www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Diyanet İşleri Yara Aldı

Diyanet İşleri Yara Aldı

Dernekler adına açıklamalarda bulunan Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, İhsan Şenocak´ın görevinden alınmasının halkın, Diyanet İşleri Başkanlığı´na olan güvenini sarsmasına yol açtığını ifade etti.

AHİD, İlim Yayma Cemiyeti, Buhara Derneği, İshakpaşa Derneği, İHH, Fikri Asım Derneği, Yıldız Gençlik ve Rehber Der yetkilileri Kasım Efendi Cami yanında bulunan Rehber Der binasında bir araya gelerek Dr. İhsan Şenocak´ın görevinden alınmasına tepki gösterdiler.

DİNANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HALKIN GÖNLÜNDE YARA ALDI

Konu ile ilgili konuşan Köseoğlu, ?Diyanet İşleri Başkanlığınca soruşturmanın selameti gibi gerekçelerle açığa alınan ilmi ve irşad faaliyetleriyle toplumun beğeni ve takdirini toplamış, özellikle aile kurumunun ciddi yaralar aldığı son yıllarda aileyi koruyucu mahiyette, toplumun milli ve manevi değerlerini destekleyici ve özellikle Allah (C.C)´ın emri olan tesettür kavramını televizyon programlarında izah etmesi, aileyi yıkıcı etkiler gösteren ahlaksız evlilik ve yarışma programlarını eleştirmesi gibi hizmetleriyle toplumun gönlünde yer etmiş Dr. İhsan Şenocak´a yapılan bu muamele tüm halkımızda bir infial uyandırmış, üzüntüye sebep olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi hele son yıllarda toplumun en çok saygı duyduğu ve büyük hizmetler yapan güzide kurumumuz, halkımızın gönlünde yara almıştır. Ehli sünnet dışı sapık fikir akımlarının gençliğimizin imanını tehdit ettiği ve bidat fikirlere sahip şahısların televizyon ekranlarından Hz. Peygamber (S.A.V)´in Hadis-i Şeriflerini pervasızca ve edepsizce inkâr ederek, Sünnet-i Seniyye´ye ve hadislere saldırdığı bir ortamda, tesettürü ve İslami aile yapısını savunduğu için ehli sünnet olan, toplumun takdirini kazanmış büyük hizmetler yapan bir hocaefendinin hiçbir gerekçe gösterilmeden açığa alınmasını toplum barışı, huzuru ve güveni açısından çok sakıncalı buluyor, bu yanlıştan hemen dönülmesini ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi çok saygın ve toplumun güvenini kazanmış bir kurumun fazla yara almamasını önemle vurguluyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36