www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dünya Rekoru Artık Bursa´nın

Dünya Rekoru Artık Bursa´nın

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Türk Havayolları´nın isim sponsorluğunda BEBKA´nın destekleriyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi´nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği kapsamında 3417 öğrencinin katılımıyla aynı

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı´nda 2 bin 900 kişiyle Avusturalya´ya ait olan bu rekor, Bursalı 3 bin 417 öğrencinin 42 dakika süren kimya yoğunluk deneyi ile Türkiye´nin oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın, büyüyen, gelişen Türkiye´nin parlayan yıldızı ve prestiji olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bursa´da bilimi 7´den 70´e herkese sevdirmek, çocuklara eğlenerek öğrenme imkanı sağlayacak bir platform sağlamak amacıyla 6 yıl önce 10 bin ziyaretçi hedefiyle yola çıkıp, ilk yılında 50 bin ziyaretçiye ulaşan Bursa Bilim Şenliği, bu alandaki birikimini dünya rekoru ile taçlandırdı. Türk Hava Yolları gibi dünya markasının isim sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi, BEBKA, TÜRKSAT, Bursa Teknik Üniversitesi, HAVELSAN, ROKETSAN, TAI-TUSAŞ, LİMAN Enerji, Akınsoft ve daha birçok marka kurum ve kuruluşun destek verdiği bir organizasyonda bu yıl her zamankinden farklı bir heyecan yaşandı. TÜYAP Fuar alanındaki şenlikte bir dünya rekoru denemesi için uzun süredir hazırlanan Bilim ve Teknoloji Merkezi, rekor denemesi için 3500 öğrenci hedefledi. Sabah saatlerinde etkinliğe katılacak öğrencilerin yerleri alması ile başlayan rekor denemesi, Bursa 8. Noterliğinden Selma Totkanlı´nın gözetiminde başladı. Bir eğitmenin kürsüden yönlendirmesi ile başlayan kimya yoğunluk deneyine toplam 3417 öğrencinin katıldığı noter tarafından kayıt altına alındı. Toplam 42 dakika süren deney sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, kürsüye çıkan noter Selma Totkanlı, süre ve katılımcı sayısını resmi olarak kayıt altına aldıklarını söyledi.

TÜRKİYE´NİN PARLAYAN YILDIZI

Daha süre kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce 2 bin 900 kişi ile Avustralya´ya ait dünya rekorunu Bursa´ya kazandıran deneye katılan çocuklar başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutladı. Artık bu alandaki dünya rekorunun Türkiye´de ve Bursa´da olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, ?Türkiye olarak hedeflerimiz ve bir geleceğimiz var. Biz bu hedeflere ulaşmak için Bilim ve Teknoloji Merkezi´ni kurduk. Bu amaçla bilim şenliğini 6 yıldır yapıyoruz. Büyüyen, gelişen Türkiye´nin parlayan yıldızı, prestiji Bursa olacak. Buna verdiğiniz destek nedeniyle hepinizi kutluyorum. Bu rekor, Bursa´ya, Türkiye´ye armağan olsun? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Guinness´e gönderilecek sertifikayı da Noter Totkanlı´ya teslim etti. Daha sonra ise etkinliğe katkı veren tüm okulların yöneticilerine katılım ve teşekkür belgesi verildi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00