www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

2015-2016 eğitim öğretim yılı ve 92. İlköğretim Haftası, dün düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayan törenler Ertuğrulgazi Ortaokulu´nda devam etti.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcı ve 92. İlköğretim Haftası, Ertuğrulgazi Ortaokulu´nda düzenlenen törenle ile kutlandı. 

2015-2016 eğitim öğretim yılı ve 92. İlköğretim Haftası, dün düzenlenen törenler ile kutlandı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayan tören daha sonra Alanyurt´ta bulunan Ertuğrulgazi Ortaokulu´nda devam etti. Gerçekleştirilen programa ilçe protokolünün yanı sıra okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

 ?BİLGİ BİRİKİMİNE EĞİTİMLE ULAŞABİLİRİZ?

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan okul öğrencilerinden Dilan Kara, ?Okullarımızın açıldığı bu haftayı İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz. Şu anda hepimiz, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız, hepimizi sevince boğdu. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla bir an önce tanışmayı arzuluyoruz. Okul bizim ikinci evimiz gibidir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz.Öğrendiğimiz bilgiler yanında oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor, ortak sevinçler paylaşıyoruz. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileği ile İlköğretim Haftanızı kutluyorum? dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİMİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ertuğrulgazi Ortaokulu Müdürü Ahmet Sağlam, ?Çağdaş eğitim standartlarının iyi eğitim görmüş bireylerin ve bilginin giderek daha büyük bir güç haline geldiği günümüzde eğitimin bütün unsurları olarak bizlere büyük görevler düşmektedir. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, yenilikleri izlemek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak hatta belirleyici olmak eğitim kurumlarının görevidir. Günümüzde bilgiye erişim kaynakları oldukça geniştir. Bu kaynaklara en kolay şekilde erişimi sağlamak için rehberlik edicilik görevimizin bilincindeyiz. Okulumuzun idarecisinden hizmetlisine kadar tüm çalışanları, eğitim öğretim sürecinin aksamayan bir dişlisi olmaya gönüllüdür. 2014-15 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen okulumuzun 2015-16 yılındaki hedeflerine kısaca değinmek istiyorum. Öncelikli işimiz elbette ki eğitim öğretim olanaklarını en üst düzeye çıkarmaktır. Bu bağlamda okul çalışmalarımızı ve öğrenci etkinliklerimizi sizlere daha iyi duyurmak için okul web sitemizi daha etkin kullanmamız gerekmektedir. Okul ve çevre ilişkilerini daha da genişletmek için, yerel yönetimle sürekli etkileşim içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum.Bu dönemde öğrenci başarısını her anlamda daha da yükseltebilmek adına değerli velilerimizle daha etkili bir iletişim süreci başlatmak istiyoruz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini, akademik ve sosyal becerilerini iyi analiz ederek, onların geleceklerine yön vererek en uygun mesleğin seçimine bir alt zemin oluşturmak için bütün öğretmenlerimizle seferber olacağız. Ülkemizi emanet edeceğimiz bu pırıl pırıl çocukların daha iyi donanıma sahip olarak okulumuzdan mezun olması en büyük gayemiz olacaktır. Okulumuzun yapılmasında büyük emekleri olan İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu programın hazırlanmasında bizlere destek sunan Ertuğrulgazi Derneğine, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, ayrıca okulumuza Atatürk Köşesi´ni yapan Atatürkçü Düşünce Derneği´ne sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sizleri saygıyla selamlıyor, 2015-16 eğitim öğretim yılının okulumuz ve ülkemiz öğrencileri için hayırlı olmasını yüce Allah´tan niyaz ediyorum? şeklinde konuştu.

