www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çocuklar yeni parkı beğendi

Çocuklar yeni parkı beğendi

İnegöl Belediyesi´nin Sinanbey Mahallesi Katip Ahmet Efendi Sokak üzerinde bulunan çocuk oyun alanında başlattığı revizyon çalışması tamamlandı. Modern bir görünüme kavuşan park, bölge çocuklarının akınına uğradı.

Şehrin dört bir yanında modern bir kent oluşturmak adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi park olmayan bölgelerde yeni çocuk oyun alanları oluştururken, ömrünü tamamlamış parkların da revizyonunu yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sinanbey Mahallesi Katip Ahmet Efendi Sokakta bulunan çocuk oyun alanı yenilenerek hizmete açıldı.

 

Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından revizyon çalışması tamamlanan parkı Belediye Başkanı Alper Taban ziyaret ederek mahalle sakinlerine yeni parklarının hayırlı olması dileklerini iletti. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Başkan Taban, ?Bugün Sinanbey Mahallesi Katip Ahmet Efendi Sokakta, Akşemsettin camimizin karşısındaki çocuk parkındayız. Burada daha önce de bir çocuk parkımız vardı ama tabi güncellenmesi gerekiyordu. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız planlamalar neticesinde hiç parkı olmayan alanlarda yeni parklar üretmek ve mevcut parklar içerisinde de revizyona uğraması gereken yerlerde günün şartlarına uygun güncellemeler yapmak istedik. Bugün burada da ekibimiz güzel bir çalışmayı neticelendirmiş oldu. Yapım aşamasında da birkaç kez gelerek incelemelerde bulunmuş vatandaşlarımızla bir araya gelmiştik. Bugün de tamamlanmış halini ve hizmete alındığını duyurmak için geldik. Çocuklarımız güvenli bir şekilde aileleriyle güzelce vakit geçiriyorlar? dedi.

 

77 BİN TL´YE MAL OLDU

Yapılan çalışmanın teknik bilgileri hakkında da konuşan Taban, ?Bildiğiniz gibi mahallelerimizde otopark alanları, yeşil alanlar, çocuk parkları, güzel kaldırımlar oluşturmak istiyoruz. Bu çalışma da bunun devamı niteliğinde düşünülebilir. Burada ömrünü tamamlamış olan 100 m2´lik bir park alanında yaptığımız çalışmayla şuanda 440 m2´lik bir alan üzerinde parkı yeniledik. Uygulama alanında 200 m2´lik bir çocuk oyun alanı bulunuyor. Yine hemen yan tarafında 100 m2´lik fitnes alanımız mevcut. 85 m2´lik sert zemin yürüyüş alanı oluşturduk ve 90 metrelik de renkli tel çit uygulaması yaptık. Bulunan yetişkin ağaçları koruyoruz, imkan olan yerlere de ilaveler yapıyoruz. Projenin yaklaşık maliyeti de 77 bin TL? ifadelerinde bulundu.

 

ÖNEMLİ OLAN YAPMAK DEĞİL KORUMAK

Açıklamasında vatandaşlara da çağrıda bulunan Alper Taban; ?Yapmak çoğu zaman kolay olanı. Planlamaya aldığınızda er ya da geç yapıyorsunuz. Önemli olan buraları koruyabilmek. Her an bizim belediye olarak burada bulunmamız çok mümkün değil ancak tabi vatandaşımız sürekli bura. Bu muhitte olan vatandaşlarımızdan buraya sahip çıkmalarını istiyoruz. Zarar vermek isteyen kişiler varsa bunların önüne geçmek önemli. Bunun için de 153 hattımıza bilgi verilmesi yeterli. Zabıta ekiplerimiz anında gelip bakarlar. Bunları yapmak zorundayız. Çünkü bu yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımızın cebinden çıkan paralarla yapılıyor. Ben yapılan hizmetin şehrimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87