www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Değişim ve Dönüşümün Startı Verildi

Değişim ve Dönüşümün Startı Verildi

İnegöl Belediyesi, kurumsal değişim ve dönüşüm çalışmalarının startını verdi. Daha önce protokolü imzalanan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimleri tüm Müdürlüklerden ilgili personele verilen temel eğitimlerle başladı.

İlk eğitim öncesi Belediye personeline hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İş yapış biçimlerimizi, yöntemlerimizi tekrar tekrar gözden geçireceğiz. Eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmamız gerekiyor? dedi.

İnegöl Belediyesi, hizmet kalitesini ulusal ve uluslararası kabul görmüş hizmet standartları düzeyine çıkarmak ve bu sayede hizmetlerini sürekli yenileyerek geliştirmek hedefiyle bir süre önce gündeme getirdiği Kurumsal Değişim ve Dönüşüm çalışmalarının startını verdi. İnegöl Belediyesi işleyişinde ciddi değişiklikleri de beraberinde getirecek yeni modele ilişkin eğitimler başladı. Geçtiğimiz haftalarda BBS firmasıyla yapılan protokol neticesinde, TS EN ISO 9001 (2015 Kalite Yönetim Sistemi) belgesinin alınması için eğitimler bugün başladı.

BAŞKAN TABAN PERSONELİ BİLGİLENDİRDİ

Kalite kavramı, kalite sistemlerinin gelişimi, kalite sistem standartları, doküman ve kayıt kavramı, ISO 9001:2015 standart maddelerinin açıklanması ve yorumlanması gibi konuların ele alındığı eğitim, bu sabah Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Gün boyu süren eğitimlere tüm Müdürlüklerden ilgili personeller katılım sağlarken, Belediye Başkanı Alper Taban da eğitim başlangıcında hazır bulundu. Başkan Taban, yapılan eğitimlerin amacı ve yeni sisteme ilişkin personele bilgi verdi.

ORTAK DİL; KURUMSAL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

İnegöl Belediyesi´nin hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla sürdürülen çalışmaya katılan personelle tek tek görüşen Başkan Alper Taban, burada bir açıklama da yaptı. Göreve geleli yaklaşık 3 ay olduğunu hatırlatan Başkan Taban, ?3 aylık zaman dilimi içerisinde özellikle konuşmalarımızın içerisinde yer verdiğimiz ve ortak bir dil gibi kullandığımız bazı ifadeler var. Kurumsal değişim ve dönüşüm ifadesini çok sık kullanıyoruz. Beraberinde e-dönüşüm diyoruz. Bunları belki sorgulamışsınızdır ne ifade ediyor, ne demek istiyoruz, ne yapıyoruz gibi. Sorgulamanızda da fayda olduğunu düşünüyorum. Kuruluşu 1870 yılına dayanan köklü bir belediyeyiz. Sadıkzade Süleyman Ağa´nın Belediye Başkanlığından başlayan süreçte, bugün geldiğimiz noktadayız? dedi.

50 YIL ÖNCEKİ BELEDİYECİLİKLE BUGÜN BİR DEĞİL

Bundan 50 yıl önce yapılan belediyecilik hizmetleri ve anlayışı ile bugünün bir olmadığına vurgu yapan Alper Taban, ?Bunlar değişiyor ve dönüşüyor. Hiçbiri yerinde saymıyor. Hatta ve hatta herkes yaşı yettiğince kendi hayatını göz önüne getirirse doğuştan bu yana pek çok şeyin değiştiğini göreceksiniz. Biz tabi ki bir kamu kuruluşuyuz ama kamunun disipliniyle, mevzuatıyla, kanunuyla iş yapacağız. Bir de insan odaklı ve insan merkezli kaliteli, etkin, nitelikli çözümler sunmak zorundayız. Sonuçta bizler de insanız. Bir taraftan baktığınızda hizmet veren olmakla birlikte hizmet alan bireyleriz. Bu yönüyle baktığımızda daha kaliteli, daha etkili hizmeti nasıl verebiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Bunun haricinde de eksik gördüğümüz yanları bir an önce yenileyip, değiştirip yeni nesil belediyecilik diye tabir ettiğimiz sisteme geçiş yapmamız gerekiyor. Bir defa bunu yapmak için kurumsallaşmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bunu 3 buçuk yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı sürecinde de teşhis ettiğimiz söyleyebilirim? diye konuştu.