İNSANLIĞA FAYDALI OLMAK OKUMA-YAZMA ÖĞRENMEKLE BAŞLAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?İlköğretim öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve üst öğrenime hazırlayan 6-13 yaşları arasında zorunlu eğitim çağını kapsar. Başöğretmen Atatürk´ün Türk milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası 92 yıldır ülkemizde anlamını artırarak kutlanmaktadır. Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan değerli öğretmenlerimizin mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içerisinde bulunan kişiler olması, yöneticilerin ise öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerin beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları öğrencilere ulaştıran, öğretim programlarının başarısı için yeni bir yönetim sistemi geliştiren kişiler olması hedefimizdir. Amacımız, sadece bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanların yararına kullanan dinamik, özgüvenli, ahlaklı, erdemli, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek olabilmelidir. Öğrencilerim; kendinize, ailenize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerinizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde edersiniz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Ülkemiz okuyabilmek adına 20 kilometreyi çıplak ayaklarda yürüyen öğrencilerden, 50-60 kişilik sınıflardan, 1 sırada birlikte oturan 3-4 öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler ilçemizde ortalama 30 kişilik sınıflarda tek kişilik sıralarda oturarak çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış okullarda yetkin öğretmenlerin elinde eğitim görüyorsunuz. Sizden tek isteğimiz bu imkânları değerlendirerek çok çalışıp başarılı olmanızdır. Velilerimiz; hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı ve manevi değerlerine bağlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmaktır. Bu nedenle sürekli okullarınızı ve öğrencilerinizi ziyaret ediniz. Öğrencilerinizin sadece öğretim yönünden değil eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sürekli kullanınız. Gençler arasında maalesef kötü alışkanlıklar arttı. Bunun için okul ve aile işbirliğinde çocuklarımızı bu tehlikelerden korumalıyız? diye konuştu.

 OKUL YAPIMLARI SÜRÜYOR

?İnegöl´de 2015-16 eğitim öğretim yılı başında ilçemizde 107 resmi okul bulunuyor? diyerek sözlerine devam eden Bilican, ?Biz bunu okul bina sayısına göre söylüyoruz. Bir kısım okullarımızda hala ilkokul ve ortaokul bir arada. Onları da ayıracak olursak bu sayı sadece resmi olarak 130´a çıkıyor. 23 de özel olmak üzere toplam 130 okul ve kurumumuzda 52 bin civarında örgün eğitim, 6 bin civarında da açıköğretim öğrencisi olmak üzere toplamda 58 bin öğrencimize eğitim vereceğiz. Bu öğrencilerimize öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız olmak üzere toplam 3 bin 500 civarındaki kadromuzla eğitim imkânı sunacağız. Bu eğitim öğretim yılında öğrencilerimize 859 bin kitap dağıtımı yaptık. Bu kitapların 737 bini İnegöl´e, 122 bin adedi ise Yenişehir´deki okullarımıza dağıtıldı. Taşıma kapsamına dâhil yerleşim yerlerinden 2 bin 960 öğrencimizi 183 araçla okullarımıza taşıyacağız ve aynı zamanda bu öğrencilerimize öğlen yemeği vereceğiz. Yine okullarımızın 65 tanesinde akıllı tahta kurulumu gerçekleşti. Bu okullarımızda bin 573 tane akıllı tahta kuruldu. Aynı zamanda 35 okulumuzda da altyapı kurulum işlemleri devam ediyor. Bu okullarımızdaki altyapı bittiğinde 671 tane tahta da bu okullarımıza kurulacaktır. Bu okullarımızda öğrencilerimizin bir kısmına tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı, kalanlarına da belli bir süre içerisinde dağıtılacaktır. Okul sayısı olarak geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 15 okul daha hizmete girmişti. Bu yıl 2 okul daha devlet tarafından yaptırılarak eğitim öğretim hizmetine sunuldu. Bunlardan bir tanesi 24 derslikli Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu, bir diğeri de 8 derslikli Halime Hatun Anaokulu´dur. Bu okullarımızın da öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşaatı devam eden okullarımız var. Huzur Mahallesi´nde 24 derslikli bir ortaokulumuz bitme aşamasına geldi, bu yıl içerisinde eğitim öğretime sunacağız. Mesudiye mevkiinde kalan bir 24 derslikli okulumuz ile Hocaköy´de 8 derslikli ilkokulumuzun da inşaat çalışması başladı. OSB yönetimi tarafından 24 derslikli bir ortaokulun yapımına Akhisar İlkokulu´nun yanında yakın zamanda başlanacak. Önümüzdeki sene eğitim öğretimin hizmetine sunulacak. Yapılan ve yapılacak olan tüm okullarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu okullar ve donatılar kendiliğinden olmuyor. Bu imkânları sunan herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

