www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DEMOKRASİ YARIŞINA İNEGÖL DAMGASI

DEMOKRASİ YARIŞINA İNEGÖL DAMGASI

15 Temmuz´da yaşanılan darbe girişimine karşı halkın gösterdiği tepki ve şehitleri anma adına Eskişehir´dedüzenlenen ?Demokrasi Yarışı?na katılan İnegöllü bisiklet sporcuları Engin Karabacakoğlu ve Murat Pehlevan, Master Erkekler grubunda ilk 2 sırayı

Darbe girişimi karşısındaki tutumun ve bu kalkışmada şehit düşen insanların anılması adına Eskişehirli ve çevre illerden gelen sporseverler ile Şehr-i Derya parkında macera yarışları düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Dağ Bisiklet Takımı (ES BIKE), Eskişehir Doğa Aktiviteleri Grubu ve Sakarya Gazetesi´nin katkılarıyla hazırlanan yarışlar 3 etaptan ve 4 gruptan oluştu. Genç, Büyük, Master Erkekler ve Kadınlar grubundan oluşan dört grup, koşu, bisiklet ve kano etaplarından oluşan üç etapta yarıştı. Büyük heyecana sahne olan yarış etapları, çekişmeli anlara sahne oldu.

Master Erkekler grubunda zorlu geçen parkurları başarıyla tamamlayanİnegöllü sporculardan Engin Karabacakoğlu 1´incilik, Murat Pehlivan ise 2´ncilik elde ederek büyük bir başarı sergilediler.

GENÇLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

Master Erkekler kategorisinde birinci olan Engin Karabacakoğlu, düzenlenen etkinlikle ilgili konuşarak; İnegöl´den ekip halinde yarış için geldiklerini söyledi. Karabacakoğlu, ?Ekip halinde geldik. Bu bir macera yarışıydı.Daha önce bunun 220 kilometreye kadar çıkanuzun etapları oldu. Orada da derecelerim mevcut. İnegöl´ü temsilen geldik. Burada 3 kategori oldu, koşu, bisiklet yarışı ve son olarak da kano ile parkuru bitirdik. Gayet iyi geçti, olumsuz bir teknik arıza ile karşılaşmadık. Çok güzelbir organizasyon gerçekleştirildi. Diğer illere de örnek olmasını istiyoruz. Derece aldığıma seviniyorum. Malum üzücü olayların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bunun adına yapılan bir yarışma oldu. İnsanları bir araya toparlamak, insanlara, gençlere, bizden sonra gelecek nesillere örnek olmak istiyoruz. Murat Pehlevan arkadaşımla birlikte güzel bir başarı elde ettik. Bizlere desteklerini esirgemeyen İnegöl Belediyesi ve Belediyespor Kulübü Başkanımız Alinur Aktaş´a teşekkür ederiz? ifadelerini kullandı.

Öte yandan gerçekleşen yarışlar sonunda dereceye girenler kupa ve plaketlerini, katılımcılar ise, madalyalarını aldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19