöl istikametine seyir halinde olan 35 yaşındaki Ersin T´nin otomobili, Özdilek kavşağında, içinde gençlerin bunduğu bir araç tarafından durduruldu. Araçtan inen Ersin T. ile henüz isimleri belirlenemeyen şahıslar arasında kavga çıktı. Ersin T., kavga sırasında tabanca ile karnından yaralandı. Kanlar içerisinde kalan Ersin T, özel otomobiline binerek hastaneye gitmek üzere yoluna devam etmek isterken, otomobili İnegöl AVM kavşağında bir kez daha sıkıştırılarak durduruldu. Camları kapalı ve kapıları kilitli olan özel otomobile tekme ve yumruklarla hasar verilirken, şahıslar özel otomobile binerek kaçtı. Kanlar içinde kalan adam, İnegöl Devlet Hastanesi´ne getirilerek tedavi altına alındı. Kavga sırasında bacağında kırık oluşan saldırganlardan M.K. da acil serviste tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Ersin T., burada yapılan ameliyatın ardından sevk edildiği Tıp Fakültesi Hastanesi´nde kurtarılamadı. Polis, olayın faillerini arıyor.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00