HİÇBİR İLGİ ANNE-BABA İLGİSİNDEN DAHA GÜZEL OLAMAZ

2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Hiçbir ilgi ve alaka anne ve babanın ilgi ve alakasından daha güzel olamaz. Öğretmenlerimiz çok fedakârca çalışıyorlar ama hiçbir ilgi ve alaka anne ve babanın ilgi ve alakasından daha güzel olamaz. Ama ilgi ve alaka gösterdiğimizi zannederek çocuklarımıza zarar vermeyelim. Bunlar bizim geleceğimiz. Eskiden ?Eti senin kemiği benim´ diyerek okullara teslim ederdik. O devir geçti. Anne ve babalarımızın okullarla irtibatlarını kesmemelerini özellikle istirham ediyorum. Kesinlikle çocuklarımızı takip edelim, onlarla ilgi ve alakadar olalım. Okunarak sadece mühendis, doktor, öğretmen olunmaz. Okunarak işadamı da olunur, iş kadını da olunur, mobilyacı da olunur, fabrikada işçi de olunur, tarlada çiftçi de olunur. Bizim amacımız bu çocukların iyi, ahlaklı, kaliteli, milli ve manevi değerlere sahip insanlar olmalarıdır. Yoksa biz sadece matematik, sosyal bilgiler öğretmekle veya herhangi bir bilgi vermekle yetinmeye kalkarsak yarın öbür gün bazı şeylerden çok şikâyet etmek durumunda kalırız. Bundan yaklaşık 35 sene önce ilkokulda okudum. O yıllarla bu yılları kıyaslayınca gerçekten imkânlar çok iyi. 50 civarında ülke gezdim, birçok gittiğim ülkede okul gördüm. Almanya da dâhil olmak üzere birçok ülkenin imkânlarından çok daha iyi imkânlara sahibiz. Yeni yeni yapılanıyoruz, muhakkak suretle bazı eksik ve aksaklar olabilir ama gerçekten öğretmen noktasında da okul noktasında da üst düzey imkânlara sahibiz. Öğrenci kardeşlerimiz bu imkânların kadrini ve kıymetini bilip anne ve babalarının onlardan beklentisi olan konularla alakalı bu ihtiyaca cevap vermeleri gerekiyor. Derslere çok çalışmanız, iyi ve ahlaklı insanlar olmanız gerekiyor. Ben 1 yıl vekil öğretmenlik yaptım, gerçekten zor iş. 3 ay, 15 gün tatilleri var, haftada 3-4 gün okula gidiyorlar zannedersiniz ama inanın öğretmenlik çok zor bir iş, fedakârlık gerektiren bir iş, ama işi hakkıyla yaparsanız? Caddeleri, sokakları temiz görmek istiyorsak, güler yüzlü ve huzurlu insanlar görmek istiyorsak bu çocukları sadece matematik değil, fen bilgisi değil insan ilişkilerini de, ahlaklı olmayı da, kaliteli olmayı da dersleriniz esnasında daha fazla anlatın. İnsanın yemek yedirerek karnını, para vererek cebini doyurursunuz ama insanın beynini, zihnini ve gönlünü doyurmak çok zordur. Dolayısı ile de sizin burada verdiğiniz bilgiler, onlara örnek teşkil etmeniz, onlarla kurduğunuz irtibat kesinlikle onların gelişimi için olmazsa olmaz konulardan bir tanesidir. Fedakârlık göstererek bu işi yapan herkese teşekkür ediyorum? dedi.

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ?Uzunca bir tatilden yeni döndünüz ve ilk ders zili bugün çaldı. Gezdiniz, dinlendiniz, oynadınız, ödev verildiyse ödevlerinizi yaptınız ve bugün yeniden okul başladı. Hayırlı olsun. Bir toplumun kendine ait olan değerleri vardır, kendine ait kültürü vardır, kendine ait inançları vardır. Eğitim hem bunların hem de bilimsel gerçeklerin hem mevcut nesle hem de gelecek nesle aktarılması faaliyetidir. Eğitim ailede başlar. Ailede başlayan eğitim okulda devam eder. Okulda devam eden eğitim toplumun her katmanında ve yaşamın her alanında pekişir. Eğitim öğretim faaliyeti hayat boyu devam eden bir faaliyettir. Peygamberimiz; beşikten mezara kadar ilim tahsil edin demiş. Eğitim öyle olmalı ki hayatın gerçeklerine ve bilimsel gerçeklere de uygun olmalıdır. Eğitim bir toplumu ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum yapar ya da esaret ve sefalete sürükler. O yüzden eğitimin bilimsel gerçeklere ve hayatın gerçeklerine de uygun olması önemlidir. Sizler geleceğimizsiniz, yarınlarımızsınız. Sizler annelerin, babaların, bizlerin gözbebeğisiniz. Başarılı olmak durumundasınız. Onun için de tek bir şey yapacaksınız; çalışacaksınız. Ama disiplinli çalışacaksınız. Hepiniz enerjiksiniz. Bu enerjinizi insan ilişkilerinde de yoğunlaştırın ve içinde bulunduğumuz topluma saygılı olun? açıklamalarında bulundu.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından mini bir gösteri yapıldı. Program, protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen temsili kitap takdim töreni ile sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71