www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DEĞERLER YENİ NESLE AKTARILIYOR

   DEĞERLER YENİ NESLE AKTARILIYOR

İnegöl Belediyesi Aralık ayı kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen Değerler Eğitimi Karagöz Gölge Oyunu, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi´nde çocuklarla buluştu.

 

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen Değerler Eğitimi Karagöz Gölge Oyunu etkinliklerinde ?Saygı´ konusu işlendi.

 

ÇOCUKLAR KÜLTÜRLERİNİ TANIDILAR

Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?Karagöz gölge oyununu Kasım ayından itibaren çeşitli periyotlarla çocuklarımızla buluşturmaya başladık. Bu çalışma sayesinde çocuklarımıza değerlerimizi öğretmeyi amaçlıyoruz. Bunu yine kültürümüzün bir parçası olan gölge oyunuyla yapıyoruz. Bu proje sayesinde çocuklarımızın kültürümüzü tanıyıp, bilmesini hedefliyoruz. Aralık ayı boyunca Değerler Eğitimi Karagöz Gölge Oyunu etkinliklerimizi 3 defa çocuklarımızla buluşturduk. Her seansta 85-90 öğrenci olmak üzere yaklaşık 300 öğrenciye ulaşmış bulunuyoruz. Karagöz gölge oyunu çocukları hem eğlendiren hem de düşündüren bir sanattır. Kültür etkinliklerimizde bu tarz geleneksel sanatlara da yer vererek çocuklarımızın bu konuda bilgi sahibi olmalarını arzuluyoruz? dedi.

 

DEĞERLER YENİ NESLE AKTARILIYOR

Taban, ?Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ay içerisinde çeşitli periyotlarda çocuklarımızla buluşacak Karagöz gölge oyunları ile adil olma, aile birliğine önem verme, barış, çalışkanlık, dayanışma, duyarlılık, dürüstlük, hoşgörü, misafirperverlik ve sağlıklı olmaya önem vermek, saygı, sevgi, sorumluluk, temizlik ve yardımseverlik kavramlarını kapsayan değerler eğitimini çocuklarımıza öğretme konusunda çalışmalarımız devam edecektir? şeklinde konuştu.

 

HER AY FARKLI BİR KONU ELE ALINIYOR

Taban; ?Değerler eğitimine yadsınamaz bir katkısı olacağı düşündüğümüz, öğrencilerin dikkatini çeken Hacivat ve Karagöz oyunları ile her ay farklı bir konuyu ele alarak çocuklarımızın eğitimine yönelik bir farkındalık ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem eğleniyor, hem de değerler eğitimi konularını aktif olarak öğrenmiş oluyorlar. Ayrıca bu tür eğitici aktivitelerle çocuklarımızın hem sosyalleşmesine hem de kültürümüzü tanımasına katkı sağlamaya çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19