www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Doğada güzel bir gün

Doğada güzel bir gün

Doğa Sporları Turizm Merkezi (DOSTUM) ve İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı işbirliğinde İnegöllüdoğaseverler den oluşan 52 kişilik yürüyüş ekibi 9km parkurda doğa yürüşü gerçekleştirdiler.

Sosyal aktivitelerin yoğunlukta olduğu ilçemizde 2 haftada bir olmak üzere çeşitli parkurlarda doğa yürüyüşleri ve dağ tırmanışları düzenleyen doğaseverler ve dağcıların son adresi Süpürtü, Eymir, Küçük Yenice  oldu. Yaklaşık 10kilometrelik mesafesiyle İnegölün doğal güzelliği eşliğinde gerçekleştirilen parkura İnegöllü 52doğasever katılım gösterdi.

Sabahın erken saatlerinde İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan İnegöllü dağcılar, kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek inegöl´e bağlı Süpürtü mahallesine giderek Eymir Mahallesine doğru Doğa Yüyüşü faaliyetine başladılrinegöl´ündolağ güzelliklerini seyrederek doğanın keyfini çıkaran doğa severler Eymirgöletinde öğlen molasını vererek dinlendiler. Molanın ardından Eymir mahallesinden geçerek Küçük Yenice Mahallesine vararak 9 km parkuru tamaladılar buradakendilerini bekleyen servis araçlarına binip İnegöl´e döndüler.

KUŞ´TAN ÖNERİLER

Sık sık doğa faaliyetleri düzenleyen Lisanslı Sporcu Cemal Kuş, doğa yürüyüşlerinde insanların yalnız olmamaları gerektiğini ifade etti. Bölgeyi bilen en az bir rehber ve doğayı tanıyan, sağlık konusunda deneyimli bireylerle birlikte bu tarz faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Cemal Kuş, ?Aynı zamanda doğal hayatı bilen kişilerin bu yürüyüşlerde bulunması gerek. Yürüyüş esnasında başa gelebilecek herhangi bir rahatsızlıkta tecrübeli birilerinin olması şarttır. Aksi halde ruh ve beden sağlığımız için çıktığımız yürüyüş, bize sağlıksız bir yaşam olarak geri döner? dedi.

 

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Kuş, vatandaşları İnegöl Belediyespor bünyesinde açılan Dağcılık ve Doğa Sporları branşında verilecek eğitimlerle katılmaya davet ederek, ?Bu eğitimlere katılarak lisanslı sporcusu olabilir ve faaliyetlerinizi daha sağlıklı, disiplinli ve bilinçli bir şekilde yapabilirsiniz. Katılan arkadaşlara teşekkür eder, sağlıklı bir yaşam dilerim? ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01