200 KALEM İŞ İÇİN İYİLEŞTİRME ÖNERİSİ

Şehirde 257 bin vatandaşın yaşadığını ve hepsinin eşit bir hizmet beklediğini kaydeden Alper Taban; ?Kurumsallaşma nedir? Kurumsallaşılan yerde işler artık kişilerin inisiyatifinden çıkar. Standartlarımız var demektir. Bu standartlarımızı da her an daha da yükseltmek hedeflerimizin başında gelmektedir. Şimdi vatandaşlarımız bize ulaşıyor ve sorunlarını bizlere iletmeye çalışıyor. Bu kişi endeksli bir iştir. Burada bizlere ulaşan vardır ulaşamayan vardır. Bu şehirde 257 bin vatandaşımız yaşıyor. Herkes aynı kalitede, eşit ve adil hizmet bekliyor. Biz bunun için önce bir süreç envanter çalışması yaptık. Bu çalışma neticesinde 38 tane ana süreç belirledik. 179 tane de alt süreç belirledik. Bu süreçlerimizle ilgili de yaklaşık 200 civarında iyileştirme önerisi aldık. Yani bizim yaptığımız iş kalemlerini tek tek irdelememiz gerekiyor? ifadelerinde bulundu.

ESKİ ALIŞKANLIKLARIMIZDAN KURTULMALIYIZ

Başkan Taban, bugün de ISO 9001 ve beraberinde ISO 10002 belgelerini almak için daha önce imzalanan protokol neticesinde eğitimlerin başladığını belirterek şöyle konuştu: ?Burada BBS şirketinin eğitimcileri de aramızda. Sizlere bu eğitimleri verecekler. Bu eğitimler öncelikle bizlerin bir şeylerin farkına varmamızı sağlayacak. Daire müdürlerimizle yaptığımız toplantıda da şunu ifade etmiştik; iş yapış biçimlerimizi, yöntemlerimizi tekrar tekrar gözden geçireceğiz. Eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmamız gerektiğini söyledik. Bugün de inşallah kalite yönetimi temel eğitimlerine başlıyoruz. Bundan sonra da vatandaş memnuniyeti? Arkasında da inşallah diğer eğitimleri de almayı planlıyoruz. Burada bir zihniyet değişimi dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz.?

SİSTEME YATIRIM YAPIYORUZ

?Burada herkesin asli bir görevi var. Vatandaşın sorunuyla ilgilenen bizim bir Çözüm Merkezimiz var. Kulaktan kulağa iletilen şikayetleri bir merkezde topluyoruz. Yanlış bilgi alma olayı da ortadan kalkıyor böylece. İşin eğitim kısmı çok önemli. 25 yılık belediyeci olabilirsiniz ama her şey değişiyor ve dönüşüyor. Biz de anlayışları değiştirmek zorundayız. Burada biz olalım veya olmayalım burada bir sistem olursa, vatandaş bir tanıdık bulmaya çalışmaz. Biz sisteme yatırım yapıyoruz. Herkes sistem için çalışacak.?

Belediye Başkanı Alper Taban´ın konuşmasının ardından başlayan eğitimde, personele gün boyu; kalite kavramı, kalite sistemlerinin gelişimi, kalite sistem standartları, doküman ve kayıt kavramı, ISO 9001:2015 standart maddelerinin açıklanması ve yorumlanması konularında bilgiler verildi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29