www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Eğitim camiasının acı kaybı

Eğitim camiasının acı kaybı

İnegöl eğitim camiasının sevilen yüzlerinden Abel dershanesi özel mozaik lisesi kurucularından Özgen Yıldız hayatını kaybetti.

İnegöl´ün saygın devlet okullarında görev yapmış olan aynı zamanda Özel İnegöl Ortaokulu ve Özel Mozaik Temel Lisesi kurucularından eğitimci Özgen Yıldız vefat etti. Yıldız´ın cenazesi yarın öğlen namazına müteakip İshak Paşa Camii´nde kaldırılacak.

ÖZGEN YILDIZ KİMDİR?

1976 yılında Kazım Karabekir Öğretmen Okulu´nu bitirerek öğretmen olarak atanmıştır. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi´ni bitirdi.

Sırası ile Urfa, Kars ve Bursa´da (İnegöl/Hayriye Köyü) Sınıf Öğretmenliği yapmıştır. 10 yıl boyunca devlet kurumlarında, 11 yıl boyunca da özel kurumlarda idarecilik yapmıştır. Sınıf öğretmenliği görevini çok severek yaptığı İnegöl Gazipaşa İlköğretim Okulu´ndaki,  okuttuğu 45 öğrencisinden 37 öğrencisine Anadolu Fen Lisesi´ni kazandırarak Türkiye rekoru kırmıştır. Bu başarı ?´Özgen Hoca´nın Öğrencileri Yıldızlaştı´´ manşeti ile basında yer almıştır. 

Öğretmenlik yıllarında okul dışı zamanlarda ve yaz tatillerinde tasarım ve reklam çalışmaları yapmıştır. YILDIZ BİLGİ LDT. ŞTİ. adına açtığı İnegöl ?´YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU´´nun kurucu ortaklığında bulunmuştur. Daha sonra kızı Burcu YILDIZ adına ?´İREM´´ adındaki İnegöl Rehberlik ve Danışmanlık Merkezini açmıştır.

Öğretmenlik yılları içerisinde uzun yıllar Eğitim Koçluğu yapmış ve Temel Matematik dersi üzerine özel ders vermiştir. Bir süre de İnegöl Etüt Merkezi´nde çalışmıştır.

2005 yılında Türker İNKAYA ile birlikte Abel Dershanesi´ni açmıştır. Emekli olduktan hemen sonra Abel Dershanesi Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 2012 yılında Abel Dershanesi Kurucu Temsilcisi Türker İNKAYA ve Abel Dershanesi´nde Matematik Öğretmeni olan Düzgün ÇELİK ile birlikte İnegöl Uğur Dershanesi´ni İnegöl Avm´de açmıştır ve Dershane´nin kurucu Temsilcisi görevini üstlenmiştir.

Dershanelerin dönüşüm yasasından yararlanarak 1 Eylül 2014 tarihinde Uğur Dershanesi´ni ?´ÖZEL İNEGÖL MOZAİK TEMEL LİSESİ´´ne ve ?ABEL DERSHANESİ? ´ni de 1 Eylül 2015 tarihinde de ?ÖZEL İNEGÖL ORTAOKULU? ?na dönüştürmüştür.   



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29