www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

EMLAKÇILIKTA YENİ DÖNEM

EMLAKÇILIKTA YENİ DÖNEM

İnegöl Emlakçılar Odası Başkanı Zekayi Akyürek, meclisin alt komisyonunda çalışmaları devam eden Emlakçılık Yasa Tasarısının yürürlüğe girmesiyle emlakçılık yapmak isteyenlerden 2 ya da 4 yıllık emlakçılık, ya da bu iş koluyla ilgili üniversite okuma ş

İnegöl Emlakçılar Odası Başkanı Zekayi Akyürek, meclisin alt komisyonunda çalışmaları süren Emlakçılık Yasa Tasarısı ile ilgili bilgiler verdi. Akyürek, bu yasa tasarısıyla birlikte korsan emlakçılığın önüne geçileceğini belirtti.

ÜNİVERSİTE ŞARTI GELİYOR

Konu ile ilgili makamında açıklamalarda bulunan İnegöl Emlakçılar Odası Başkanı Zekayi Akyürek, ?Emlakçılık yasa tasarısının çalışmaları şu anda meclisin alt komisyonunda devam ediyor. Mevcut tasarıya göre hâlihazırda emlak dükkânı açıp vergi dairesine kayıtlı olanlar ve oda kaydı olanlar bu kanun devreye girse dahi haktan yararlanabiliyor, emlakçılığa devam edebiliyorlar. Ancak kanun çıktıktan sonra yeni emlak dükkânı açacak olanlar için Tapu ve Kadastro okullarından mezun olma şartı veya 2 ile 4 yıllık emlakçılıkla ilgili bir üniversite bölümünden mezun olma şartı getirilecek. Eskişehir Anadolu Üniversitesi´nde Açıköğretim şeklinde emlak danışmanlık bölümü var. İsteyen oradan mezun olabilir. Tapu ve Kadastro bilgisine sahip olan okullardan mezun olarak emlakçılık yapma fırsatı elde edebilirler. Sonuçta emlakçılıkla ilgili bir üniversite bölümünden mezunu olma şartı aranacak. Çalışma bu yönde. Bu yasama yılında da büyük bir ihtimalle kanun meclisten geçecek diye bekliyoruz? dedi.

?KİMSE KAFASINA GÖRE EMLAKÇILIK YAPAMAYACAK?

Tasarının korsan emlakçılara karşı büyük bir avantaj sağlayacağını belirten Akyürek, ?Bu tasarı korsan emlakçıları engellemek içindir. Mesleğe bir kural gelecek. Kimse kafasına göre emlakçılık yapamayacak. Site yöneticileri, bakkalı çakkalı, sahibinden satılık olaylardı bu yasayla otomatikman bitmiş olacak. Emlakçı işi başından sonuna kadar takip edecek. Alım-satım gerçekleşene kadar olayla emlakçı muhatap olmuş olacak. Hali hazırda çalışan, dükkân açan fakat vergi ve oda kaydı olmayanlar artık emlakçılık yapamayacaklar.Oda kaydı ve vergi kaydı olan emlakçılar bu kanun çıksa dahi devam edebilecekler? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29