www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CİRİT OYUNLARI NEFESLERİ KESTİ

CİRİT OYUNLARI NEFESLERİ KESTİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Kestel´de gerçekleştirilen ?Cirit Oyunları´ gösterileri nefes kesti.

Bursa´da, cirit sporun yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması hedefiyle gerçekleştirilen ?Cirit Oyunları´, spor tutkunlarını Kestel´de bir araya getirdi. Kestel´in Gölbaşı Mevkii´nde yapılan organizasyonda, gösteriler nefesleri kesti.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde, Bursa´nın spor kenti olması hedefiyle sürdürülen çalışmalardan örnekler verdi.

Satık, bu tür sportif organizasyonların Bursa´ya değer kattığını belirterek, atçılık sporunun yaygınlaşması ve cirit oyunlarının tanıtılıp yaşatılması amacıyla yapılan çalışmaların da önemli olduğunu kaydetti.

Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Maksut Gürel ise Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle cirit spor oyunlarının her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini söyledi. Ciritin at üzerinde oynanan bir ?Ata Sporu´ olduğunu ifade eden Gürel, kulüp olarak cirit sporunu Bursa´da yaşatmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Gürel, kendilerine destek olan Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ederek, Satık´aplaket takdim etti. Cirit sporcularının at üzerindeki muhteşem gösterileri organizasyona damgasını vurdu. Bursa İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş da programa katılarak, ?Cirit Oyunları´nı ilgiyle izledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00